Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 28 ноября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 879,09+1,15%

Українські акції впали найбільше за останні 10 днів – на 1,6%. Обсяги торгів дещо відновилися від мінімальних значень за останні тижні, однак залишаються вкрай низькими. Певне відновлення активності відбулося у акціях Азовсталі, Алчевського МК, Центренерго, тоді як інші торгуються на близьких до мінімальних обсягах у цьому році.

Усі макроекономічні дані по США, які вчора публікувалися, були кращими за очікування. Однак інвестори зараз не звертають увагу на економіку, а більше переймаються проблемою «фіскального обриву». Протиріччя між демократами та республіканцями залишаються невирішеними, а часу з кожним днем зостається все менше. Ринок дав паузу політикам на минулому тижні, проте, здається, терпіння інвесторів поступово вичерпується. Тому різкі обвали ринку (як на початку листопада) стають все більш ймовірними.

В Україні Мінфін розмістив індексовані ОВДП на суму 500 млн.грн. як раз напередодні сьогоднішнього погашення облігацій на 583 млн.грн. (в т.ч. валютних на суму $22 млн.). Останнім часом Мінфін практикує позапланові розміщення перед погашенням, для рефінансування боргу. Поки що процес йде гладко.

Однак, вчорашня заява Д.Фірташа про те, що державний бюджет зараз фактично кредитується експортерами за рахунок неповернення державою ПДВ (загальний борг за його словами зараз 40 млрд.грн.) та авансованих платежів з податку на прибуток (16 млрд.грн.), свідчить, що бюджетні проблеми більші, ніж видно з офіційної статистики. Напевне тому, М.Азаров не виключив можливість відновлення практики випуску ПДВ-ОВДП у 2013 році. Загалом же, влада під кінець року почала визнавати, що і економіка може не зрости цього року, і бюджет по доходам не буде виконано.

Щодо валютного податку, цікавими стали коментарі про-владних І.Акімової та С.Тігіпка, які різко розкритикували таку ініціативу з боку НБУ. Можливо, це є сигналом до того, що влада вирішила, як мінімум, не форсувати податок.

Сьогодні зранку азійські ринки торгуються різко негативно. Китайські акції падають на 0,9%, а японські – на 1,2%. До речі, китайський ринок сьогодні обновив майже 4-річні мінімуми, що поки що не кореспондує з кращою економічною статистикою за останні місяці. Крім американських перипетій з бюджетом, які безперечно є зараз темою номер один, негатив може підсилюватися новими масштабними заворушеннями в Єгипті та борговими проблемами в Аргентині, рейтинг якої було знижено Fitch одразу на 5 рівнів до СС у зв’язку з високою ймовірністю дефолту по зобов’язанням у $1,3 млрд. перед двома хедж-фондами.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 ноября 2012
Падение
9 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Ожидаем коррекции внизПадение
Алексей Обруч "Gainsfort online"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Premarket 28/11: рынки раскачиваются вокруг ситуации с «фискальным обрывом»
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду