Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 23:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 26 февраля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1024,18-1,37%

Парламентські вибори в Італії поки що ризикують призвести до патової ситуації, коли жодна політична сила не зможе створити коаліцію. Партія Берцані виграла у нижній палаті парламенту, а партія Берлусконі – у верхній. Берцані обіцяв продовжувати політику попереднього прем’єра Монті, проводячи економію та реформи, тоді як Берлусконі набрав голоси на обіцянках відмінити ряд податків, зокрема на нерухомість, та припинити загальну економію. Невизначеності додало те, що популістська партія коміка Пеппе Грілло набрала багато голосів (біля 25%) і здобула третє місце. В результаті, політичне майбутнє Італії перетворилося на суцільний безлад, в якому незрозуміло як, хто і з ким об’єднуватиметься і домовлятиметься. Тому ринки чутко відреагували на можливість політичної нестабільності в третій економіці Єврозони і ймовірні перевибори різким обвалом акцій на більшості ринків.

Індекс S&P500 завершив день найбільшим зниженням з листопада 2012 року – на 1,8%. Хоча політичні перипетії в Європі стали досить неочікуваним каталізатором падіння, ситуація вкотре підтвердила той факт, що якщо ринок занадто перегрітий, будь-які навіть найменші негативні новини здатні викликати початок корекції.

Український ринок вчора не надто реагував на події в Італії, в результаті чого завершив день зростанням на 0,9%. Однак, таке зростання не повинно вводити в оману. Обсяги торгів знизилися, а чисті покупки були майже нульовими. Тобто фактично ринок зріс без попиту на акції. Крім того, варто звернути увагу на те, що вже тривалий час індекс не може дістатися до попереднього локального максимуму біля 1062. Ці сигнали говорять про те, що особливої сили у биків наразі немає, і сьогодні під впливом розпродажів на зовнішніх ринках можливий різкий обвал і у нас.

Серед макроекономічних подій варто відзначити підписання на самміті Україна-ЄС кредитної угоди на €610 млн. Однак Україна зможе отримати ці кошти лише після проведення визначених перетворень та досягнення певних критеріїв. Так перший транш у €100 млн. буде доступний, коли «намітиться прогрес з МВФ», іншими словами підписання нової програми stand-by.

Сьогодні важливою подією для ринків може стати піврічний звіт Б.Бернанке у Сенаті. Інвестори слідкуватимуть за будь-якими натяками на можливість згортання програми QE. Якщо ж Б.Бернанке запевнить ринки у протилежному, можливо, під вечір відбудеться невеликий відскок у акціях.

Новини

Фінанси

"Райффайзен Банк Аваль" Райффайзен турбує менше угорської «дочки» - банку Raiffeisen Bank International, повідомив виконавчий директор цього банку Степан Герберт австрійській газеті Kurier.

"Україна турбує мене значно менше, ніж Угорщина Там (в Україні) ситуація ще, скажімо,"затуманена", а в Угорщині ми повинні настроїти наш бізнес на складні ринкові умови", - заявив він.

Новини емітентів

Середні закупівельні ціни українських металургійних комбінатів (з доставкою на комбінат без урахування імпортних поставок) у січні, за оцінками аналітиків проекту Delphica, виросли на 50-60 грн./т по всіх видах залізорудної сировини. Ціна аглоруди на цих умовах склала 485 грн./т, концентрату - 758 грн./т, агломерату - 701 грн./т, а окатишів -. 1005 грн./т без ПДВ. Середньозважений індекс закупівельних цін комбінатів, що враховує видову структуру поставок залізорудної сировини на внутрішній ринок, збільшився з $88/т у грудні до $95,3/т у січні, що на $14,3/т нижче, ніж показник за аналогічний місяць 2012 р.

Залізорудна сировина в останні роки є найбільшою компонентою собівартості виробництва сталі та прокату чорних металів. Її частка в собівартості продукції коливається в різних країнах від 35% до 45% на тонну готового прокату при виробництві сталі з залізорудної сировини (не чисто металобрухту). Питомі витрати залізорудної сировини складають порядку 1,5 тонни на тонну прокату.

За матеріалами проекту Delphica, дані з сайту UGMK.info.

Єнакіївський металургійний завод

Єнакіївський металургійний завод закінчив 2012 рік з чистим прибутком 69,431 млн. гривень. Жовтень-грудень завод, за попередніми даними, закінчив з чистим прибутком 1433,887 млн. гривень. Інші деталі фінансової звітності за 4-ий квартал поки не відомі. Ми схильні вважати, що великий чистий прибуток за 4-ий квартал 2012 отриманий, як і в аналогічний період 2011 року, за рахунок статті «Інші фінансові доходи» з метою недопущення від’ємного значення власного капіталу на 31.12.2012 р.

"Донбасенерго"

Кабмін вирішив передати ФДМ 60,8% "Донбасенерго" для приватизації. Про це повідомив журналістам голова ФДМ Олександр Рябченко. Відповідно до прийнятого в минулу середу розпорядженням, "Донбасенерго" буде продаватися одним пакетом на конкурсі аукціонного типу. "Ми постараємося максимально швидко вирішити всі питання і вже в квітні оголосити конкурс", - зазначив Рябченко. Таким чином, 25% "Донбасенерго" залишиться у власності Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".

В кінці грудня 2012 року компанія «Донбасенерго» залучила у «Ощадбанку» кредит на 460 млн. грн. На початку лютого 2013 компанія «Донбасенерго» висловила намір залучити у «Ощадбанку» короткостроковий кредит ще на 385 млн. грн. 2012 рік "Донбасенерго" закінчила з чистим прибутком 30,975 млн. гривень.

На новину акції відреагували незначним підвищенням ціни (+3-5% до «ринку»). Такий не вражаючий результат пояснюється відсутністю іноземного інвестора при приватизації акцій компанії і слабкою динамікою акцій енергокомпаній, які приватизувались в 2012 році.

Нагадаємо, Фонд державного майна 12 березня 2012 р. продав компанії DTEK Holdings Ltd 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" за 1179,7 млрд. грн. З того часу акції знизились на 70% (імовірніше за все за рахунок низького фрі-флоут) при тому, що індекс Української біржі знизився за той же період на 27%. Приватизація надала підтримку акціям на короткий період між оголошенням конкурсу 11 листопада 2011 р. та датою приватизації 12 березня 2012 року. На той час акції вели себе краще ринку і майже не знижувались на відміну від індексу УБ, який знизився за відповідний період на 12%.

На початку лютого 2012 р. 45,103% акцій "Західенерго" були продані ДПЕК за 1 млрд. 932,1 млн. гривень. Після приватизації ціна акцій "Західенерго" знизилась на 63%.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 февраля 2013
Падение
9 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Домино падений на рынкахПадение
Алексей Обруч "NETTRADER"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду