Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:34
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 22 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 886,35-2,07%

Дещо неочікуване рішення Банка Японії залишити монетарну політику без змін призвело до падіння японських акцій та укріплення єни. Аналітики вважали, що сьогоднішнім рішенням БЯ оголосить про необмежене монетарне стимулювання (QE) до тих пір, доки інфляція не досягне встановленого таргету у 2%. Втім, члени БЯ вирішили утриматися від стимулу, відклавши рішення до січня наступного року.

Падіння японських акцій та здороження єни не сильно вплинули на загальний настрій. Інші ринки Азії зранку демонструють невелике зростання, трохи підвищуються метали та нафта, євро, ф’ючерси на американські та європейські індекси.

Сьогодні завершиться дводенна зустріч міністрів фінансів Європи, які, однак, в останні місяці проходять досить непоміченими для ринку. Загалом, тема боргової кризи в Європі цілковито зійшла з радарів інвесторів, після того як ЄЦБ запропонував програму викупу державних облігацій у кризових країнах, названу OMT. Разом з тим, затишшя на ринку подіяло заспокійливо і на політиків, які в останні місяці не просунулися у жодній з реформ, проголошених на численних саммітах до того. Зокрема, курс на фіскальне зближення та поглиблену інтеграцію поставлений на паузу, створення єдиного банківського регулятора не очікується раніше 2014 року, фонд ESM до сих пір не може напряму рекапіталізовувати банки, механізм пан-європейського захисту депозитів так і не створено тощо. Тобто без меча кризи, який би нависав над головами політиків, конструктивний рух вперед різко уповільнюється, чим створює підґрунтя для нового рецидиву кризи.

На українському ринку початок тижня не відзначився нічим особливим. Намагання проштовхнути ринок уверх було досить млявим, і сьогодні-завтра можливо ринок спробує ще раз протестувати дно в районі 870 пунктів. Сьогодні інвестори вочевидь звернуть увагу на індекс настроїв від ZEW та низку корпоративних звітів американських корпорацій за 4 кв. (IBM, J&J, Google). Завтра ж розпочнеться щорічний самміт у Давосі, МВФ опублікує оновлений огляд світової економіки та відзвітує Apple.

Новини

Новини економіки

Кабмін схвалив законопроект про внесення змін до Податкового кодексу в частині контролю за трансфертним ціноутворенням. Згідно із законопроектом, контроль за трансфертними цінами  буде здійснюватися в разі, якщо сукупний об’єм операцій платника з контрагентом перевищив 50 млн. грн. на рік. Бізнес подаватиме звітність раз на рік – до 1 травня наступного за звітним року. Міністерство доходів та зборів  проводитиме аналіз  інформації дистанційно, без втручання у діяльність бізнесу. В разі неподання звіту чи документації  по трансфертним цінам або виявлення порушень Міністерство може здійснити  перевірку. При цьому в проекті закону передбачено, що Міністерство  не має права перевіряти ціноутворення в контрольованих операціях у межах звичайної податкової перевірки.

ГМК. Сталь Прокат

За перші два тижні січня 2013 середньодобове виробництво загального прокату на металургійних підприємствах України знизилось в порівнянні з груднем 2012 року на 1,5% - до 73 тис. тонн, повідомили УНІАН в об'єднанні металургійних заводів «Металургпром». Середньодобове виробництво сталі з початку січня збільшилася на 6,4% - до 88,1 тис. тонн, виробництво чавуну - на 5% - до 79,4 тис. тонн.

Металургійні підприємства України планують в лютому 2012 року знизити виплавку сталі на 8% у порівнянні із запланованими обсягами виробництва на січень - до 2,540 млн. тонн, випуск загального прокату - на 8,7%, до 2,3 млн. тонн. Зниження виробництва в лютому відповідає зниженню кількості днів.

На регіональних ринках продовжує зростати ціна на прокат. Попит сильний в Китаї, Південно-Східній Азії, слабкіший в Європі.

Залізна руда за тиждень на споті подешевшала на 11 доларів США. Ціна індійського концентрату 63,5% зараз складає US$145,5 CRF Китай. Зниження відбулось на фоні слабкого попиту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 января 2013
Падение
3 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Premarket: сегодня ожидается позитивная статистика, которая может оказать поддержку инвесторамРост
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду