Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 21 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 905,04+0,94%

В четвер-п’ятницю ціни на фондовому ринку стабілізувалися після падіння вівторка-середи на рівні трохи нижче 900 пунктів. Окремі акції, такі як Мотор Січ та Авдіївський КХЗ, показали непогане зростання впродовж цих двох днів, випереджаючи інших емітентів. Однак, переважна більшість акцій зростали мляво. Відтак, ймовірність, що ринок продовжить падати у найближчі дні, залишається великим.

Традиційно напередодні приїзду місії МВФ в Україну (29 січня) в уряді заговорили про можливість підняття тарифів на тепло та газ для окремих верств населення та про наміри впровадити більш гнучке курсоутворення на валютному ринку. Разом з тим, ще нещодавно заявлялося прямо протилежне. Те, що уряд час від часу свідомо вдається до декларативних заяв, які не передбачають за собою конкретних дій, відомо вже давно, тому їх не варто розцінювати як зміну політичного курсу. Україна хоче отримати кредит МВФ малими зусиллями, фактично не виконавши умов Фонду, на яких він твердо наполягає. На наш погляд, уряду це навряд чи вдасться і результати можуть бути невтішними, а консенсус, який все ще вірить в угоду з МВФ, розчарований. Можливо, в цьому контексті, Україні варто поспішити з виходом на зовнішні ринки запозичень слідом за Укрексімбанком, оскільки «вікно» для країни може залишатися відкритим ще максимум декілька тижнів. Коли ж стане зрозуміло, що прогресу в переговорах з МВФ не буде, це «вікно» може швидко закритися.

На цьому тижні продовжиться публікація американської корпоративної звітності за 4 кв. Звітуватимуть технологічні компанії: Microsoft, Google, IBM, Apple. Також цікавим має стати результат засідання Банку Японії (вівторок), на якому, як очікується, програма викупу активів буде знову збільшена на ¥10 трлн. (~$110 млрд.), або навіть проголошений необмежений у часі та обсязі викуп активів до тих пір, доки інфляція в країні не досягне 2% річних. Нагадаємо, що нинішній рівень дефляції в Японії становить 0,2%. Серед європейських даних варто спостерігати за попередніми індексами активності PMI (також по Китаю) (четвер), індексами настроїв інвесторів від ZEW (вівторок) та IFO (п’ятниця). Британія опублікує першу оцінку ВВП за 4 кв. в п’ятницю.

Новини

Макроекономіка. Банківський сектор

На щорічній конференції Euromoney, яка проходила у Відні 15 січня цього року Джанні Франко Папа (Gianni Franco Papa) керівник банку UniCredit по Центральній та Східній Європі відкинув припущення про те, що італійський кредитор може вийти з України. "Ми знаходимося в Україні і ми хочемо залишитися в Україні", сказав він.

За повідомленням РБК  на конференції Euromoney  від банку UniCredit з доповіддю виступив глава департаменту стратегічного аналізу італійської групи UniCredit по Центральній і Східній Європі Ауреліо Маккаріо. Щорічно банк готує окрему Стратегію по своїй роботі в цьому регіоні. За повідомленням РБК згідно очікувань групи планування банку UniCredit прогнозоване зростання ВВП в Україні в 2013 р. складе 1%, а рівень проблемної заборгованості в портфелях банків знизиться з 33% до 30%. При цьому, український банківський ринок все ще буде серед самих низькодохідних для банків через високе співвідношення рівня резервів до активів.

На конференції з доповіддю по роботі в регіоні Центральної та Східної Європи виступили також Головні Виконавчі директори Raiffeisen Bank International та Erste Group Herbert Stepic та Andreas Treichl.

UniCredit, точніше частина групи – дочірні регіональні банки спільно є найбільшим банком в регіоні Центральної та Східної Європи. Друге та третє місце ділять Raiffeisen Bank International та Erste Group.

Банківський сектор

Керівники «Райффайзен Банк Аваль» UniCredit Укрсоцбанк Володимир Лавренчук та Борис Тимонкін нещодавно дали позитивні оцінки досягненням банків в Україні за останній період та відносно позитивні очікування стосовно розвитку ситуації секторі в Україні в 2013 році.

Зростання активів банківського сектору України в 2013 році складе від 10 до 15%, повідомив банк з посиланням на голову правління Володимира Лавренчука. У 2013 році в українській банківській системі будуть поступово знижуватися ставки за депозитами. Це уможливить зменшення кредитних ставок і збільшення обсягів кредитування підприємств і фізосіб.

«Не бачу підстав для прогнозів про нову хвилю кризи в українських банках, - заявив Лавренчук, - Банківська система добре капіталізована, багато фінустанов вже сформували резерви під проблемні кредити, які виникли під час попередньої кризи. Нових негативних сюрпризів, які могли б похитнути фінансовий стан сектора, ми не чекаємо».

Поміж тим керівник «Райффайзен Банк Аваль» відмітив, що проблеми в банківській сфері Україні залишаються і в їх числі велика проблемна заборгованість, низька дохідність, слабий ріст доходів при зростанні витрат.

Борис Тимонькін, голова Правління ПАТ "Укрсоцбанк", UniCredit Bank ™, заявив, що хоча банківська система і відійшла від удару після економічної кризи 2008-2009 років, проте все ще залишаються певні проблеми, які потребують негайного вирішення.

Банків відмічає в якості позитиву зовнішньої заборгованості майже наполовину і той факт, що "не було жодного дефолту за зовнішніми боргами".

В якості питань, які потребують вирішення Тимонькін говорить про:

  • введення справжньої терміновості депозитних договорів;
  • вирішення питання корупції судової системи в частини роботи з проблемними позичальниками.

Повну версію статті Б.В. Тимонкіна можна подивитися в "Віснику НБУ", № 12 за грудень 2012 року. З інтерв’ю В.Н. Лавренчука окрім іншого  можна ознайомитись в січневому номері журналу «Форбс», журналі «Коментарі», № 50 від 28 грудня 2012 року та Інвестгазеті №50 24 грудня 2012 року.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 января 2013
Падение
2 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Premarket: трусость и невежество медведей должны быть наказаныРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду