Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 05:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 4 декабря 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 892,58+2,97%

Неочікувано слабкі дані по діловій активності у промисловості США підкосили американський ринок акцій, який зі своїх денних максимумів знизився майже на 1%. Так, індекс ISM впав до найнижчого з липня 2009 року рівня 49,5 на тлі зниження індексів нових замовлень та зайнятості. Ймовірно, що причиною спаду міг стати ураган Сенді, який порушив активність бізнесу на східному узбережжі.

В Європі індекси PMI констатували стабільно погану ситуацію (46,2). Ділова активність знижується вже 16 місяць поспіль і поки що немає причин очікувати розвороту тенденції.

В Китаї індекс PMI, офіційний та від Markit/HSBC, показали зростання вище позначки 50 пунктів, яка розділяє спад та зростання. Тож, певні ознаки стабілізації в Китаї наявні, але не більше ніж. Вочевидь, зараз відбувається черговий цикл поповнення запасів на підприємствах, які ще 3 місяці тому були на досить низькому рівні, що і відображується у зростанні індексів. Але вести мову про початок нового витка зростання в економіці ще не можна.

Таким чином, якщо узагальнити ситуацію у світі, можна сказати, що економічного зростання наразі немає, і світова економіка, принаймні промисловий сектор, зараз знаходиться у такій собі зоні сутінок, коли ще й не темно, але вже і не світло.

Тим часом в Україні діюча Верховна Рада збирається на свій останній пленарний тиждень. Він обіцяє бути досить цікавим, оскільки в порядку денному вже зареєстровані проекти про бюджет на 2013 рік та закон про збір до Пенсійного Фонду з валютних операцій. При чому, останніх законопроектів два: один передбачає зниження ставки з 15% до 10%, а інший – обкладати податком також операції юридичних осіб.

Президент прийняв відставку Кабміну, однак шанси М.Азарова повторно очолити виконавчу владу залишаються високими. Конкурентом йому називають наближеного до сім’ї президента голову НБУ С.Арбузова. Не вдаючись у детальні пояснення, можна припускати, що для економіки та фондового ринку гіршим буде саме другий варіант.

Казначейство вчора відрапортувало про зростання залишків на єдиному казначейському рахунку уряду до 8,8 млрд.грн. (з 1,8 млрд.грн. у жовтні). Скоріше за все, це результат конвертації у гривню валютних надходжень від розміщених на $1,25 млрд. єврооблігацій два тижні тому. Гроші від них зайшли на валютний рахунок лише на минулому тижні, тому Мінфін ще не встиг їх витратити. Таким чином, в бюджеті будуть гроші для виконання зобов’язань перед населенням та кредиторами у грудні. Нагадаємо, цього місяця Мінфіну доведеться погашати та обслуговувати понад 8,5 млрд.грн. боргів.

Український фондовий ринок вчора відзначився рекордно низькими за останніх 4 місяці обсягами торгів. Взагалі, індекс УБ вже певний час живе по своїм правилам, відірвано від трендів на зовнішніх майданчиках. Відповідно, через низьку ліквідність та вихід великих та середніх інвесторів з ринку, активність впала до такого рівня, коли вже не можна зрозуміти та розрізнити причину руху як окремих акцій, так і ринку в цілому – чи то вони відбуваються через технічне переміщення котирувань, чи то хтось дійсно купує та продає. Тому, сумно але факт – в такому ринку не можна говорити, що індекс завершив день зростанням на 0,35% до рівня 866,86. Скоріше, слід говорити, що індекс торгується десь між 800 та 900, а зростає він чи падає, вже не так важливо.

Сьогодні важливих макропоказників у світі не публікуватиметься. Значна увага буде приділена до бюджетних переговорів в США. Не менш цікавими будуть події у Раді при представленні бюджету та розгляді валютних податків.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 декабря 2012
Падение
8 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket 04/12. Перемен! Мы ждем перемен!
Фощан Александр, старший трейдер, консультант, Dragon Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду