Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 05:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 20 ноября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 849,17-0,88%

Сьогодні зранку у ЗМІ поширилася інформація, що Україна розмістила 10-річні єврооблігації на суму $1,25 млрд. під 7,8% річних. Це вже третє розміщення суверенних облігацій за останні 5 місяців. Таким чином, за рахунок зовнішніх позик у цьому році Україні вдалося залучити $3,85 млрд., що є зовсім непоганим результатом на тлі розмов про політичну ізоляцію, розрив співпраці з МВФ, значне погіршення відношення інвесторів до України і т.д.

Вчора НБУ ввів 50-відсотковий обов’язковий продаж валюти експортерами, і паралельно з цим зменшив строки розрахунку за зовнішньоекономічними контрактами з 180 до 90 днів. Крім того, до парламенту надійшов законопроект про 15-відсоткове оподаткування готівкових операцій з продажу валюти населенням, який Рада розглядатиме сьогодні. Хоча валютний податок не є безумовним, він на певний час зможе знизити попит та пропозицію валюти на готівковому ринку.

Розміщення бондів разом з валютними «нововведеннями» від НБУ наштовхують на думку про те, що, можливо, Україна зрозуміла відсутність перспективи продовження програми з МВФ без підвищення цін на газ та тепло для населення. Як відомо, МВФ виступає проти прямого втручання держави у валютний ринок, в т.ч. за рахунок податків та зборів. Декілька років тому, під тиском МВФ Україна була змушена відмінити 1-% збір до Пенсійного фонду з операцій з валютою. Тому, рішення про 15% податок навряд чи сподобається Фонду. Немає сумнівів і в тому, що НБУ знає про це, тож або закон про валютний податок є так званою «психологічною базукою» від Нацбанку для відлякування спекулянтів і невдовзі він буде скасований, або ж НБУ свідомо йде проти умов МВФ, оскільки шанси на відновлення роботи з Фондом та отримання він нього грошей втрачені.

Поки валютні перипетії продовжують вирувати, фондовий ринок знаходиться у тривалій комі, з обсягами торгів менше 5 млн.грн. в день.

Зовнішні ринки також страждають від зниження активності, навіть попри різке зростання, яке відбулося вчора в США на тлі оптимістичних заяв Б.Обами та республіканців про перспективи вирішення проблеми «фіскального обриву». Втім, радість від таких вербальних інтервенцій, які ринок вже мав змогу критично оцінити у липні-серпні минулого року, може сьогодні дещо зіпсуватися, оскільки Moodys знизило найвищий рейтинг Францій на 1 ступінь до Аа1 з негативним прогнозом щодо подальшої динаміки.

Сьогодні відбудеться фінальне засідання Єврогрупи щодо питання виділення Греції €31-мільярдного траншу. Інших важливих макроподій не передбачається, і ринки у світі вочевидь будуть коригуватися після вчорашнього синхронного зростання.

Новини

КВБЗ у січні-жовтні 2012 року збільшив виробництво вантажних вагонів на 2,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року - до 9,588 тис., виготовивши в жовтні 988 одниць.

Випуск пасажирських вагонів за цей період виріс в 8,2 рази - до 57 одиниць.

Коментар аналітика: позитивна новина. Високі показники виробництва у 2012 році забезпечать рекордні доходи компанії. Проте є уже оформленні в цифрах очікування на 2013 рік у експертів ринку вагонів, і прогнози по основному ринку — Росії— є невтішними. Зниження обсягів в натуральних одиницях складе близько 18%,  ціни теж будуть знижуватись, хоч і помірніше.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 ноября 2012
Падение
8 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Premarket 20/11: настроения инвесторов будут сегодня определяться итогами заседания Еврогруппы
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду