Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 23:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 1 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1033,96+0,31%

Сьогодні офіційний індекс PMI в Китаї за лютий несподівано показав зниження з 50,4 до 50,1. Як і очікувалося нами, піднесення в економіці, яке розпочалося з вересня 2012 року не стало тривалим та стійким, оскільки базувалося переважно на інфраструктурних та кредитних стимулах. Нове будівництво вже не може надати економіці того ж позитивного ефекту, що і декілька років тому, так як воно відбувається в часи, коли у Китаї накопичився величезний обсяг надлишкового капіталу та потужностей. Тож, Китай може час від часу будувати нові заводи і фабрики, дороги та будинки, але якщо по завершенню будівництва вони не створюватимуть доданої вартості, то все зростання економіки швидко випаровуватиметься. Досить показово, що на тлі нової хвилі охолодження китайської економіки, ціни на промислові метали реагують доволі швидким зниженням. Так, за останні тижні мідь подешевшала на 7%, алюміній – на 8%, нікель – на 12%. Цинк, свинець та олово знизилися трохи менше – на 5%.

Американський ринок вчора продемонстрував досить погане закриття. Спочатку індекс S&P500 майже досягнув попереднього максимуму поблизу 1530, однак під кінець дня дуже різко знизився, завершивши день з -0,1%. З точки зору технічного аналізу, недосягнення максимуму, яке супроводжувалося різким розворотом, є негативним сигналом на перспективу. Сьогодні в США стартує секвестр видатків на суму $85 млрд. в цьому році, половина з яких припаде на Пентагон. Вчора переглянутий ВВП США за 4 кв. виявився гіршим за очікування, показавши зростання всього на 0,1% кв/кв проти прогнозів у 0,5%. Втім, кількість звернень за допомогою по безробіттю знизилася, а індекс активності Chicago PMI  показав зростання.

Єна – головний драйвер спекулятивного капіталу на ринки ризикових активів, після свого укріплення декількома днями раніше, знову поступово знижується, однак значно помірними темпами. Сьогодні зранку японська статистика відзвітувала про стабільний рівень безробіття – 4,2% та поглиблення дефляції у січні – з -0,1% р/р до -0,3% р/р.

Український індекс УБ вчора зріс лише зусиллями Мотор Січі, яка стрибнула на 3,6%. Інші акції відзначилися більш скромними результатами, а акції ГМК взагалі знизилися.

Сьогодні будуть публікуватися остаточні дані по індексам PMI в Європі та ISM в США. З великою ймовірністю вони перебуватимуть у фокусі ринку. В Україні цікавою подією може стати прес-конференція В.Януковича об 11.30.

Новини емітентів

Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча

"Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (входить в групу "Метінвест"), в 2012 році скоротив чистий збиток - до 2 млрд. 782 млн. грн. в порівнянні з 4 млрд. 510 млн. грн., отриманих в 2011 році. Про це говориться в повідомленні про загальні збори акціонерів Однак, зменшення суми чистого збитку імовірніше за все маскує погіршення фінансового результату, оскільки велика сума чистого збитку в 2011 році пояснюється продажем зі збитком чи списаннями вартості ряду дочірніх підприємств. Останнє не пов’язане з операційною діяльністю, є суто «паперовим» збитком від переоцінки і просто констатує факт невигідних інвестицій, зроблених в попередні роки. Підприємство активно інвестувало в не пов’язані з основною діяльністю галузі. Скоріше за все операційний результат в 2012 році виявився помітно гіршим за результат 2011 року. В другій половині 2012 року підприємство скоротило обсяги виробництва сталі та прокату в зв’язку з несприятливою ситуацією на ринку. Виробництво прокату в першій половині 2012 року складало 1 млн. 130 тис. тонн на квартал, в другій половині - 867 тис. тонн на квартал. В 2011 році обсяги виробництва прокату складали 1 млн. 174 тис. тонн на квартал.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 марта 2013
Падение
5 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
MSICH выросла на 3,6%
АРТ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду