Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 03:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 13 декабря 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 936,53+2,72%

Подією дня вчора було рішення ФРС США по монетарній політиці. Як і очікувалося, ФРС замінила операцію twist аналогічною по обсягам викупу програмою QE. Тобто, як і раніше буде викуповуватися щомісяця близько $85 млрд. активів: $40 млрд. – іпотечних паперів та $45 млрд. – державний облігацій. Таким чином, через рік баланс ФРС може розростися до $4 трлн. з теперішніх $3 трлн.

Разом з тим, були й неочікувані новації. ФРС вперше прив’язала завершення періоду ультра-м’якої монетарної політики до кондицій в економіці. Так, низькі процентні ставки зберігатимуться до тих пір, поки безробіття в економіці тримається вище 6,5%, а інфляційні очікування не перевищують 2,5%.

Ринок спочатку досить позитивно відреагував на рішення ФРС, однак як і в інших випадках тут також спрацювала поговірка «купуй на чутках, продавай на фактах». Тож інвестори швидко почали фіксувати прибутки, в результаті чого індекс S&P500 різко знизився майже на 1% з максимумів, завершивши день у нулі.

Після того як рішення ФРС відійшло у минуле, трейдери знову почали фокусуватися на бюджетних переговорах у США. На жаль, реального прогресу, окрім деякого зниження градусу емоцій політиків, тут небагато. Це підтвердив вчора республіканець Дж.Бейнер, який заявив, що залишаються серйозні розбіжності у поглядах.

В Україні всі погляди були прикуті до першого засідання новообраної Верховної Ради, яке повністю виправдало свої очікування. Поки що фракція ПР нараховує 210 депутатів, а разом з 33 депутатами КПУ, їх про-владна більшість може становити 243 депутати. Цього вистачить для затвердження нового старого прем’єр-міністра та спікера, яке заплановане на сьогодні. Однак, така більшість є досить хиткою, а опозиція, як вона показала вчора, може досить ефективно блокувати роботу Ради. Тому, безперешкодного прийняття усіх рішень навряд чи можливо буде уникнути. Це вносить серйозну невизначеність у політичне майбутнє.

Український ринок без прив’язки до будь-яких макроекономічних чи політичних подій вчора знизився на 2%. Вочевидь спекулянти фіксували прибуток після раллі в окремих акціях та напередодні експірації ф’ючерса на індекс. Разом з тим, ми припускаємо, що до кінця тижня залишається чималий шанс для ринку ще раз підскочити до зони попереднього максимуму – 930-950, звідки вже згодом почнеться більш тривала корекція.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 декабря 2012
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket 13/12: экспирация фьючерса – определяющая тема сегодняшних торговРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду