Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 28 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 951,26+3,36%

Китайські корпоративні прибутки, дані по яких вийшли на вихідних, прискорилися наприкінці 2012 року, чим дали поштовх до відновлення раллі на ринку акцій. Акції коригувалися увесь минулий тиждень, однак сьогоднішнє зростання на 2,4% вивело їх на новий 7-місячний максимум.

У п’ятницю ЄЦБ неофіційно почав згортати нестандартні заходи підтримки фінансового ринку та економіки, запроваджені ще наприкінці 2011 – початку 2012 року. Мова йде про програму кредитування банків LTRO на понад €1 трлн. В п’ятницю європейські банки почали погашення виданих 3-річних кредитів, початково повернувши €137 млрд. Це – більше ніж очікувалося (біля €100 млрд.), однак аналітики вважають, що основний вкад до цієї суми зробили фінансово здорові банки так званого «ядра» Єврозони. Банки периферії навпаки залишили ресурс. Відтепер європейські банки зможуть погашати LTRO на щотижневій основі по мірі можливості. Повернення кредиту центральному банку автоматично вивільняє забезпечення у вигляді державних облігацій. Враховуючи, що за цей час периферійні бонди значно підросли в ціні, банки ще й можуть непогано виграти, якщо реалізують їх на ринку.

Разом з тим, враховуючи повернення банками LTRO, баланс ЄЦБ зменшуватиметься. Натомість під впливом QE3 та QE4 баланс ФРС зростатиме щонайменш на $1 трлн. у цьому році. Така протилежна динаміка означає, що курс євро матиме схильність до зростання, якщо звісно ЄЦБ знову не почне пом’якшувати монетарну політику. Останнє є доволі ймовірним, так як економіка Європи ще недостатньо зміцніла, про що свідчили попередні дані PMI індексів на минулому тижні. Тому, можливо, що вже у 2 кварталі ЄЦБ знову піде на стимулювання монетарної політики.

Тим часом, на вихідних Газпром виставив рахунок Нафтогазу на $7 млрд. за недобір газу у 2012 році. Як пишуть ЗМІ, Україна в 2012 році, за оцінками, купила 33 млрд. куб. м російського газу. Між тим, згідно з чинним контрактом, Нафтогаз повинен був купити 52 млрд. куб. м газу, при тому що мінімальні зобов’язання (take-or-pay) складають 41,6 млрд. куб. м. Зрозуміло, що Україні така сума наразі не під силу і Нафтогаз не сплачуватиме її. Разом з тим, такий крок Росії погіршує відносини між державами та може перерости у новий конфлікт. Тоді вже мова про вступ до МС чи продаж ГТС навряд чи стоятиме на порядку денному і для України це потенційне джерело фінансових ресурсів буде втрачено.

Сьогодні в Україну приїжджає місія МВФ, яка завтра розпочне свою роботу. Переговори мають стати досить напруженими і ми не очікуємо швидкого рішення. Найбільш ймовірно, що місія надасть традиційні рекомендації – про попереднє підвищення тарифів, гнучкість курсу та зменшення дефіциту бюджету – і продовжить розмову лише після їх виконання.

Новини

«Турбоатом»

ВАТ "Турбоатом" в 2012 р. збільшило обсяг реалізації продукції на 300 млн. грн. в порівнянні з 2011 р. до 1,3 млрд. грн., зазначено на сайті підприємства, посилаючись на промову Генерального директора ВАТ "Турбоатом" Віктора Суботіна на честь 79 річчя заводу, яке святкувалось 21 січня 2012 року. За словами Віктора Суботіна, в 2013 році "Турбоатом" планує виробити продукції на 1,8 млрд. грн., збільшивши обсяг виробництва на 500 млн. грн. В 2011 році підприємство реалізувало продукції згідно з даними офіційної звітності на 1,267 млрд. гривень. (без ПДВ), за 9 міс. 2012 року на 1,043 млрд. грн.., збільшивши обсяг реалізації в порівнянні з 9 міс. 2011 року на 8,0% з 0,965 млрд. грн.. Очікуваний обсяг реалізації в 2012 році складав 1,37 млрд. грн.

Повна новина розміщена за адресою: http://www.turboatom.com.ua/press/news/2167.html

Вагонобудування

Кременчуцький сталеливарний завод (Полтавська область) 14 січня відновив роботу після зупинки 11 грудня. Зараз на підприємстві йде розжиг печей. На підприємстві заявляють, що російське федеральне установа "Регістр сертифікації на федеральному залізничному транспорті" до цих пір не відновило дію сертифікатів відповідності на рами бічні візків вантажних вагонів та рами бічні. У зв'язку з цим підприємство зупинялося в грудні і поки працює на склад. Росія з грудня повторно заборонила постачання бічних рам візків вантажних вагонів Кременчуцького сталеливарного заводу. Можливо, з цим пов’язане значне зниження обсягів реалізації продукції окремих вагонобудівних заводів України.

Кременчуцький сталеливарний завод спеціалізується на випуску сталевого литва для вантажних вагонів і великовантажних автомобілів, а також сталевого й чавунного лиття різної конфігурації за кресленнями замовника (понад 80 найменувань виробів). 48,44% акцій заводу належить компанії Difano Investments Limited (Кіпр), 35,82% - холдингової компанії "Теко-Дніпрометиз" (Київ). Завод контролюється інвестиційно-фінансовою групою ТАС, а також групою Приватбанку.

Moody`s підтвердило рейтинг Миронівського хлібопродукту B3

Агентство Moody's підтвердило корпоративний рейтинг B3 компанії Миронівський хлібопродукт (Київ), одного з найбільших виробників м'яса птиці в Україні. У той же час Moody`s знизило рейтинг за національною шкалою з Baa2.ua до Baa3.ua. Прогноз за рейтингами є негативним.

Кілька українських компаній планують IPO на WSE в 2013 році

Кілька українських компаній планують первинне розміщення акцій (IPO) на Варшавській фондовій біржі (WSE) в 2013 році. Проте, вони все ще чекають поліпшення ситуації на ринку, пише АгроІнвест, посилаючись на офіційну заяву Керівника зі зв'язків з громадськістю біржі Andrzej Matsionzhek. Він також заявив, що більшість з цих компаній - це компанії аграрного сектору.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 января 2013
Падение
2 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Premarket 28/01: внешний фон располагает к росту на локальных площадкахРост
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду