Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 10 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 954,2-1,2%

Азійські ринки сьогодні зростають після позитивної статистики з Китаю. Так, китайський експорт у грудні зріс на 14,1% р/р перевершивши очікування 5,0% зростання. Імпорт також пришвидшився до 6,0% р/р після стагнації у листопаді. В результаті цього торговий баланс Китаю піднявся до $31,6 млрд. – майже вдвічі більше ніж у грудні попереднього року. Паралельно з даними по торгівлі китайський центральний банк опублікував дані по кредитній активності. Так, незважаючи на те, що банківські кредити збільшилися лише на 454 млрд.юанів проти очікувань у 550 млрд.юанів, агрегований показник кредитної експансії, який включає також небанківські кредитні операції, підвищився на 28% р/р або на 1,6 млрд.юанів. Таким чином, тенденція останніх місяців, коли кредитна активність перетікає з банківської системи у так звану тіньову банківську систему, лише прискорилася. За увесь 2012 рік китайські банки видали нових кредитів на 8,2 млрд.юанів при цільовому прогнозі уряду у 8 млрд.юанів, тоді як широкий показник кредитування зріс на 15,8 млрд.юанів. У 2011 році відповідні індикатори складали 7,5 млрд.юанів та 12,8 млрд.юанів.

Український ринок вчора торгувався мляво. Зростання індексу становило 0,4%. Вчора Президент Віктор Янукович подав кандидатуру І.Соркіна на посаду нового Голови НБУ. Сьогодні ж в Раді має відбутися голосування з цього питання. На наш погляд, новий керівник центрального банку буде лише номінальним Головою. Фактично ж керування НБУ буде вестися з уряду та безпосередньо від С.Арбузова. Це означає, що незалежність монетарної, валютної, емісійної, банківської політики буде під великим питанням. А це, в свою чергу, означає, що при непродуманій загальні політиці, таке підпорядкування може нанести велику шкоду економіці. Нагадаємо, що на початку 90-х НБУ також був фактично банкіром уряду, фінансуючи дефіцит бюджету за допомогою емісії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 января 2013
Падение
1 7
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Обзор рынка акций перед открытием дня
SORTIS
Premarket 10/01: в центре внимания заседание ЕЦБПадение
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду