Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 11 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1011,14-1,65%

Поки Україна відпочивала, у США відзвітували про 236 тис. нових робочих місць в економіці у лютому та падіння рівня безробіття до 4-річного мінімуму у 7,7%. В той же час, агентство Fitch понизило суверенний рейтинг Італії на одну позицію до ВВВ+. Китай видав порцію свіжої статистики за січень-лютий, яка зафіксувала нову хвилю охолодження другої за величиною економіки.

В українських ЗМІ знову з’явилися чутки про наближення фінальних домовленостей з Росією по ГТС. Єдина деталь, яка відома, - нова ціна газу для України складе $260 за тис. куб.м. Взамін Газпром вимагає внесення змін до українського законодавства у частині дозволу на здачу ГТС в оренду. На яких умовах відбудеться оренда і, що ще пообіцяв В.Янукович В.Путіну, залишається невідомим. Втім, якщо угода відбудеться, це суттєво знизить девальваційні очікування на найближчі два роки та потенційно може відкрити шлях до угоди з МВФ. І те, і інше буде позитивним в короткій перспективі для економіки та ринку.

Сьогодні зранку торги на азійських ринках йдуть позитивно, і акції в середньому ростуть на 0,8%. Достатньо слабкі дані по замовленнях на машинне обладнання в Японії, які впали на 13,7% м/м, нівелювалися заявою майбутнього голови Банку Японії про готовність швидко запровадити програму викупу облігацій та навіть деривативів, щойно він буде затверджений на посаді. На цьому японський ринок зріс на 2,6%.

Цей тиждень буде досить легкий на макроекономічні дані. Найважливішими публікаціями стануть дані по роздрібним продажам, промисловому виробництву та інфляції в США.

Новини

Гірничо-металургійний комплекс

Українські підприємства гірничо-металургійного комплексу (ГМК), за попередніми даними, в січні-лютому 2013 року збільшили виробництво сталі на 3% в порівнянні з аналогічним періодом, повідомляють ЗМІ з посиланням на об'єднання "Металургпром". Виробництво загального прокату за два місяці 2013 року зросло на 1%, чавуну - на 2%, готового прокату знизилось на 1%. Також зросло виробництво ЗРС, проте знизилось виробництво коксу та трубної продукції. Україна в 2012 році скоротила випуск всіх видів металургійної продукції, крім залізорудної сировини.

Президент України Віктор Янукович очікує, що виробництво сталі в 2013 році зросте на 2 млн. тонн у порівнянні з минулим роком. Про це він сказав на підсумковій прес-конференції 1 березня 2013 року, повідомляє УНІАН.

У ході прес-конференції Президент кілька разів торкався роботи гірничо-металургійного комплексу. Зокрема, він зазначив, що в кращі роки вітчизняний ГМК виходив на виробництво 46 млн. тонн сталі на рік, проте після кризи 2008 року воно впало з 43 млн. тонн до 33 млн. тонн, повідомляє УНІАН. "І хоча потім вдалося відновити виробництво до більш ніж 35 млн. тонн, у минулому році воно знову впало до 33 млн. тонн", - уточнив В.Янукович.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 11 марта 2013
Падение
1 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Внешний фон нейтральный
Альтана Капитал
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду