Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 07:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 5 ноября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 845,66+0,06%

Результати щомісячного опитування Reuters банків та компаній говорять про очікування 10% зниження курсу національної валюти до долару США. Вже в кінці 2012 року гривня впаде до 8,4-8,5 з поточного рівня 8,18 за долар, а у 2013 році учасники очікують курсу 9 гривень за долар. Зниження курсу має стимулювати конкурентність експорту, але приплив валюти від експорту буде слабким через обмежений рецесією в Європі попит на метал.

Минулого тижня вийшли дані з виробництва сектору ГМК, що підтверджують слабкість галузі. Виробництво загального прокату за 10 місяців поточного року знизилося на 8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 24,256 млн. тонн, сталі - на 7%, до 27,143 млн. тонн, чавуну - на 1%, до 23,740 млн. тонн.


Результати, які можуть призвести до руху цін акцій емітентів: AZST — -8,7%, ALMK — +12% порівняно з вереснем 2012 року. Причому на «Азовсталі» зниження може бути лише початком падіння так як є заяви генерального директора Енвера Цкітішвілі про те, що світовий ринок металопрокату обвалився остаточно. «Зникли замовлення», - сказав він. Цкітішвілі зазначив, що зі свого боку підприємство веде пошук додаткових замовлень, при цьому він прогнозує, що обстановка докорінно може змінитися на краще не раніше закінчення весни 2013 року. За його словами, в найближчі місяці товстолистовий цех комбінату (стан «3600») буде завантажений на 55%, крім того, за словами Цкітішвілі, в листопаді втратять 30% замовлень великосортний і рейкобалковий цеху, зокрема це обумовлено тим, що у листопаді-лютому не буде проводити закупівлю рейок «Укрзалізниця».

Українські коксохімічні заводи в січні-жовтні 2012 року скоротили виробництво металургійного коксу 6%-ної вологості, за оперативними даними, на 2,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року - до 15,911 млн. тонн.

Трубні заводи України за 10 місяців поточного року виробили 1 771 тис. тонн сталевих труб, що на 5% менше минулорічного показника. Тож очікувати, що в 2012 році обсяг виробництва труб складе не менше ніж у 2011 році (2 177 тис. тонн), як прогнозував «Укртрубпром», не варто. Навіть якщо у останні два місяці Харцизький трубний завод отримає замовлення, то максимально по галузі загальний випуск складе 2,1 млн. тонн.

У п’ятницю український ринок акцій продовжив розпродаж: індекс УБ впав на 2,8%, при цьому обсяг торгів акціями також зменшився удвічі порівняно з рівнем попередніх торгових сесій, до менше 5 млн. грн. Найбільших втрат зазнали акції Авдіївського КХЗ (-4,5%), слідом за ними близько 2,5% вартості втратили акції Укрнафти, Азовсталі та Центренерго. Мотор Січ та банківський сектор виглядали краще ринку. Сьогодні вранці на ринку продовжують панувати негативні настрої.

Російський фондовий ринок сьогодні не працює. Ринки Азії та ф’ючерси на європейські індекси знижуються, а ф’ючерси на американські індекси торгуються з невеликим плюсом.

Ключовими подіями цього тижня є вибори у Сполучених Штатах Америки – 6 листопада та з’їзд комуністичної партії Китаю, що розпочнеться 8 листопада. Саме на цьому пленумі буде обраний Генеральний секретар ЦК, який через кілька місяців займе посаду голови КНР і згодом очолить Центральну військову раду КНР. Очікується, що наступником нинішнього вищого керівника КНР Ху Цзіньтао стане Сі Цзіньпіну. Зважаючи на безпосередній вплив цієї події і на зовнішню політику країни, до неї звернена увага всього світу.

З-поміж важливої макростатистики сьогодні можна відзначити індекс ділової активності у сфері послуг Великобританії за жовтень, індекс довіри інвесторів у Єврозоні Sentix за листопад; індекс ISM Non-Manufacturing США у жовтні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 ноября 2012
Падение
7 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: повышения торговой активности на локальных площадках не ожидается
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду