Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 23:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 5 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1027-0,21%

Китайський індекс HSBC-PMI в сфері послуг впав з 54 у січні до 52,1 у лютому, підтвердивши аналогічну тенденцію охолодження зростання в промисловому секторі. Втім, ринок акцій проігнорував цю новину, підскочивши на 2,3% після вчорашнього розпродажу на 3,7%.

НБУ вчора ініціював очікуваний ще в минулому році проект про обмеження готівкових розрахунків сумою в 150 тис. грн. на день. Така практика існує в багатьох країнах. Втім, незрозуміло, яким чином контролюватиметься виконання цього обмеження.

Сьогодні Мінфін проведе традиційний аукціон з розміщення ОВДП. Враховуючи, що завтра йому доведеться погашати 1,5 млрд. грн. гривневих облігацій та $265 млн. валютних, ймовірно, він скористається можливістю взяти якомога більше грошей від розміщення. До продажу будуть запропоновані лише гривневі папери, враховуючи достатність доларів у Мінфіну. Це – традиційно «дружні» 5- та 7- річні, і 9-місячні. Однак, як заявляли представники Мінфіну, поки що бажання та нагальної потреби розміщувати короткі папери по ставках, вищих за 10%, у них немає, тож можна очікувати попит лише по «дружнім» паперам під 14,3%.

На ринку акцій вчора панував повний штиль, навіть попри продажі на європейських ринках. Можна очікувати деякого пожвавлення сьогодні, однак без вагомих драйверів, ринок може продовжити бовтатися у діапазоні 1020-1040. Цікавими сьогодні будуть дані індексів PMI у сфері послуг у Європі та США. Також повинна з’явитися інформація про результати вчорашнього візиту В.Януковича до В.Путіна.

Ринки

Програма Федеральної резервної системи (США) купівлі державних облігацій США призвела до штучного зростання цін акцій і облігацій, в інтерв’ю CNBC повідомив керівник компанії з управління активами Pimco і мільярдер Білл Гросс (статки 2,1 млрд. доларів, №564 в списку найбагатших людей світу за даними Forbes, 2011 р.). За його словами, інвестори можуть отримати вищу доходність на ринках, що розвиваються.

"Всі ціни на активи підняті до деякої міри штучно, завдяки заходам ФРС та інших центральних банків," - слова Гросса. "Вони знизили процентні ставки практично до нульового рівня. Це піднімає ціни на активи. Зрештою, в якийсь момент за це доведеться заплатити".

Проте, Гросс не очікує, що ці "ірраціональні" ціни в найближчому майбутньому підуть вниз. У своєму щомісячному листі-зверненні до інвесторів, Гросс зазначив: «За шкалою від 1-10 виміру" ірраціональності ціни активів ", ми, ймовірно, знаходимось на відмітці «6» і рухаємося у висхідному напрямку". Звернемо увагу на те що мова йде про фінансові активи США. Гросс, проте, не прихильник розпродажу активів при поточних цінах, він зазначає, що інвестори мають просто зменшити свої очікування стосовно майбутньої доходності (і понизити її до менш, ніж 10 відсотків річних). Як аргумент Гросс наводить темп емісії високодохідних облігацій в США з низьким інвестиційним рейтингом та звужені спреди по цих паперах. «Це просто означає… що при сьогоднішніх 5-6% (високодохідних облігацій) імовірна реальна прибутковість інвестицій, корегована на майбутні дефолти і повернення частини інвестованих сум після дефолтів, становитиме 3-4%... І чому тоді з цього (беручи до увагу кореляцію між ними та високодохідними облігаціями, див. нижче) логічно не слідує, що дохідність по акціям складе 5-6%.» Ще раз звертаємо увагу на те, що мова йде про фінансові активи США.

«Ні кредитні спреди, ні процентні ставки не можуть бути штучно стиснуті назавжди, і не можуть на цій хвилі постійно зростати ціни акцій. Будьте раціональні, будьте оптимістом, якщо ви до того схильні, але тримайтесь здорового глузду і зробіть висновок, що ми вже бачили щось подібне раніше, і що попередні результати в подібних ситуаціях рідко приносили достаток», - пише Гросс.

Інвестори, які шукають найбільшу віддачу з найменшими ризиками, можуть розглянути інвестиції в ринках, що розвиваються, таких як Мексика і Бразилія, повідомив Гросс, додавши, що економіка Мексики зростає на 4 відсотки, а процентні ставки знаходяться в діапазоні від 5,5 відсотка до 6 відсотків.

"Ви можете знайти країни з хорошими балансами, з хорошим фінансовим становищем, тобто низькими дефіцитами і все ще високими темпами зростання (економіки)", сказав Гросс. "Я б порадив інвесторам, які шукають доходності, близької до 10 відсотків, інвестування за кордон, а не в Сполучених Штатах".

Новини емітентів

Вагонобудівні заводи

Крюківський вагонобудівний завод може призупинити роботу через недостатню кількість вагонного лиття, повідомив журналістам голова правління компанії Євген Хворост.

"Через це ми випустили в січні і лютому менший обсяг продукції, ніж розраховували. Наш сталеливарний завод випускав 3,5 тис. вагонокомплектів в місяць, ми у них брали 1 тис. Це лиття, якого нам вистачило на січень-лютий, для вантажних вагонів - їх ми зараз випустили близько 500. Більше не виходить Що буде в березні - велике питання. Якщо стальзавод в березні не запрацює, це може стати причиною зупинки нашого підприємства ", - сказав Є.Хворост.

Кременчуцький сталеливарний завод відновить виробництво лише 10 березня, повідомили журналістам у профкомі підприємства. Російська федеральна бюджетна установа "Регістр сертифікації на федеральному залізничному транспорті" в грудні 2012 року призупинила дію сертифіката на основну продукцію заводу - рами бічні візків вантажних вагонів.

Кременчуцький сталеливарний завод створений в 1966 році, виробляє сталеве і чавунне литво, зокрема, вироби для великовантажних автомобілів і вантажних вагонів і трубні заготовки.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 марта 2013
Падение
1 7
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: отскоки вверх следует использовать для закрытия длинных позицийРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду