Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 25 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 920,31+1,54%

Попередні індекси PMI по Європі виявилися кращими за очікування, завдяки, передусім, різкому покращенню активності в Німеччині. На відміну від неї, Франція навпаки показала сильне зниження в індексах, тоді як інші країни залишилися переважно без змін. Порадував ринки і попередній індекс PMI по США, який став зовсім недавно перебувати у фокусі ринку, і зріс до 22-місяного максимуму. Китайський індекс, який був опублікований вчора зранку, так само піднявся до 2-річного максимуму. В результаті таких даних, індекс S&P500 вперше з 2007 року перевершив позначку 1500, однак закріпитися вище неї не зміг.

Позитив із зовнішніх ринків поки що не відчувається в Україні, де індекс УБ закрився майже без змін до попереднього дня. Мотор Січ та Банк Аваль зростали на тлі попиту на їх акції. Укрнафта також піднялася на 2,4%, однак на мізерних обсягах. Разом з тим, відсутність інтересу інвесторів у акціях ГМК та генераторів спонукало їх на продажі відповідних емітентів, що в підсумку нівелювало позитивний вклад від зростаючих акцій.

Слід відзначити також різке падіння єни на вчорашніх торгах з 88,5 до 90,5 єн за долар. Сприяла цьому статистика з цін, яка засвідчила, що японська економіка продовжила знаходитися у невеликій дефляції, що в свою чергу підігріло спекуляції стосовно швидшої зміни курсу монетарної політики Банку Японії порівняно з очікуваннями.

Сьогодні торги навряд чи будуть активними, враховуючи відсутність важливих даних та подій. Можлива фіксація прибутків на західних ринках. Український ринок, мабуть, продовжить свій невпевнений рух та пошук подальшого вектору динаміки.

Новини

Макроекономіка

В доповіді, опублікованій рейтинговим агентством Standard & Poor's Ratings Services 22 січня 2013 року, говориться про те, що потреби в фінансуванні держави Україна та Національного банку України в середньостроковій перспективі залишаться високими («підвищеними» - в оригінальному тексті). Про це з посиланням на агентство повідомляють Інтерфакс, УНІАН та Reuters.

«Ми очікуємо, що витрати на виплату боргу МВФ зумовлять історично максимальний рівень потреб у зовнішньому фінансуванні в 2013-2017 роках... Уряд також має значні потреби в рефінансуванні боргових зобов'язань в національній валюті поряд зі значними дефіцитами бюджету розширеного уряду».  «У 2014-2017 роках видатки державного сектора на обслуговування і погашення зовнішнього боргу перед МВФ залишаться високими в середньому на рівні $ 4,7 млрд, і, таким чином, ми не очікуємо істотного скорочення потреб уряду в забезпеченні валютного фінансування в середньостроковій перспективі для запобігання дефолту», - говориться в доповіді, цитує Інтерфакс.

За оцінками S&P, потреби уряду у фінансуванні складуть близько 19 млрд. доларів США в 2013 р., не включаючи випуск додаткових боргових зобов'язань або зобов'язань державних компаній (1,4 млрд. доларів США в 2013 р., за оцінкою Міністерства фінансів України). За оцінкою S&P, в загальній сумі витрати уряду та НБУ на обслуговування і погашення боргу перед МВФ збільшаться з $ 3,9 млрд в 2012 році до $ 6,4 млрд в 2013 році. Окрім того, за розрахунками S&P, потреби уряду України в рефінансуванні боргових зобов'язань в національній валюті складуть $6,5 млрд. в 2013 році, що трохи менше, ніж у 2012 році ($ 6,6 млрд).

Агентство відмічає, що 37% державних цінних паперів у національній валюті розміщено в українських банках, 56% - в НБУ. В 2013 році попит на випуск державних боргових зобов'язань в національній валюті будуть як і раніше задовольняти українські банки. «Основний обсяг цих цінних паперів має строк погашення близько п'яти-семи років, і ми вважаємо, що після настання строку погашення вони будуть пролонговані і це не приведе до різкого зростання витрат на обслуговування і погашення внутрішнього державного боргу в 2014 році», - підкреслюється в звіті.

З врахуванням розміру витрат з обслуговування боргових зобов'язань у звіті відзначається, що уряд України має невеликий обсяг ліквідних активів.

Агентство передбачає тривалий і складний процес переговорів України з Міжнародними валютним фондом. «Надання нових кредитів з боку МВФ залежить від реалізації ключових структурних реформ ... Дискусії з МВФ можуть затягтися на кілька місяців, а укладені угоди буде непросто реалізувати», - йдеться в аналітичному звіті S&P.

Нагадаємо, що ключовими вимогами МВФ для співпраці з Україною є підвищення ціни на газ (і як наслідок на теплопостачання), перехід до гнучкого курсоутворення, зменшення дефіциту державного бюджету.

7 грудня 2012 року рейтингове агентство Standard & Poor's знизило суверенний рейтинг України з BB- до B. Двома днями раніше 5.12.2012 міжнародне рейтингове агентство Moody's вдалось до тої ж дії знизивши суверенний рейтинг України з B2 до B3.

Повний оригінальний текст цього дослідження передплатники Standard & Poor's можуть знайти на сайті рейтингового агентства за адресою www.standardandpoors.com (наприклад по запиту «Ukraine») або придбати за грошові кошти звернувшись по телефону (1) 212-438-7280 чи по електронній пошті за e-mail адресою [email protected].

ГМК

За результатами 2012 року Україна зберегла 10-е місце в 10-і найбільших виробників сталі у світі.

За даними World Steel Association (WSA) результатами 2012 року Україна зберегла місце в чільній десятці найбільших виробників сталі. Частка України в загальному світовому виробництві сталі знизилась за рік з 2,3% до 2,1%. Виробництво сталі у світі в 2012 році зросло на 1,2% до 1,55 млрд. тонн.

Виробництво металопродукції, коксу та залізорудної продукції в грудні 2012 року

В грудні 2012 року в порівнянні с листопадом виробництво металопродукції зменшилось: готового прокату на 13,2% до 2 млн. тонн, сталі на 4,5% до 2,6 млн. тонн, чавуну на 3,6% до 2,3 млн. тонн. Виробництво залізної руди та залізорудного концентраті збільшилося на 5,3% до 6,9 млн. тонн, коксу на 1,6% до 1,5 млн. тонн.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 января 2013
Падение
1 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: только слепой и трусливый не покупаетРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду