Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 14 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 948,53+0,93%

Ринки завершили минулий тиждень на підйомі. Індекс S&P500, німецький DAX, британський FTSE100 утрималися на 5-річних максимумах, японський Nikkei225 зріс до 3-річних максимумів. Зростали ринки, що розвиваються. РТС закрився на найвищому значенні з травня минулого року. Китайський індекс, який хоч і втратив у п’ятницю майже 2%, сьогодні зранку їх відіграв, зрісши на 3% до нового локального максимуму.

Оптимізм, який спостерігається на ринках, частково базується на тому, що США вдалося проскочити повз «фіскальний обрив» без втрат, в Європі економіка на думку ЄЦБ поступово видужує, а Китай знову прискорюється. Тобто, усі ризики, яких інвестори боялися впродовж усього минулого року – розпад Єврозони, криза в Китаї та тяжкі наслідки «фіскального обриву» у США – не реалізувалися, що додало неабиякої впевненості бикам.

Разом з тим, слід зазначити, що принаймні технічно, багато ринків є перегрітими після стрімкого раллі в останні місяці. Той же DAX додав 10% за менше ніж 2 місяці, Nikkei – 25% за цей же час, Shanghai Composite – 18% з початку грудня. Відповідно, як завжди, оптимізм бере верх над здоровим глуздом, як раз в моменти, коли зростання вичерпується і ринки знаходяться біля піку. Тому, ми не виключаємо різкої корекції в акціях з цієї точки в найближчі місяці.

Оскільки український ринок в останні місяці втратив зв’язок з зовнішніми ринками, говорити аналогічне для нас, можна лише умовно. Тим не менш, в останні дні минулого тижня індекс УБ зафіксував раптове зниження, перед цим тричі не зумівши пробити уверх рівень 980. Це може означати початок корекції, в якій ринок знизиться щонайменш до 850-900 пунктів.

Паралельно з цим на міжбанку знову почала знецінюватися гривня. Після різкого укріплення напередодні нового року до 8 грн./$, зараз курс зріс до 8,14 грн./$. Можливо НБУ дещо послабив свої інтервенції перед приїздом місії МВФ в Київ 24 січня.

На цьому тижні серед важливих подій варто відмітити статистичні дані по ВВП, інвестиціям, торгівлі та промисловості з Китаю 18 січня. Публікації з США та Європи (інфляція, роздрібна торгівля, промислове виробництво) будуть не настільки цікавими ринку, однак лідируючі індикатори ділової активності по США (Нью Йорку та Філадельфії) можуть становити деякий інтерес, сигналізуючи про напрямок розвитку економіки на початку року.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 января 2013
Падение
1 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Premarket: «Аппетит к риску в начале недели будет преобладать»Рост
Фощан Александр, старший трейдер, консультант, Dragon Capital
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду