Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 12 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1000,91-1,01%

Відсутність нової інформації та нових ідей на ринках особливо не зашкодило світовим індексам, які інерційно продовжили рухатися вгору. Індекс S&P500 вчора зріс ще на 0,3% до 1556 пунктів. Європейські індекси також підвищувалися на 0,1-0,2%. Інвестори проігнорували пониження рейтингу Італії та погані китайські макропоказники за січень-лютий. Натомість увага була зосереджена на позитивних корпоративних новинах, наприклад, очікуваннях дивідендів від Apple, або гарних виробничо-фінансових показниках Ford та Boeing.

Втім, майже повна відсутність будь-яких сумнівів у інвесторів рано чи пізно може зіграти з ними злий жарт. Деякі відомі портфельні управляючі, зокрема Марк Фабер та Стенлі Дракенміллер, нещодавно застерегли інвесторів, що цей рік може завершитися дуже погано для акцій, якщо знову, як і у 2007 році запанує ейфорія. Відомо, що формальною причиною для різкого спаду може послужити навіть незначна негативна новина.

Український ринок акцій вчора впав на 1,65% всупереч зростанню світових індексів. Лідирували на падінні акції ГМК. У Мотор Січі та банках спостерігалися покупки, хоч і незначні за обсягами.

Сьогодні серйозних подій в календарі не передбачається, тож ринки знову можуть торгуватися інерційно. Хоча як свідчать торги в Азії, наростає ймовірність фіксації прибутків після такого раллі. В Україні, Мінфін сьогодні проведе аукціон з розміщення ОВДП, на якому, як очікується, збере в основному доларову ліквідність, залишивши гривневі заявки незадоволеними.

Новини

Залізорудна сировина, ГЗК

Ціни на залізну руду досягли піку і після закінчення періоду поповнення запасів китайськими компаніями, ймовірно, будуть знижуватися до кінця року на фоні збільшення поставок, вважають аналітики Morgan Stanley. Минулого місяця котирування досягли піку приблизно в 159 дол. США за тонну і в середньому будуть перебувати на рівні 129 дол. за тонну до кінця цього року, наводить прогноз експертів агентство Bloomberg.

На їхню думку, середня ціна залізної руди в першому кварталі цього року складе 142 дол. США за тонну, а в четвертому кварталі опуститься до 130 дол. за тонну, в результаті чого середня вартість сировини за підсумками 2013 року буде становити 133 дол. США за тонну.

Світові поставки залізної руди морем в цьому році збільшаться на 9,1% при зростанні попиту на 8,3%, за оцінкою Morgan Stanley.

Раніше з подібним прогнозом виступав Deutsche Bank.

Підвищення цін на залізну руду з грудня минулого року було викликано декількома причинами, в тому числі ринковими маніпуляціями, говориться в повідомленні Національної комісії з розвитку і реформ КНР (NDRC), передає "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg. Іншими чинниками стали зміна попиту і нерозумна система ціноутворення, йдеться в повідомленні NDRC.

У повідомленні NDRC йдеться про те, що три великі видобувні компанії і деякі трейдери відкладали або контролювали поставки для створення відчуття дефіциту. Крім того, деякі добувні компанії купували залізну руду на ринку для підвищення цін. Обсяг торгів залізною рудою у лютому в світі, за даними The Steel Index, збільшився вдвічі порівняно з тим же місяцем минулого року. Обсяг угод зі свопами і опціонами на цю сировину на всіх біржах та клірингових центрах склав 18,34 млн. тонн проти 7,09 млн. тонн у лютому 2011 року.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 марта 2013
Падение
9 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
UX (-1,7%) - наихудшее падение с начала февраля
АРТ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду