Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 23:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 25 февраля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1038,4+0,87%

Після двох днів розпродажу більшість глобальних ринків відскочили у пятницю на кращих ніж очікувалося даних німецького індексу IFO. Окрім цього новин не було, тож по великому рахунку, відскок став чисто технічним явищем.

Сьогодні зранку Китай опублікував попереднє значення індексу HSBC-PMI за лютий, і він виявився значно гіршим за очікування та нижчим за січневий. Індекс впав до 50,4 з 52,3 у січні. Це може стати сигналом втрати імпульсу пожвавлення в економіці Китаю, яка в 4 кв. прискорилася вперше за 2 роки. Занепокоєння викликають також деталі індексу, зокрема падіння нижче позначки 50 пунктів індексу експортних замовлень, що говорить про слабкість глобальної економіки.

Додаючи до цього відсутність покращення і в Європі згідно попередніх індексів, маємо чергове охолодження світової економіки. Втім, не будемо поспішати з висновками, а дочекаємося остаточних даних по індексам PMI у п’ятницю.

Паралельно з ймовірною зупинкою в темпах акселерації економіки, США наближається до початку секвестру бюджету – частини домовленостей Демократів та Республіканців на рубежі 2012-2013 рр. Скорочення видатків становитиме $85 млрд. в цьому році та $1,2 трлн. протягом десятиріччя, причому половина з них стосуватиметься Пентагону. Хоча в рамках $15-трильонної економіки це – мізерна сума, все одно для певних компаній, особливо підрядних, скорочення видатків вдарить по фінансам.

Сьогодні зранку японська єна знизилася до нового майже 3-річного мінімуму 94,50 на інформації про те, що прем’єр-міністр Абе готує нового керівника Банку Японії – Харухіко Куроду – нинішнього голову Азійського Банку Розвитку. Вважається, що це призначення може ще більше сприяти зниженню валюти. Втім, падіння єни поки що дуже позитивно впливає на японський ринок акцій, який зростає на 2,5%.

З важливих європейських подій кінця минулого тижня, які впливатимуть на нові торги, слід відзначити перше з 1978 року зниження рейтингу Британії агентством Moody’s з Ааа до Аа1, та повернення європейськими банками ЄЦБ першого траншу LTRO2 у сумі €61 млрд. Таким чином, залишок кредитів LTRO на балансі банків становить €807 млрд. з початково виданих €1019 млрд.

Серед українських новин варто згадати коментар В.Януковича щодо не підвищення цін на газ та тепло для населення та можливої передачі в оренду ГТС Росії до кінця 1П2013 в обмін на зниження ціни на газ. Ці заяви повністю вписуються в наші очікування щодо економічної політики України на найближчі 2 роки до президентських виборів. Якщо Україні вдасться виторгувати значне зниження ціни газу – мінімум до $280 за тис.куб.м, це дозволить на декілька кварталів стабілізувати девальваційні очікування та не йти на обтяжливі у короткостроковій перспективі умови МВФ для отримання кредиту.

На цьому тижні серед важливих новин варто відзначити піврічний звіт Б.Бернанке по монетарній політиці перед Сенатом та Конгресом у вівторок-середу, переглянутий ВВП США за 4 кв. у четвер, остаточні індекси PMI у п’ятницю. Українські компанії продовжать публікувати попередні результати за 2012 рік в рамках повідомлень про збори акціонерів. На минулому тижні вже відзвітувалися Мотор Січ, ЄМЗ, Центр- та Донбасенерго.

Фінанси

Ferrexpo. Підвищення ставок за боргами українських компаній

Компанія Ferrexpo plc (Полтавський ГЗК, Єристовський ГЗК) відмовилась від розміщення додаткового випуску евробондів. Про це повідомляє компанія в своєму оголошенні від 20 лютого 2012 року.

«Компанія прийняла рішення не продовжувати трансакції з облігації на даний момент з урахуванням розширення кредитних спредів з початку лютого поточної сильної власної ліквідності Групи і наявності інших джерел фінансування. Ferrexpo має намір підтримувати довгостроковий діалог з інвесторами і буде продовжувати розглядати міжнародні ринки позикового капіталу як потенційне джерело фінансування з урахуванням ринкових умов», - говориться в повідомленні компанії.

Ця подія, також як і відносно висока дохідність випуску облігацій «Приватбанку» 10,875% при відносно слабкому попиті говорить про значне послаблення інтересу інвесторів до ризикових боргових цінних паперів та збільшенні дохідності по ним.

Банки України

Прибуток банків України в січні 2013 року склала 580 млн. грн., що на 11% нижче, ніж у січні 2012 року (652 млн. грн.), повідомив Національний банк України (НБУ) на своєму веб-сайті.

Протягом січня 2013 року також дещо виросла проблемна заборгованість українських банків, повідомив НБУ.

«Сбербанк России» в Україні

«Сбербанк России» в Україні, який займав за станом на 1 січня 11-е місце за розміром активів, має намір в 2013 році увійти до десятки найбільших українських банків за цим показником. Планує в 2013 році збільшити активи на 20-25%. "Планів рости на 60% (як раніше) в цьому році немає. Цього року це буде зростання на 25%", - відзначив Голова Правління банку Ігор Юшко. Фінустанова також планує підтримувати рентабельність капіталу за підсумками року на рівні не менше 15%, як того вимагає материнський «Сбербанк России». «Сбербанк России» в Україні одна з не багатьох банківських установ в Україні, яка має нормальну для банків прибутковість, завдячуючи відсутності необхідності резервувати крупні суми під втрати 2007-2008 років.

«ПриватБанк»

У 2013 році «ПриватБанк» планує отримати чистого прибутку 2 млрд. грн. В 2012 році чистий прибуток банку склав 1,532 млн. грн. Крім цього, у 2013 році фінансова установа планує збільшити активи на 10-15% та збільшення кількості транзакцій на 30-40% (сьогодні середня кількість угод знаходиться в діапазоні між 2,1 млн. і 2,5 млн. на день). Про це говориться в повідомленні Reuters про розміщення банком облігацій на суму 175 млн. грн. строком на п’ять років, при дохідності 10,875%. На початку лютого «ПриватБанк» погасив випуск облігацій на суму 500 млн. доларів США, розміщення яких відбулось в лютому 2007 року.

Новини емітентів

"Мотор Січ"

ПАТ "Мотор Січ", за попередніми даними, завершило 2012 р. з чистим прибутком за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в розмірі 1 млрд. 998,7 млн. грн. Прибуток вийшов практично в рівень з очікуваннями і продовжив тренд, який спостерігався в прибутках компанії протягом перших трьох кварталів 2012 року.

"Укрелектроапарат"

ПАТ "Укрелектроапарат" (м.Хмельницький) завершило 2012 р. з чистим прибутком у розмірі 18,3 млн. грн., що майже в 2,1 рази перевищило аналогічний показник 2011 року. Результати вийшли істотно краще очікувань, враховуючи ті складнощі з реалізацією на ринку Росії де сильна конкуренція в цьому сегменті, і в зв’язку з цим певне падіння обсягів виробництва. Не можна виключати, що цей результат отриманий під певним тиском з боку податкових органів та банків –кредиторів компанії (компанія мало 83 млн. грн. кредитів станом на 1.01.2013 р.), які настояли на більш «прозорій» роботі підприємства.

ПАТ "Укрелектроапарат" спеціалізується на випуску трансформаторів та трансформаторних підстанцій середнього класу напруги для розподільчих електричних мереж. Більшу частину своєї продукції підприємство експортує в країни СНД, переважно в Росію.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 февраля 2013
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду