Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 03:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 17 декабря 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 908,36-1,5%

Український ринок провів тиждень у боковому ренджі 900-940. На УБ в п’ятницю завершився конкурс «ЛЧИ», з чим можливо і була пов’язана активізація торгів в останні торгові сесії. Водночас, до кінця року залишилося лише два тижні, і скоріше за все, активність різко впаде. Цікавими можуть бути події у Верховній Раді, яка знову збиратиметься завтра. Одним із важливих рішень може бути розгляд законопроекту про валютний збір, на якому сильно наполягають в НБУ, який однак має неоднозначну підтримку в Кабміні. Судячи з досвіду минулого тижня, проходження законопроекту може бути доволі складним, якщо не неможливим. Цікавим також має стати склад Кабміну, хоча дивлячись на новообрану верхівку влади, сюрпризів та свіжих облич там не буде.

У США натомість для вирішення проблеми «фіскальної скелі» залишається один повноцінний робочий тиждень. Разом з тим, жодних домовленостей до сих пір немає. На вихідних з’явилися чутки, що спікер республіканців Дж.Бейнер погодився піти на підвищення податків для тих, хто заробляє понад $1 млн. на рік в обмін на зниження витрат на соціальне забезпечення та пенсії зі сторони Б.Обами. Однак, як повідомляють інші джерела, поки що така пропозиція не зацікавила Білий Дім. Обама хоче підвищення податків для усіх з доходами понад $250 тис., і при цьому по максимуму уникнути зниження соціальних витрат. Тож, все залишається на тому ж самому місці, де й було.

Деякі аналітики вважають, що єдиний, хто може підштовхнути політиків до більш рішучого пошуку компромісу, є сам ринок. Поки ж, індекс S&P500 комфортно розташувався на рівнях 1410-1420. Однак, прояви слабкості та нервозності вже почали з’являтися. Так, попри доволі сміливе рішення ФРС, зокрема в плані прив’язки рівня ставок до конкретних макроекономічних таргетів, інвестори продавали акції, починаючи з середи та наступні два дня. Непогані дані по промисловому виробництву, кількості безробітних та роздрібним продажам також не змогли перебити песимізм. В результаті, індекс S&P500 завершив тиждень зниженням, вперше за останні 4 тижні.

У Японії пройшли вибори у парламент, які зафіксували різке зростання підтримки попередньої правлячої партії – Ліберально-демократичної партії, та падіння популярності нинішньої влади. Однією з обіцянок ЛДП є рефляція економіки Японії, в тому числі за рахунок більш агресивно-стимулюючої політики Банку Японії. Тож, можливо, що вже на найближчому засіданні у четвер ми побачимо черговий раунд пом’якшення від ще одного центрального банку.

Тим часом, в Китаї, чий ринок зріс в п’ятницю найбільше за останні 3 роки, відбулася щорічна конференція, яка традиційно закладає основи політики на наступний рік. Нові лідери пообіцяли «поглиблювати реформи», «зменшити залежність від інвестицій та експорту», «проводити активну фіскальну та монетарну політику» тощо. Такі формулювання давно вже стали традиційними і небагато означають на практиці. Враховуючи те, що нова верхівка Політбюро в Китаї була підібрана так, щоб передусім забезпечувати стабільність та послідовність політики попередників, на справжні реформи сподіватися марно. Тим не менш, сьогодні зранку китайський ринок демонструє чергове зростання, хоча значно скромнішими темпами.

Сьогодні планується публікація ряду макропоказників по Україні за листопад, серед яких промислове виробництво, торгівля, будівництво тощо, які дозволять оцінити наскільки погіршився стан економіки наприкінці року. Серед світових індикаторів, варто слідкувати за індексом ділової активності Нью-Йорка, часто випереджаючим показником американської економіки.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 декабря 2012
Падение
4 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Обзор рынка акций перед открытием дня
SORTIS
Внешний фон нейтральный
Альтана Капитал
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду