Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 05:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 19 ноября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 856,74+1,16%

Світовий ринок наприкінці минулого тижня почав поступово відігравати втрати, понесені днями раніше. Однак, без позитивних домовленостей щодо усунення ризику фіскального обриву в США це виглядає лише як технічна корекція.

Український ринок зараз перебуває у вкрай неліквідному стані, коли обсяги торгів навіть не перевищують 5 млн. грн.. Активність пропала навіть у до цього часу найліквідніших акціях: Алчевському МК, Мотор Січі та Центренерго. Все таки, з позитиву слід відмітити, що індекс УБ так і не провалився нижче рівня 820, незважаючи на те, що світові ринки завершили тиждень значним зниженням. Технічний аналіз вказує, що якщо індекс втримається вище цього рівня, це буде сигналом до продовження раллі протягом наступних 1-2 місяців. Питання лише в тому, чи працює технічний аналіз на неліквідному ринку.

Значно більша увага аналітиків, медіа та інвесторів прикута зараз до подій на валютному ринку. Гривні в п’ятницю вдалося укріпитися проти долара за допомогою дій Нацбанку. Курс на закритті впав нижче 8,20 грн./$. На минулому тижні відбулося підписання президентом закону, який надає право НБУ вводити обов’язковий продаж валюти експортерами на строк до 180 днів. Одразу з’явилися чутки, що 50-відсоткову норму введуть з 1 січня. А наприкінці тижня у ЗМІ широко циркулювала інформація про те, що НБУ вивчає введення 16-відсоткового податку на продаж валюти населенням. Усе це дещо охолодило девальваційні настрої, в результаті чого курсу вдалося укріпитися. Звісно не малу (а, можливо, і визначальну) роль зіграли інтервенційні продажі валюти Ощадбанком та зниження гривневої ліквідності в системі.

Як би там не було, курс гривні повільно девальвує на 1,5-2 коп. в тиждень, і якщо цей темп збережеться, до кінця року долар може коштувати близько 8,40 грн., що в цілому вписується у прогнози МВФ та більшості експертів.

Цей тиждень буде набагато менш насиченим макроекономічними подіями та даними. В четвер американські ринки будуть закриті, тож фактично робочими будуть лише три дні. Значна увага буде прикута до переговорів у Білому Домі. Очікується позитивне рішення Єврогрупи по виділенню траншу Греції у вівторок, однак воно вже дисконтоване ринком. Загострення подій на Близькому Сході може короткостроково спричиняти тиск на ринки.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 ноября 2012
Падение
0 10
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket 19/11: у отечественного рынка есть шансы развить успехи, наметившиеся на прошлой неделеРост
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Комментарии к открытию рынкаРост
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду