Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 05:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 16 ноября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 846,92+1,17%

Президент Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок», який надає право Національному банку України тимчасово (строком до 6 місяців) вводити норму щодо обов’язкового продажу частини валютної виручки і скорочувати терміни її повернення. Таким чином, Нацбанк повернув собі інструмент регулювання попиту та пропозиції на валютному ринку, який було відмінено в 2005 році (нині термін повернення валютної виручки в Україні складає 180 днів). Курс гривні на міжбанку з початку поточного року знизився на 2,5% – з 8,04 до 8,24 гривень за долар. Після виборів (з початку листопада) гривня знизилась на 1,15%, незважаючи на валютні інтервенції Нацбанку.

Фондовий ринок вчора продемонстрував дуже в’ялу динаміку. Обсяг торгів на ринку заявок Української біржі склав лиш 3 млн. грн. Причому 80% загального обсягу припало на 5 емітентів: MSICH, CEEN, DOEN, ENMZ та KUBI. Під час такої слабкої активності учасників ринку індексу УБ вдалось підрости на 0,5%, до 837 п. вже наприкінці торгової сесії. Більше ринку зросли акції Алчевського МК, Азовсталі, Авдіївського КХЗ, Мотор Січі та Центренерго. Емітенти, які є найбільш спекулятивними з-поміж паперів індексного кошику – Єнакієвський МЗ та Донбасенерго – навпаки, продемонстрували зниження котирувань свої акцій.

Приводом для продажів на фондових ринках стала публікація даних по ВВП Єврозони, який знизився на 0,1% у третьому кварталі поточного року. Крім того, дані з ринку праці США також принесли розчарування: кількість первинних звернень за допомогою по безробіттю минулого тижня склало 439 тис., тоді як очікували значення 375 тис. Індекс ділової активності ФРБ Філадельфії у листопаді також продемонстрував зниження з 5,7 п. у вересні до -10,7 п.

Тож, британський FTSE 100 завершив торги зі зниженням на 0,77%; французький САС 40 – на 0,52%; німецький DAX – 0,82%. В Штатах продовжує обговорюватись тема «фіскального обриву». Ф’ючерси на американські та європейські індекси торгуються в негативній зоні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 ноября 2012
Падение
3 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket 16/11: новости из США и Греции могут повлиять на расстановку сил на рынке
Фощан Александр, старший трейдер, консультант Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду