Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 03:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 7 декабря 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 925,32+0,57%

Верховна Рада України вчора прийняла державний бюджет на 2013 рік. Бюджет передбачає зростання економіки країни на 3,4%, інфляцію на рівні 4,8%. А зростання дефіциту бюджету на 30% порівняно з бюджетом-2012 до 50,4 млрд. грн. Ціна на російський газ становить $421.

МВФ переніс приїзд місії до України на другу половину січня 2013 року. «Українська влада сказала, що це дасть змогу новому Кабміну брати участь у дискусії після відставки попереднього уряду на початку грудня», - заявив голова представництва МВФ в Україні Макс Альєр.

Обсяг ВВП 17 держав єврозони знизився у 3-му кв. 2012 року на 0,1% в порівнянні з 2-м кв., коли було зафіксовано зменшення на 0,2% (Bloomberg). У річному численні зниження ВВП в липні-вересні становило 0,6%. На думку експертів, спад в економіці єврозони спричинений зниженням внутрішнього попиту через заходи жорсткої економії.

Результати вчорашнього засідання ЄЦБ були наступними:

  • прогноз скорочення ВВП Єврозони на 2012 рік переглянуто в бік зниження – 0,4-0,6% (раніше 0,2-0,6%), а на 2013 рік прогнозується скорочення економіки на 0,3-0,9% (у вересні прогнозувалось зростання ВВП на 1,4%). Маріо Драгі прокоментував, що стабілізація ситуації в Єврозоні розпочнеться не раніше, ніж у другому півріччі 2013 року. Таким чином, відновлення очікується у 2014 році: ріст ВВП – на 0,2-2,2%.
  • базова процентна ставка була збережена на рівні 0,75%, а ставка за депозитами на нульовому рівні.

Разом з тим згідно вчорашніх публікацій у Греції рівень безробіття зріс до 26%: кількість безробітних в країні досягло більше 1,295 млн., тоді як число зайнятих – 3,695 млн.

В США вийшла статистика з ринку праці: кількість американців, що вперше звернулись за допомогою по безробіттю зменшилась на 25 тис. до 370 тис., тоді як очікувалось зменшення показника лише на 13 тис. Тож на американському фондовому ринку торги завершились зростанням основних індексів, незважаючи на недосягнення єдиного рішення в перемовинах між республіканцями та демократами у питанні «фіскального обриву». Індекси Dow Jones та S&P 500 зросли на 0,3%; а Nasdaq додав 0,5% до своєї вартості.

Сьогодні вранці настрої дещо змінились і ф’ючерси на американські бенчмарки знижуються. Азійська сесія демонструє змішану динаміку.

Український фондовий ринок вчора продовжив зростання: індекс УБ зріс на 1,7%. Найбільше зростання ціни акцій демонструє вже не перший день банк Аваль, вчора акції підскочили ще на 7,8%, а за тиждень доходність по емітенту склала 17%. Немає ніяких новин, якими б можна було пояснити існуючий попит на акції банку. Вчора акції вийшли і на перше місце у списку лідерів за обсягами торгів. Окрім Авдіївського КХЗ та Єнакієвського МЗ інші індексні компанії також показали зростання на рівні 1-2%.

П’ятниця характеризується фіксацією прибутків учасниками ринку за результатами прибуткового тижня перед вихідними. Тому, незважаючи на те що вранці на ринку українських акцій переважають покупці, ми очікуємо закриття індексу УБ у «червоній зоні».

Сьогодні ввечері в США вийдуть дані з ринку праці. Очікування аналітиків не є оптимістичними: згідно консенсус-прогнозу, індекс Non-farm Payrolls у листопаді знизився вдвічі порівняно з минулим місяцем.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 7 декабря 2012
Падение
3 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket 07/12: статистика с рынка труда США сегодня определяющаяРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду