Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 18 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 896,57+0,88%

Схоже, український ринок тимчасово переламав короткострокову низхідну тенденцію останніх днів, закрившись на 0,4% вище середи. Можливо сьогодні, на позитивних даних з Китаю та зростанні азійських ринків, українські акції зуміють закріпити відскок.

Китай відзвітувався по зростанню економіки у 4 кв. та 2012 році. Квартальне зростання ВВП становило 7,9% р/р після мінімального з 2009 року 7,4% у 3 кварталі. Цифра також була вищою за прогноз у 7,8%. За увесь рік зростання економіки склало 7,8% - найслабше зростання за останніх 13 років. Дані по промисловому виробництву та роздрібним продажам за грудень також були кращими за очікування, а от інвестиції вийшли дещо гіршими. Разом з тим, деякі аналітики ставлять під сумнів останні квартальні дані по ВВП, стверджуючи, що держава маніпулює з даними для демонстрації покращення з приходом нової влади. Наприклад, говориться, що цифри по експорту штучно завищувалися, так само, форсувалися інвестиційні витрати на інфраструктуру тощо. Тобто, зрозуміло, що в плановій економіці досить легко «намалювати» потрібний результат, коли це потрібно. Однак, справжніх глибинних тенденцій «підтягнуті» дані можуть і не відображати.

В будь-якому випадку, азійські ринки реагують позитивно на статистику та на сильне закриття американського ринку на 5-річних максимумах. Індекси США виросли після дуже гарної щотижневої статистики по ринку праці, яка зафіксувала падіння звернень по  допомогу по безробіттю та даних по початкам будівництва житла у грудні, які несподівано сильно виросли до значень літа 2008 року.

Тим часом в Україні Держстат повідомив, що промисловість у 2012 році впала на 1,8%, а будівництво скоротилося на 13,8% у порівняних цінах. Це означає, що у 2П2012 Україна вже майже офіційно увійшла у рецесію. Залишається лише дочекатися першої оцінки ВВП за 4 кв., яка буде опублікована 30 січня, щоб переконатися в цьому остаточно. За нашими прогнозами, падіння у 4 кв. могло становити 2,9% р/р, що означатиме, що за підсумками усього року економіка стагнувала з 0,0% приросту ВВП.

В цьому контексті державі у 2013 році потрібно докласти неймовірних зусиль по відновленню економічного зростання в країні. Одним із засобів досягнення цього мало б стати проведення довгоочікуваних реформ та корекцій та заключення угоди з МВФ щодо нової програми stand-by. Щодо останнього, представник МВФ в Україні заявив, що місія працюватиме в країні з 29 січня по 12 лютого. А щодо реформ, цікавим вчора було розтиражоване ЗМІ засідання Комітету по економічним реформам. Показова критика уряду з боку президента, покаяння М.Азарова (яке читалося з великими труднощами з листочка), оголошення пріоритетів на 2013 рік – усе виглядало демонстративно та декларативно. В кінцевому підсумку, для розуміння подальших дій влади ми радимо більше спиратися не на проголошені заяви, а на вже зроблені дії.

Новини

Макроекономіка

Індекс промислової продукції у січні–грудні 2012р. порівняно з відповідним періодом 2011р. становив 98,2%, повідомляє Держкомстат України (зниження 1,8%). Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва у 2012р. порівняно з  відповідним періодом 2011р. становив 95,5%.

Падіння промислового виробництва в грудні прискорилось до 7,6% рік до року (грудень 2012 до грудня 2011р). Зниження в листопаді складало 3,7% рік до року, жовтні - 4,2%, вересні - 7%, серпні – 4,7%, липні – 0,9%.

При цьому обсяги промислового виробництва у грудні 2012 року в порівнянні з листопадом 2012 року скоротилось на 3,9%, повідомляє УНІАН з посиланням на Держкомстат України.

Машинобудування

Крюківський вагонобудівний завод

Швидкісний двосистемний потяг ПЛТ200 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу – український аналог корейського  Hyundai здійснив випробувальний рейс до Львова. Нещодавно прем’єр-міністр України М.Я. Азаров заявив, що Україна не буде більше закуповувати Hyundai, а буде закуповувати лише українські потяги. В перспективі п’ять років Крюківський ВБЗ розраховує 50% доходу отримувати від продажів пасажирського залізничного транспорту: пасажирських вагонів для «нічних» поїздів, швидкісних потягів, вагонів метро. На сьогодні частка пасажирського залізничного транспорту в обсягах реалізації підприємства складає порядку 10 відсотків.

Банківський сектор

Укрсоцбанк

За інформацією Форбс, UniCredit Укрсоцбанк може продати роздрібний бізнес та залишити біля 20 відділень в обласних центрах для обслуговування корпоративних клієнтів. Як сказано у повідомленні, до продажу передбачається роздрібний кредитний портфель та мережа, за рахунок чого буде повернуто кредити материнській структурі приблизно на 13 млрд. грн. Роздрібний кредитний портфель банку на 1 жовтня складав 14,4 млрд. грн. і на 70% був номінований у валюті.

Однак, на щорічній конференції Euromoney, яка проходила у Відні 15 січня цього року Джанні Папа (Gianni Franco Papa) керівник банку UniCredit по Центральній та Східній Європі відкинув припущення про те, що італійський кредитор може вийти з України. "Ми знаходимося в Україні і ми хочемо залишитися в Україні", сказав він. В минулому році на конференції «Тройка Діалог», яка проходила в Києві, на зустрічі з інвесторами, Член Правління, Фінансовий директор Укрсоцбанку Джакомо Волпі заявив, що не дивлячись на складнощі ведення бізнесу в Україні, банк вважає роботу в Україні обов’язковою для себе. «Такий крупний гравець на ринку не може не мати присутності в Україні», - тоді заявив він. - «Це стратегічне рішення банку».

На конференції Euromoney  від банку UniCredit з доповіддю виступив глава департаменту стратегічного аналізу італійської групи UniCredit по Центральній і Східній Європі Ауреліо Маккаріо. Щорічно банк готує окрему Стратегію по своїй роботі в цьому регіоні. За повідомленням РБК згідно очікувань групи планування банку UniCredit прогнозоване зростання ВВП в Україні в 2013 р. складе 1%, а рівень проблемної заборгованості в портфелях банків знизиться з 33% до 30%. При цьому, український банківський ринок все ще буде серед самих низькодохідних для банків через високе співвідношення рівня резервів до активів.

На конференції з доповіддю по роботі в регіоні Центральної та Східної Європи виступили також Головні Виконавчі директори Raiffeisen Bank International та Erste Group Herbert Stepic та Andreas Treichl.

UniCredit, точніше частина групи – дочірні регіональні банки, спільно є найбільшим банком в регіоні Центральної та Східної Європи. Друге та третє місце ділять Raiffeisen Bank International та Erste Group.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 января 2013
Падение
0 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: «Все приходящее, а музыка вечна. Ребята! Будем жить!»Рост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду