Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 31 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 973,25-0,12%

Звіт з ВВП США за 4 кв. неочікувано зафіксував спад економіки на 0,1%. Економісти прогнозували зростання ВВП на 1,2% після 3,1% у 3 кв. Основними чинниками падіння стали скорочення запасів (-1,3 п.п. від ВВП), державне споживання (-1,3 п.п.) та експорт (-0,8 п.п.), тоді як споживання домогосподарств, інвестиції та імпорт зробили позитивний вклад у зростання. Споживання взагалі прискорилося до 2,2% кв/кв – другий найбільший темп за 2 роки. Житлове будівництво зросло на 15% кв/кв. Без урахування ефекту від зміни запасів, які є досить волатильними, економіка зросла на 1,1% кв/кв порівняно з 2,4% у 3 кв.

Не дивно, що американські ринки проігнорували негатив з цього звіту, і знизилися досить символічно – на 0,4% до 1501 пункту по індексу S&P500.

Пізніше вечері ФРС США оголосила рішення не змінювати монетарну політику, а Б.Бернанке заявив, що питання згортання стимулюючих заходів, зокрема щомісячних покупок іпотечних та державних облігацій на $85 млрд., поки не на часі. За його словами, економіка дещо загальмувала, а ринок праці не відновився до свого нормального стану, тож стимулювання залишиться в силі. Нагадаємо, раніше протокол минулого засідання ФРС засвідчив, що деякі члени комітету хотіли б обговорити можливість часткового згортання програми викупу активів.

Тим часом Держстат України оприлюднив першу оцінку ВВП за 4 кв. та 2012 рік і вона виявилася далекою від очікувань більшості аналітиків піврічної давнини. Так, ВВП у 4 кв. впав на 2,7% р/р, та 0,9% кв/кв, а за увесь рік зростання ВВП склало символічних 0,2%. Раніше прогноз зростання, на який орієнтувався бюджет, був 3,9%. Номінальний ВВП склав 1400 млрд.грн., на 100 млрд.грн. менше ніж прогнозувалося урядом. Досить цікаво, яким чином у 2013 році економіка вийде на закладених у бюджеті-2013 1576 млрд.грн. ВВП, що на 12,6% більше.

Міністр економічного розвитку та торгівлі І.Прасолов повідомив, що за результатами місії МВФ угоди підписано не буде, що в цілому не є несподіванкою для нас. МВФ очевидно висуне ряд умов (тарифи, дефіцит бюджету, курс), після виконання яких нова програма стане можливою для України. Скільки у влади буде часу для роздумів, сказати важко. Якщо кон’юнктура на світових ринках залишиться сприятливою, Україна ще довго зможе обходитися без МВФ, хоч це й виходитиме дорожче з точки зору залучення боргів по ринковим ставкам. Якщо ж кон’юнктура різко погіршиться і «вікно» для України закриється на місяці, можливо це підштовхне владу до необхідних кроків назустріч новій програмі.

Сьогодні зранку азійські ринки торгуються нейтрально. Не погіршили настрої інвесторів гірші за очікування дані по промисловому виробництву в Японії, яке зросло лише на 2,5% у грудні, а не на 4%, як прогнозувалося. З певним лагом після американських корпорацій починають звітувати європейські компанії. Перші звіти були не надто гарними – Дойче Банк, наприклад, показав збиток більший, ніж від нього очікували, а виробник напівпровідників - Infineon Technologies – не зумів перевершити прогнози по продажам.

В Україні також поступово розпочинається звітування за 4 кв. та минулий рік. Укрсоцбанк показав мінімальний прибуток, як і у минулі періоди, фокусуючись на очищенні балансу від поганих кредитів, а не на прибутковості бізнесу.

Після незначної корекції вчора український ринок може пережити сьогодні дещо глибше зниження на тлі фіксації прибутків. Індекс УБ не зміг знову подолати зону опору 980-1000, після чого під натиском продавців знизився до 974 пунктів. Загалом, вчорашній день зафіксував максимальний з початку цього року обсяг торгів та активності.

Новини ринків

Як згадувалось нещодавно в новинах, на світових ринках інвестори в акціях перебувають в ейфорії, а грошові потоки в інвестиційні фонди акцій знаходяться на багаторічних максимумах. Раллі від локального мінімуму з середини минулого року до цього часу на світових фондових площадках найдовше з 2004 року. Аналітики провідних банків поміж тим прогнозують здорову помірковану корекцію, яка може настати найближчим часом.

Свій погляд на фондовий ринок в інтерв’ю американській CNBC 29 січня 2013 року дав відомий інвестор, керуючий чималим інвестиційним фондом в Азії, відомий «ведмідь» фондового ринку Марк Фабер. Він є автором дуже відомої книги Gloom Boom & Doom Report («Книга про Морок Бум і Загибель») і свого часу приїжджав до України. Він очікує поміркованої корекції на світових фондових ринках в лютому, потім подальшого істотного зростання ринків, можливо до серпня, а потім імовірно певну кризу на фондових ринках і швидке та істотне зниження цін акцій. Каталізаторами зниження ринків за словами інвестора можуть слугувати в тому числі, невиразні прибутки корпорацій та геополітичні фактори.

Однак, серед іншого звертає на себе увагу, що Фабер рекомендував інвесторам вкладати кошти в акції України, В’єтнаму та Китаю. Причому Україна стояла саме на першому місці в цьому списку. Щоправда, він не уточнив чи має на увазі українські акції, які обертаються на Українські біржі чи «закордонні», які котируються в Лондоні та Варшаві. Як відомо акції, які в основі мають українські активи на сьогодні суттєво дешевші за акції компаній переважної більшості країн світу.

Первісна новина розміщена а сайті телеканалу CNBC за адресою http://www.cnbc.com/id/100417361

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 31 января 2013
Падение
9 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: отступление и перегруппировка силПадение
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду