Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 16 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 884,93-3,98%

На українському ринку прокотилася хвиля розпродажів, внаслідок якої індекс УБ впав на 2,8% до рівня 920 пунктів. Особливо активно продавали акції Авдіївського КХЗ, Донбасенерго, Алчевського МК та Мотор Січі, усі з яких подешевшали на 3,5% і більше. Обсяги торгів були трохи більшими ніж зазвичай, особливо у акціях, які зазнали найбільших втрат.

Тим часом західні ринки продовжили консолідуватися біля своїх кількарічних максимумів, однак значних рухів не відбулося. Макроекономічна статистика була суперечлива. Так, грудневі роздрібні продажі у США зросли більше ніж очікувалося, однак індекс ділової активності Нью-Йорка за січень показав мінус. Сьогодні японські дані по машинним замовленням були також кращими, однак китайські цифри по притоку прямих іноземних інвестицій виявилися гіршими.

Тим не менш, азійські ринки зранку падали – японський індекс після вихідного у понеділок знизився одразу на 2,6%, а китайські акції подешевшали на 0,7%. Варто відмітити також різке зміцнення єни, яка останні місяці демонструвала стабільне зниження до 78 до 90 єн за долар. Напередодні, міністр економіки Японії заявив, що різке здешевлення єни небажане для економіки, тож це спровокувало хвилю фіксації прибутків від вкладень у долар/єну. Разом з тим, поки що незрозуміло, чи відбувся перелом низхідного тренду в єні, чи тенденція невдовзі відновиться.

Сьогодні варто слідкувати за статистикою зі США по інфляції та промисловому виробництву за грудень. Сьогодні також фінансові результати опублікують Goldman Sachs та JP Morgan.

Новини

Вугільна галузь

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України підготувало проект Програми розвитку вугільної галузі України до 2030 р. Її можна сприймати як  довгостроковий прогноз. В розробці програми брали участь також фахівці "Метінвесту", ДПЕК, шахти ім. Засядька і шахтоуправління "Покровське" (група "Донецьксталь").

Згідно з планами до 2030 року планується значно наростити видобуток вугілля на шахті «Комсомолець Донбасу». В розвинуто шахти ДПЕК до 2030 року планує інвестувати 15,9 млрд. грн.

Планується знизити видобуток рядового вугілля на шахтоуправлінні «Покровське» з нинішніх 8,4 до 7,5 млн. тонн на рік вже в 2015 році. При цьому планується підняти продуктивність праці з нинішнього максимального для України значення – 685 тонн на рік на працюючого до 846 тонн. На шахті планується видобувати значну кількість шахтного метану: в 2020 році - 1,66 млрд. кум. м, в 2030 – 3,19 млрд. куб. м. В дегазацію  шахтоуправління "Покровське" з попутним видобутком метану передбачено інвестувати майже 3 млрд. грн.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 января 2013
Падение
6 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: ответственный рынок сегодня опять ожидает консолидацияПадение
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду