Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 03:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 24 декабря 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 936,1-0,37%

На цьому тижні ринки входять у святковий період. Торгівля буде млявою і малоактивною. Разом з тим, попри сподівання інвесторів в США проблема фіскальної скелі залишається невирішеною. В п’ятницю американський ринок навіть продемонстрував різке зниження після того, як в Конгресі республіканці відмовилися голосувати навіть за «план Б» Дж.Бейнера, який передбачав підвищення податків лише для найбагатших американців з доходами понад $1 млн. в рік. Як висловився один з представників партії, який був проти навіть такого підвищення, це компрометувало б його в очах виборців. Тобто, як бачимо, проблема дуже серйозна, якщо навіть всередині республіканської партії є сильна опозиція до будь-якого найменшого підвищення податків. І це вже дуже очевидно, що республіканці на голосуватимуть за план Обами, який хоче зростання податків для усіх громадян з доходами понад $250 тис. в рік.

Поки що політики в США пішли на свята і повернуться до переговорів не раніше четверга, 27 грудня. Таким чином, на вирішення питання залишатиметься менше 5 днів, після чого втупить в силу автоматичне підвищення податків та зниження витрат на суму $600 млн., яке спричинить рецесію в економіці у 1П2012.

Обама запропонував партіям проголосувати за тимчасове подовження деяких податкових преференцій для населення, яке б трохи пом’якшило ефект від фіскальної скелі.

Серед інших новин, італійський технократичний прем’єр Маріо Монті таки подав у відставку та сказав, що не збирається брати учать у парламентських виборах запланованих на лютий. Монті протримався у кріслі 13 місяців і зумів за цей час втілити у життя програму економії для Італії, яка дещо покращила сприйняття країни серед іноземних інвесторів. Таким чином, у наступному році Європу чекають вибори у Італії та Німеччині.

Китайський новопризначений прем’єр запланував реформувати китайські село, покращити рівень життя людей у сільській місцевості, збільшити субсидії для фермерів, стимулювати урбанізацію. Загалом, добробут китайських селян значно нижчий ніж у жителів міст – майже в 2 рази, і згідно досліджень такий розрив загрожує соціальним вибухом. Крім того, Китай дуже гостро переживає дефіцит продовольчих товарів, тому владі вкрай важливо забезпечити зростання виробництва в агропромисловому секторі, щоб уникнути прискорення інфляції цін на їжу. Власне тому, ці реформи досить важливі. І хоча конкретики ще немає, ринок розцінює наміри позитивно, зростаючи сьогодні на 0,3%.

В Україні на цьому тижні нарешті має сформуватися новий Кабмін, який вже 11 днів залишається несформований. Це, до речі, вказує як на певні суперечності в середовищі владної команди, так і на дуже коротку «лаву запасних». Ясно, що напередодні поглиблення рецесії та при вкрай обмежених бюджетних ресурсах на 2013 рік мало хто хоче брати на себе відповідальність за стан справ в кожному конкретному напрямку. Тому, не виключено, що через 1-2 квартали в Кабміні знову будуть перестановки.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 декабря 2012
Падение
3 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Premarket 24/12: боковой тренд в отсутствии ликвидности и новостей из-за океана
Фощан Александр, старший трейдер, консультант, Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду