Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:34
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 23 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 906,79+2,31%

Вчора Google, IBM та J&J відзвітували краще очікувань ринку, чим дали поштовх для продовження раллі в американських та світових акціях. Індекс S&P500 закрився на новому 5-річному максимумі 1492 пункти. Таким чином, зростання з середини листопада склало вже 11%.

Український ринок знову пірнув униз на 2%. Загалом, рух виглядав закономірним, після того як наприкінці минулого та початку цього тижня акції не змогли як слід відскочити, чим просигналізували про відсутність сили у биків. Розпродаж проходив на досить скромних обсягах – 3,3 млн.грн. і не охопив деяких акцій – Мотор Січ та Аваль. Також показовим була поява покупців у ЄМЗ наприкінці дня, в результаті чого акції скоротили падіння вдвічі – з 4% до 2% на закритті. Такі поки що точкові фактори свідчать, що корекція в українських акціях наближається до завершення, і якщо раптом у найближчий час глобальні ринки не обвалюватимуться, можливе нове швидке раллі до попередніх максимумів – 980 пунктів по індексу УБ.

Серед інших новин слід відмітити вчорашній аукціон з розміщення ОВДП. Через надмірну ліквідність банківської системи, попит на короткі облігації зріс буквально у рази за останні тижні, що привело до суттєвого падіння ставок з 20% до 14-15% з початку року. Однак, Мінфін відмовився вчора задовольняти заявки на купівлю короткострокових ОВДП, обсяг яких був 690 млн.грн. Ринок пропонував купити їх з дохідністю навіть 14,3% - такою ж з якою Мінфін залучає кошти по 5- та 7-річних паперах. Напевне, що Мінфін розуміє ситуацію і готовий чекати ще, доки ставки не впадуть до 10%. Тим більше, що передбачаючи невдовзі розміщення єврооблігацій на $1,5-2,0 млрд., у ресурсах поки що великої потреби немає.

Сьогодні В.Янукович відвідає Світовий Економічний Форум у Давосі. Однак, жодної серйозної зустрічі не заплановано, що опосередковано свідчить про продовження політичної ізоляції. Це також сигнал інвесторам.

В уряді, тим часом, розробили програму активізації економіки на 2013-2014 рр. Поки що деталі невідомі, але обіцяється, що кінцевий варіант побачить світ 10 лютого. Програма має окреслити контури економічної політики на найближчі квартали. Відомо, що планується створення Банку Розвитку, який на основі бюджетних ресурсів та залучених під державні гарантії коштів буде інвестувати у різні інфраструктурні та соціальні проекти. З однієї сторони, це може дати певний поштовх економіці, яка перебуває в рецесії, однак з іншої сторони, через виключно емісійне фінансування такого стимулу можливі досить негативні наслідки для фінансової системи у вигляді посилення девальваційного тиску, інфляції тощо.

Сьогодні зранку азійські ринки торгуються змішано. Падіння очолює Nikkei, після розчаровуючого для більшості рішення Банку Японії вчора. Зростання показують Китай та Малайзія. Серед подій варто слідкувати за оновленим звітом МВФ по глобальній економіці, початком Давосу та фінансовими результатами Apple, які, як прогнозується, знизяться вперше за 10 років.

Новини

Новини економіки

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) оприлюднив новий прогноз розвитку економіки регіону Східної Європи та Центральної Азії. Найбільше скориговані очікування стосовно розвитку економіки України. Якщо раніше банк розраховував, що за підсумками 2013 ВВП країни зросте на 2,5%, то тепер очікувані темпи зростання становлять на рівні 1%. Це найгірший прогноз щодо України з боку міжнародних фінансових організацій. У той же час базовий сценарій допускає збереження стабільності національної валюти навіть у разі переходу до гнучкого курсоутворення.

Прогноз ЄБРР заснований на очікуваннях поступового поліпшення ситуації в єврозоні, що повинно привести до плавного зростання попиту на українську експортну продукцію. Базовий прогноз ЄБРР передбачає відновлення співпраці України з МВФ до кінця року, проте якщо це станеться раніше, то можливе поліпшення очікувань. "Якщо співпраця буде відновлено найближчим часом і українська влада проведе ряд реформ, то цілком можливо, що прогноз за квартал буде підвищений. Однак у будь-якому випадку важко розраховувати, що українська економіка зросте більш ніж на 2-2,5%", - пояснив старший регіональний економіст ЄБРР по країнах Східної Європи та Кавказу Олександр Пивоварський.

Складна ситуація буде спостерігатися не лише в Україні, але і майже у всіх країнах регіону. В Угорщині і Словенії прогнозується продовження економічного спаду - на 0,1% і 2% відповідно. Більш низькі, ніж в Україні темпи економічного зростання очікуються в Боснії і Герцеговині, а також в Хорватії (по 0,8%). Прогноз зростання ВВП Білорусії знижений на 1 в.п. - до 1,5%, Польщі - на 0,7 в.п. (до 1,5%), Словаччині - на 0,6 в.п. (до 1,7%). У той же час прогноз зростання ВВП Росії покращено на 0,2 п.п. (до 3,5%), на 1 в.п. підвищені очікування від економік Вірменії та Азербайджану (до 5% і 4% відповідно).

Крюківський вагонобудівний завод

Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) в 2012 р. збільшив виробництво вантажних вагонів на 2,4% в порівнянні з 2011 р. до 11,005 тис. од. Виробництво пасажирських вагонів збільшено до 69 од. або в 2,5 рази. Про це повідомили на підприємстві.

Якщо не звертати уваги на можливі коригування, то це означає, що в грудні 2012 р. завод виробив менше вантажних вагонів за звичайне для себе в останні два роки значення. Проте можливо цей результат отриманий внаслідок віднімання виробничих результатів за попередні місяці і є лише наслідком  коригування попередніх результатів або виник внаслідок збігу певних негативних обставин, що кілька разів траплялось в попередні два роки.

КВБЗ в 2011 р. випустив рекордну кількість вантажних вагонів - 10,750 тис., що на 18% перевищило показник 2010 р.; в той же час виробництво пасажирських вагонів скоротилося на 26% до 28 од.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 января 2013
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Premarket: потенциал снижения локального рынка ограниченРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду