Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 03:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 5 декабря 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 904,81+1,37%

Верховна Рада отримала проект бюджету-2013 і вирішила прийняти його в цілому завтра, 6 грудня. Так проект передбачає скорочення доходної частини, економію у видатках та розширення дефіциту до 50 млрд.грн. (3,2% прогнозного Мінфіном ВВП). ЗМІ та експерти вже всебічно прокоментували деталі проекту, у якому основне занепокоєння викликають оптимістичні прогнози макроекономіки та доходів, економія на соціальних видатках та майже 2-кратне скорочення видатків розвитку, і найбільше – обсяги фінансових потреб уряду у 2013 році для погашення боргу та фінансування дефіциту. У ЗМІ також з’явилася інформація про те, що МВФ буде ознайомлюватися з бюджетом вже після його можливого прийняття, 7 грудня.

Український ринок вчора продемонстрував ривок на 3%, однак не всі акції індексного кошику його підтримали. Значно менше зростання показали акції Мотор Січі, Укрнафти, ЄМЗ, Укрсоцбанку. Усе раллі було зроблено завдяки лише Райффайзен Банку Аваль, Донбасенерго та Азовсталі. Ці акції мають чималу вагу у індексі, тож їх зростання на 5% було достатньо щоб він виріс на 3%. Разом з тим, обсяги торгів лише незначно перевищили 5 млн.грн. – такий собі максимум в теперішніх умовах.

Ринок в США незначно знизився на тлі коментарів Б.Обами в інтерв’ю агентству Блумберг про те, що проблему «фіскальної скелі» не вдасться вирішити, якщо республіканці не підуть на підвищення податків на багатих. Схоже, що така позиція президента США є принциповою і невідступною, тож рішення тепер за іншою стороною переговорів, чи здатна вона поступитися своїм правилам.

Сьогодні зранку китайський ринок стрибнув на майже 3% - найбільше за останні 3 місяці, і повернувся вище позначки у 2000 пунктів. Цей рух не мав якихось вагомих фундаментальних причин. Скоріше, перепроданість китайського ринку, який, нагадаємо, за останні 3 роки впав на 40%, зумовила технічний відскок. Також експерти говорять про капітуляцію серед приватних інвесторів, які масово закривають торговельні рахунки серед китайських брокерів.

В цьому плані ситуація схожа на нашу, де обсяги заблокованих грошей на УБ перманентно знижуються і востаннє знаходилися нижче 50 млн.грн. Однак, на відміну від китайського ринку, на нашому капітуляція не завжди означає моментальне зростання. Хоча, знову ж таки, не слід недооцінювати той факт, що ціни на українському ринку вже давно продисконтували найгірший варіант розвитку подій в країні, і напевне що вичерпали ліміт свого падіння.

Сьогодні інвестори фокусуватимуть увагу на індикаторах сфери послуг в Європі та США, а також кількості нових робочих місць у приватному секторі США у листопаді, який буде передувати офіційному звіту по ринку праці в п’ятницю.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 декабря 2012
Падение
0 10
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Ожидаем положительного открытияРост
Алексей Обруч "Gainsfort online"
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду