Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 23:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 6 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1026,12-0,09%

Вчора індекс Dow Jones встановив новий історичний максимум - 14286,37, перевершивши рівень 11 жовтня 2007 року 14279,96. Це звісно дуже визначна подія, враховуючи, що у нинішньому індексі Dow Jones залишилося 24 компанії, які представляли індекс у 2007 році, тоді як 6 емітентів за цей час змінилося. Серед інших вибули акції General Motors, Citigroup та AIG, акції яких фактично обнулилися в кризу.

Японські акції продовжують йти вгору, хоча падіння єни фактично зупинилося на рівні 93,5-94,0 єн за долар. Новопризначений голова Банку Японії Харухіко Курода, який вважається прихильником ультра-м’якої монетарної політики, проведе завтра своє перше засідання в новій якості. Тож ринок, можливо, обігрує тему агресивного викупу активів, чим не дає акціям скоригуватися. Втім, аналітики попереджають, що зіткнувшись з реальністю, Х.Курода матиме не так багато опцій для пом’якшення, як здається. Головною перешкодою може бути ризик бульбашки на ринку фіксованої дохідності в Японії, колапс якої може штовхнути країну у повний фінансовий хаос.

Глобальний індекс PMI (промисловості та послуг) у лютому знизився до 4-місячного мінімуму за даними Markit. Значне охолодження відбулося зокрема в економіках країн, що розвиваються, де відповідний індекс впав з 53,8 до 52,3.

Український Мінфін дещо змінив тактику на вчорашньому аукціоні. По-перше, він не став продавати валютні ОВДП, на відміну від останніх трьох місяців. Ймовірно, що накопичивши достатній обсяг валютного ресурсу та маючи легкий графік погашень на найближчі два місяці, валюта Мінфіну зараз не потрібна. По-друге, відновилася практика гривневого фінансування у НБУ через продаж 5- та 7-річних облігацій «дружнім банкам». Напередодні, Нацбанк викупив у банків ОВДП на 2 млрд.грн., і ймовірно, що саме ці отримані від продажу кошти банки вчора знову вклали у довгі ОВДП.

Ринковий попит на 9-місячні папери, який зібрав 12 заявок обсягом 620 млн.грн. у діапазоні 11-15%, знову не був задоволений. Як раніше повідомляла Г.Пахачук з Мінфіну, прийнятним рівнем для таких коротких облігацій є дохідність у 7-8%, і продавати їх Мінфін збирається лише з квітня.

Ринок акцій продовжує торгуватися без конкретного вектору. Вчорашня ранішня спроба інвесторів проштовхнути індекс до 1050 зіткнулася з чималими продажами на підходах до того рівня, і індекс в кінці кінців протиснули нижче 1030.

Сьогодні поява важливих новин та даних не передбачається. З певною увагою ринок слідкуватиме за статистикою нових робочих місць у приватному секторі США від ADP напередодні п’ятничної офіційної статистики.

Новини емітентів

Феросплавні заводи

Запорізький завод феросплавів (ЗЗФ) і Стахановський завод феросплавів (СЗФ) приступили до розігріву печей і поновленню виробництва після зупинки з 1 грудня 2012 року в зв'язку зі збитковістю випуску продукції через високі тарифи на електроенергію, передає «Інтерфакс-Україна». Голова правління ЗЗФ Павло Кравченко повідомив агентству, що в поточному місяці завод планує виробити 17 тис. тонн феросплавів.

НКРЕ погодила рішення Ради Оптового Ринку Електроенергії (ОРЕ) про надання електрометалургії пільгових тарифів на електроенергію. Кабінет Міністрів України дозволив електрометалургійним підприємствам купувати електроенергію за оптовою ринковою ціною (ОРЦ) без врахування «дотаційних сертифікатів», проте Рада ОРЕ певний час блокувала таку можливість.

Гірничо-металургійний комплекс

1. Ціни на прокат чорних металів слабо зростали на минулому тижні. Значно підскочили в ціні лише ціни на сляби як в регіоні Далекого Сходу так і в регіоні Середземного моря, чим скористались постачальники з СНГ. Ціни на залізну руду в Китаї та коксівне вугілля Австралії за минулий тиждень знизились.

2. Обсяги експорту прокату чорних металів з України зросли в січні до максимуму за 8 місяців, проте вони нижчі, ніж в січні 2012 року, повідомляє UGMK.INFO. В січня 2013 р. українські металургійні підприємства знизили експорт металопродукції в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 7,7%, до 1,911 млн. т. В той же час в порівнянні з груднем 2012 р. експорт металопродукції зріс на 10,6%.

3. Ціни на залізну руду можуть впасти на 24% до кінця 2013 року через збільшення обсягів видобутку в світі і уповільнення темпів зростання попиту на сировину в КНР у зв'язку з підвищенням запасів, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на прогноз Deutsche Bank. Залізна руда, за оцінками банку, подешевшає з $150,6 за суху метричну тонну, за даними Steel Index на 1 березня, коли був оприлюднений прогноз, до $115 до грудня цього року.

Поставки руди збільшаться на 9 млн. тонн у другому кварталі 2013 року, тоді як у січні-березні їх обсяг знизиться, вважають аналітики Deutsche Bank.

Індикатор цін Steel Index, який розраховується переважно на основі цін на біржі металів Тяньцзіні, виріс на 74% з мінімуму майже за три роки, зафіксованого 5 вересня, на очікуваннях підвищення попиту в КНР. Однак, згідно з прогнозом Deutsche Bank, у наступні два роки зростання попиту в Китаї на сталь буде сповільнюватися.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 6 марта 2013
Падение
1 7
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Обзор фондового рынкаРост
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Premarket: риски коррекции на мировых площадках возрастаютПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду