Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 23:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 20 февраля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1042,72+1,1%

Поштовхом до зростання світових фондових ринків вчора став індекс очікувань німецьких інвесторів ZEW, який не лише перевершив прогнози, а й досяг найвищого рівня з 2010 року. Очікування виросли до 48,2 з 35,0 та прогнозу у 31,5. В той же час оцінка поточної ситуації знизилася з 7,1 до 5,2. Тобто, маємо певну парадоксальну ситуацію – поточний стан погіршується, а очікування покращуються. Все це може свідчити про те, що зростання ринку відбувається скоріше на оптимістичних очікуваннях, ніж на покращенні у реальному фундаменті.

Як приклад поганої ситуації у реальній економіці: реєстрація нових автомобілів у Європі у січні – гарний індикатор величини сукупного попиту – знизилася на 14,2% р/р до рекордного мінімуму. Активність у будівництві впала у грудні другий місяць поспіль на тлі 4,8% зниження в Німеччині. В Італії в січні банківське кредитування знизилося на рекордну величину – 2,5% м/м, тоді як погані борги на балансах продовжили зростати на 17% р/р. В той же час, ЗМІ повідомили, що в Іспанії відбулося друге за величиною банкрутство девелопера у секторі нерухомості. Іншими словами, ситуація в Європі не надто обнадійлива і досить сильно контрастує з тими очікуваннями, які зараз закладені в цінах акцій. В цьому ключі, деякі великі інституційні інвестори – т.зв. smart money – поступово виходять з ризикованих активів і ринків. Зокрема, можна відзначити акції італійських банків, які зросли з кінця липня по кінець січня майже вдвічі, однак протягом останніх тижнів вже втратили біля 10% зі свого максимуму.

Український ринок вистрілив також одразу після даних по ZEW. В кінці дня зростання склало 3,7%. Загалом, усі акції індексу крім Центренерго зросли на 2,5% і більше. Укрнафта підскочила одразу на 10%. Аваль – майже на 5%.

Мінфін вчора продовжив практику розміщення валютних ОВДП серед банків, продавши $127 млн. боргу. Заявки на гривневі короткострокові папери знову не були задоволені, хоча ставки опускалися до 12,5% - на 50 в.п. нижче позаминулого тижня. Таким чином, з початку року Мінфіном було залучено $1.2 млрд. по валютним ОВДП і $1 млрд. по єврооблігаціям, що забезпечує уряд ресурсом для виплати зовнішніх боргів до травня включно.

Сьогодні серед цікавих новин слід відзначити дані з ринку нерухомості США за січень та протокол останнього засідання ФРС. Інвестори будуть шукати будь-яких натяків на можливе згортання програми QE, а враховуючи перекупленість ринків, така інформація може стати приводом для продажів.

Новини

Фінанси

Приплив депозитів фізичних осіб в банки у січні був найбільшим з квітня 2010 року – 8,7 млрд. грн. У структурі припливу депозитів переважали гривневі вкладення. Вочевидь, після згасання осінніх девальваційних очікувань, населення почало нести гроші в банки, користуючись високими ставками.

«Загальний обсяг залишків банківських депозитів у січні збільшився на 1,9% – до 578,9 млрд. грн. Це відбулося як за рахунок приросту коштів на депозитних рахунках фізичних осіб на 2,4% – до 374,5 млрд. грн., так і юридичних осіб на  1,2% – до 204,4 млрд. грн. Водночас приріст залишків у національній валюті на 8,2 млрд. грн., або на 2,6% був суттєво вищим, ніж аналогічний показник в іноземній валюті, обсяги за якими збільшилися на 2,8 млрд. грн., або на 1,1%», - говориться в повідомленні Національного банку України «Основні тенденції грошово-кредитного ринку України за січень 2013 року».

Позитивний приплив депозитів є однією з передумов стабільності банківської системи.

«Загальний обсяг залишків за кредитами за місяць збільшився на 3,4 млрд. грн., або на 0,4% – до 812,7 млрд. грн.» - із того ж повідомлення.

«Для реального сектору економіки середньозважена ставка за кредитами в національній валюті знизилася до 16,51% річних з 17,55% у грудні 2012 року, в іноземній валюті – до 9,01% (з 9,30%). Середньозважена ставка за депозитами зменшилася в національній валюті до 11,81% річних з 13,73% у грудні 2012 року, проте в іноземній валюті – збільшилася до 6,30% (з 4,83%)», - ще одна цитата.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 февраля 2013
Падение
1 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Premarket: для ускорения покупок фундаментальных причин нетРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду