Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 03:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 8 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 961,62-0,75%

Світові ринки потроху сповзають униз після потужного раллі в перші дні нового року. 31 грудня та 1 січня Сенат США (де більшість контролюють демократи) та Конгрес у екстреному порядку прийняли «урізаний варіант» угоди, яка відвертала загрозу фіскального обриву. Ця угода передбачала наступне: 1) тимчасові податкові пільги для більшості американських домогосподарств часів Дж.Буша стали постійними, однак ставки були підвищені для тих, хто заробляє більше $450 тис. в рік. Враховуючи, що таких домогосподарств лише близько 2%, ефект від зростання податків буде мінімальним. 2) Підвищено ряд податків на капітальний дохід з операцій з цінними паперами, на елітну нерухомість. 3) Втратили чинність пільги для корпорацій по економії соціальних внесків розміром 2%, що еквівалентно $95 млрд. додаткових податків у 2013 році порівняно з 2012.

При цьому, питання урізання витрат бюджету на $100+ млрд. та підвищення боргового ліміту не увійшло до угоди. Зараз США вже досягло ліміту боргу у $16,4 млрд., однак залишки на рахунках Казначейства дозволяють профінансувати теперішні видатки протягом січня-лютого. Власне, тому у політиків є ще півтора місяці для того, щоб укласти нову угоду. В цьому і криється проблема. Республіканці вже заявили, що вони і так пішли на значні поступки, проголосувавши за підвищення податків вперше за 20 років. Тому, єдиний компромісний для них варіант, який би забезпечив їх підтримку нового підняття стелі боргу – значне скорочення витрат бюджету. Обама ж сказав, що скорочувати витрати він не збирається. Тому, більшість учасників ринку сходяться на думці, що основна політична баталія ще попереду. Тим більше, що рейтингові агентства вже зазначили, що така угода все одно змусить їх знизити рейтинг США.

Тим часом, наближається сезон звітностей американських та світових корпорацій за 4 кв. і ринки поступово переносять увагу на нього. Неофіційно сезон стартує сьогодні після закриття ринків, коли відзвітується Alcoa. Очікується, що американські компанії з індексу S&P500 заробили на 2,9% більше, а без врахування фінансових компаній – на 0,5%. Разом з тим, прогнози можуть бути досить неточними через ряд різнобічних факторів: урагану Сенді, прискорення економіки Китаю, політичної невизначеності з фіскальним обривом. Тому, можливо, інвесторів очікують чимало сюрпризів.

Серед українських новин слід відзначити падіння золотовалютних резервів у грудні нижче $25 млрд., на $0,8 млрд. до $24,5 млрд. Це свідчить про те, що попередні заяви НБУ про припинення відтоку валюти на тлі зміцнення курсу гривні необ’єктивні, і він все ще триває. Резерви вже знаходяться нижче 3 місяців імпорту, що, за критеріями МВФ, створює ризики валютної кризи. Тож, у найближчі місяці владі слід активно шукати джерела надходження валюти в країну, якщо її метою є втримання курсу гривні.

Грудень також зафіксував незначну інфляцію у 0,2% м/м та дефляцію за підсумком року -0,2%.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 8 января 2013
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду