Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 05:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 3 декабря 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 866,86+0,35%

За останній тиждень український ринок втратив 2 пункти. Індекс УБ торгувався в діапазоні 855-895 пунктів. Активність була вкрай низькою; навіть спекулянти – і ті, або не мають достатнього ресурсу, або сильних аргументів для розкачування ринку в якусь сторону.

Світові ринки, які в останній час перестали задавати напрям торгів для українських акцій, минулий тиждень провели достатньо мляво. Головне, що впливало на динаміку у межах дня, були різного роду коментарі щодо прогресу у вирішенні проблеми фіскального обриву. Однак, в п’ятницю все стало на свої місця, коли республіканець Дж.Бейнер заявив, що позиція Б.Обами по податкам для багатих тупикова, і реально переговори зайшли у глухий кут. Дивно, однак це не сильно занепокоїло трейдерів, і американський ринок навіть завершив день зростанням.

На вихідних з’явилося дві новини. Перша – агентство Moody’s знизило рейтинг фондів ESM/EFSF з Ааа до Аа1, мотивуючи це погіршенням рейтингу Франції, як другого найбільшого учасника цих фондів. Друга новина стосувалася офіційного індексу активності PMI в Китаї, який вийшов на рівні 50,6, проти 50,2 у жовтні, та ще раз просигналізував про певну стабілізацію темпів зростання економіки, які сповільнювалися останні 7 кварталів. Тим не менш, китайські акції відреагували на непогані дані падінням на 1% до свіжого 4-річного мінімуму, хоча загальний настрій на азійських майданчиках зранку був переважно нейтральний.

Слід згадати і про народний індикатор стабільності – валютний курс. На минулому тижні гривня незначно знизилася з 8,16 до 8,1765. Різні посадові особи НБУ активно захищали 15-процентний збір до Пенсійного Фонду, який намагалися представити лишень як інструмент боротьби зі спекулянтами. Очевидно, значна увага до цього питання та наполегливість НБУ вказують на те, що податок має високі шанси бути введеним – близько 70% на нашу думку. Під питанням залишається, коли це буде зроблено: на цьому тижні, чи вже у новому парламенті.

Разом з тим, проблема курсу таким чином навряд чи вирішиться. Девальваційний тиск на валюту лише в останні 2 місяці зумовлювався готівковим попитом, тоді як основна природа тиску лежить у значному дефіциті торгового балансу та поточного рахунку. Так, у жовтні поточний рахунок був рекордно дефіцитний -$1,6 млрд. Притік прямих інвестицій покрив лише $0,4 млрд., і ще $0,4 млрд. вдалося залучити через борги. А от девальваційні очікування напередодні виборів змусили населення хеджуватися від ризиків та активно купувати валюту, в результаті чого відтік готівки у валюту всередині країни склав $1,9 млрд. Інші статті додали $0,7 млрд. притоку. Таким чином, зведений платіжний баланс у жовтні закрився з $2 млрд. дефіциту.

Таким чином, якщо Україна не зможе домовитися з МВФ про продовження чи поновлення програми stand by, наступного року втримувати гривню буде дує важко. Власне, місія МВФ буде працювати в Україні з 7 по 17 грудня, аналізуючи ситуацію та бюджет. Останній, вочевидь, не буде прийнятий цією Радою, а значить і у цьому році.

Цього тижня публікуватиметься багато важливих індикаторів по США та Європі. Зокрема, слід звернути увагу на індекси PMI (сьогодні та в середу), звіт по ринку праці США (п’ятниця), та засідання Резервного Банку Австралії (вівторок), Банку Англії та ЄЦБ (обидва у четвер). У беззаперечному фокусі ринку також будуть переговори по бюджету США. Нагадаємо, що реально у політиків є лише 3 тижні (до католицького Різдва), щоб якось вирішити це питання. Тож, градус емоцій на ринку буде швидко зростати з втратою цього часу.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 3 декабря 2012
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Перед открытием
Брокерский Дом "Открытие"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket 03/12. Мы верим, рынок будет!Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду