Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 7 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1028,11+0,19%

Банк Японії залишив монетарну політику без змін. Обсяг програми викупу активів залишився на рівні 76 трлн. єн, а відсоткова ставка – на рівні 0-0,1%. Ані єна, ані ринок акцій не відреагували на цю новину.

Акції в США, які входять в індекс Dow Jones Industrial Average, вчора оновили рекордний максимум, закрившись на 0,3% вище поблизу 14300. Дані від ADP по кількості новостворених робочих місць у приватному секторі у лютому перевершили очікування, показавши зростання на 198 тис.

Сьогодні відбудуться засідання Банку Англії та ЄЦБ. На жодному з них змін монетарної політики не очікується. Однак прес-конференція Маріо Драгі має бути, як завжди, цікавою ринку, особливо з огляду на падіння євро в останній місяць з $1,36 до $1,30. До речі, зранку євро вже торгується нижче $1,30.

Дані по індексу споживчих цін в Україні в лютому показали дефляцію на 0,1% м/м та 0,5% р/р. Це досить нетипова тенденція для цієї пори року, яка наштовхує на думку про зумисне маніпулювання статистикою, або недосконалість методології. Альтернативні дані та опитування свідчать, що справжній ріст цін вищий – принаймні в межах 5-10% р/р.

За даними НБУ золотовалютні резерви України виросли на $58 млн. у лютому до $24,7 млрд. Це вже другий місяць поспіль, коли резерви зростають. Власні резерви (резерви без врахування боргу перед МВФ) зросли більше – на $314 млн., передусім за рахунок повернення частини боргів Фонду у лютому. Попри стабілізацію в останні місяці, рівень резервів є низьким, нижчим за 3 місяці імпорту та що важливіше – за 100% покриття короткострокового боргу. Крім того, беручи до уваги те, що цього року пікові валютні погашення припадають на літо, а сезонне погіршення платіжного балансу – на осінь, турбулентності слід чекати саме в той період.

Акції на УБ торгуються вкрай мляво. У інвесторів та спекулянтів немає ані грошей, ані ідей для створення якоїсь динаміки. Так буде і сьогодні, оскільки напередодні довгих вихідних, на яких виходитимуть важливі дані по США та Китаю, які можуть створити сильний рух на зарубіжних ринках, навряд чи хтось захоче відкривати позиції.

Новини емітентів

"Укртелеком"

За результатами роботи 2012 року телекомунікаційна компанія "Укртелеком" отримала чистий прибуток в обсязі 366,8 млн. грн. Минулого року компанія отримала збиток 136,6 млн. грн. «Покращення фінансового результату пояснюється реалізацією спецпроектів: «Вибори» та «ЄВРО - 2012», крім того на покращення фінансового результату вплинуло скорочення витрат діяльності за рахунок проведеної роботи по їх оптимізації, оптимізації чисельності персоналу та деякими змінами в обліковій політиці компанії», - говориться далі в повідомленні компанії. Жовтень-грудень 2012 р. компанія закінчила із чистим прибутком 18,794 млн. гривень, говориться в повідомленні компанії.

Телекомунікаційні компанії в світі наразі працюють в дуже жорсткому конкурентному середовищі і за виключенням окремих сегментів, пов’язаних з передачею даних, прибутковість операторів не покращується. Однак, «Укртелеком» має потенційно великі резерви збільшення прибутків, оскільки його рентабельність значно нижча, ніж у європейських аналогів. Стримуючими факторами тут виступають конкуренція зі сторони мобільних операторів зв’язку, низький дохід на одного абонента, який, до речі, у мобільних операторів в Україні так само істотно нижчий на абонента, ніж в інших країнах, великі витрати, пов’язані з чималим штатом та недосконалою технічною базою оператора, недосконалий розподіл соціальної складової послуг (дотації) між «Укртелекомом» та іншими операторами.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 7 марта 2013
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
UX закрылся с минимальными потерями
АРТ КАПИТАЛ
Внешний фон нейтральный
Альтана Капитал


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду