Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 4 февраля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 981,56-2,06%

Український ринок завершив минулий тиждень на підйомі. Зростання індексу склало 3%, в основному завдяки раллі в Укрнафті та Райффайзен Банку Аваль. Акції Мотор Січі коригувалися.

В останні дні на світових ринках з’явилися ознаки виснаження раллі. Так, по-перше, високодохідні облігації не підтримали останній рух вверх в акціях, просівши у ціні. Це досить серйозний сигнал, оскільки високодохідні облігації були локомотивом зростання на останньому циклі росту ринку. По-друге, окремі ринки Європи – Італія, Іспанія – почали демонструвати слабкість. Наприклад, іспанський ринок впав на 5,7% за тиждень. Зростання євро за останніх півроку – з 1,22 до 1,36 – також бачиться надмірним як для слабкої економіки. Тож, одним із ризиків може стати нові економічні проблеми в європейських країнах, викликані різким здороженням валюти. По-третє, регіональні аналітики відмічають охолодження фінансових ринків в Азії, зокрема зниження попиту на корпоративні облігації, які також в останні тижні значно просіли у ціні.

На наш погляд, глобальний ринок акцій зараз знаходиться у дуже нерівноважному стані і різка корекція можлива у будь-який момент. Ми рекомендуємо слідкувати за ринками висодоходних облігацій, акціями банків, особливо на європейській периферії, ринками Азії та японською єною – як індикаторами розвороту.

Тим часом, дані з США по безробіттю та новим робочим місцям в цілому вийшли непоганими – в межах досить високих очікувань. Показники споживчих настроїв і активності у промисловості також були кращі за прогнози.

В Україні посол РФ М.Зурабов заявив, що ціну на газ можливо вдасться знизити без обов’язкового вступу України до Митного Союзу, натякаючи на залучення української ГТС та «інших питань». На цьому тижні у Москві знову відбудуться переговори представників Кабміну та НАК Нафтогазу, які можуть пролити світло на ці слова посла. Як варіант, Україна запропонує таки Газпрому створити консорціум з експлуатації ГТС в обмін на знижку ціни на газ.

Наприкінці минулого тижня також з’явилася інформація про вихід американських інвесторів з компаній Київобленерго та Рівнеобленерго. Покупцем стала російська група VS Energy. Паралельно з цим В.Хорошковський продав свої телемедійні активи, включаючи «Інтер», Д.Фірташу за $2,5 млрд. Як повідомляють ЗМІ, продаж «Інтера» стало наслідком тиску з боку влади, а сам В.Хорошковський начебто вже виїхав з України. Дивним чином, всі ці події співпали з рядом публікацій у медіа щодо можливого сценарію поведінки влади напередодні виборів 2015 року, який передбачає тиск на олігархів для отримання ресурсу, зокрема фінансового та інформаційного, для ведення кампанії.

На цьому тижні відбудуться засідання Резервного Банку Австралії, Банку Англії та ЄЦБ, на яких ніхто не очікує змін політики. Однак, цікавими мають стати коментарі М.Драгі стосовно останніх подій у Євро зоні та зміцнення євро. Серед макроекономічних даних варто спостерігати за індексами PMI у сфері послуг (вівторок), промисловим виробництвом у Німеччині (четвер), торговим балансом та інфляцією у Китаї (п’ятниця).

Новини емітентів

«Райффайзен Банк Аваль»

Вийшла фінансова звітність «Райффайзен Банк Аваль» за 4-ий квартал 2012 року. Як вже повідомлялось, банк несподівано отримав чистий збиток в -34,7 млн. грн. в основному за рахунок несподіваного росту адміністративних витрат. Зараз важко зрозуміти, чим викликано це збільшення. В цілому по року результат позитивний +33,8 млн. грн. З урахуванням переоцінок весь сукупний дохід банку в 4-ому кварталі 2012 року від’ємний – -138,6 млн. грн., як і по року -281,6 млн. грн. За виключенням значного зростання адміністративних витрат та суттєвого зниження відрахувань до резервів, показники виявились в лінії з попереднім трендом: незначне зниження чистого процентного доходу за рахунок незначного зниження процентних доходів і незначного зростання процентних витрат та деякий ріст комісійного доходу.

За результатами кварталу банк у примітці показав деяке погіршення якості кредитних операцій. Проте, «Райффайзен Банк Аваль» є одним з тих банків, які мають найвищі сформовані резерви. Як слідує зі звітності, банк буде мати слабкі прибутки ще приблизно рік.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 февраля 2013
Падение
1 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор фондового рынкаРост
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Premarket: будет ли продолжение «ралли»?Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду