Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 03:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 25 декабря 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 947,38+1,2%

Новий Кабмін України став очікуваним та несподіваним одразу. Очікуваним було те, що більшістю міністрами стали до цього невідомі широкій публіці люди, без історії досягнень та власного політичного рейтингу. Тобто, це технічні міністри, які можуть бути змінені у будь-який момент. З іншого боку, несподіваним для багатьох стала поява С.Арбузова у кріслі першого віце-прем’єра, що говорить про підготовку наступника для М.Азарова. Неочікуваними стали також прихід іншого топ-керівника НБУ – І.Прасолова на позицію міністра економіки та створення на базі податкової та митниці нового міністерства з красномовною назвою «міністерство доходів та зборів».

Які висновки можна зробити з нового складу Кабміну? По-перше, у ньому присутні ті, хто не буде конкурувати з В.Януковичем на президентських виборах, і це важливо. По-друге, ядро Кабміну – фінансово-економічний та силовий блоки – сформоване з близького до президента оточення, яке ставитиме лояльність до нього вище за інші інтереси. По-третє, з вищезазначеного випливає, що вже з початку 2013 року економічна політика визначатиметься виборами-2015, тому навряд чи варто очікувати реформ, різких рішень та змін. Ймовірно, що ставка буде зроблена на посилення адміністративного контролю за економікою, на чому спеціалізуються і Арбузов, і Клименко, і Прасолов. Тобто, економіка у 2013 році продовжуватиме керуватися у фактично ручному режимі. По-четверте, і може найважливіше для фінансових ринків – такий склад уряду знижує шанси на угоду України з МВФ, хоча і не закриває перед Фондом двері остаточно.

Деякі експерти все ж таки називають цей уряд перехідним та технічним і не виключають ключових перестановок вже через 2-3 квартали.

Інтригою також залишається, хто ж очолить «обезголовлений» Нацбанк. За чутками новим керівником може стати хтось із нинішніх замів близький до С.Арбузова. Називають, зокрема, прізвище І.Соркіна. Втім, насправді, у найближчі 2 роки НБУ не гратиме у незалежну гру і фактично буде підпорядкований Кабміну. Як вчора заявив президент, завданням НБУ буде кредитна експансія та жорсткий валютний контроль. Тобто, сценарій девальвації гривні, який є також умовою МВФ, може залишитися нереалізованим. До речі, гривня на міжбанку вчора укріпилася до піврічного максимуму – 8,03-8,04 грн/$. Однак, обсяги торгів валютою були низькими.

Тим часом, український ринок не відреагував на новини про уряд. Останнім часом, він взагалі особливо не реагує ні на зовнішні, ні на внутрішні новини. Можливо свята обмежили і без того низьку ліквідність ринку, а можливо склад теперішніх учасників торгів не потребує жодних інформаційних приводів для покупок і продажів. Зрозуміти, що і як можна буде вже у новому році, коли ділова активність у світі та в Україні відновиться.

Сьогодні більшість фондових майданчиків світу закриті, тому торги проходитимуть у святковому режимі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 декабря 2012
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Premarket: весь мир сегодня отдыхает
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду