Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 13 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 984,94-1,6%

Вчорашній день знову не приніс нових ідей на ринки, тож більшість активів продовжили торгуватися інерційно. Американські акції дещо знизилися на тлі фіксації прибутків. Європейські ринки змінилися дуже незначно. Великобританія несподівано зафіксувала падіння промислового виробництва на 1,2% м/м. Сьогодні відповідний показник опублікує Європа.

Єдиним регіоном, який знижується, є Азія. Китайські акцій після ряду негативної макростатистики впали до 2-місячного мінімуму, тягнучи за собою інші ринки регіону та країн, що розвиваються. Локомотивом падіння в Китаї є акції девелоперів, які подешевшали на 15% з максимуму на початку лютого. Ситуація в економіці Китаю дуже невизначена. З одного боку, якщо Китай починає стимулювати, як влітку-восени 2012 р., це одразу викликає акселерацію цін на нерухомість та загальну інфляцію. З іншого боку, якщо ж стимул згортається, економічна активність різко гальмує. Тож, легкого рішення у китайської влади немає. Скоріше за все, що у найближчі місяці, у зв’язку з новою хвилею зростання цін на житло, влада обмежить стимул в економіку, і охолодження активності продовжиться. Як видно, ці очікування вже відчутно вдарили по цінам на метали та іншу сировину.

В Росії В.Путін призначив Ельвіру Набіулліну головою Центробанку замість С.Ігнат’єва. Набіулліна є досить близькою персоною до Путіна, який хоче бачити пом’якшення монетарної політики від центрального банку. Тож, цього можна очікувати у найближчий час. Якщо так, це може спричинити девальваційний тиск на російський рубль ($1=RUB30.7), в т.ч. по відношенню до гривні (UAH1=RUB2.60), погіршуючи умови торгівлі для України.

Мінфін вчора залучив 1,16 млрд.грн. від дружніх банків, розмістивши 5-річні бонди під традиційні 14,3%, а також $177 млн. від продажу 1,5-, 2-, та 3-річних доларових ОВДП. Попит на доларові ОВДП концентрувався на короткому кінці кривої ($151 млн.), а дохідності в мінімумі досягли 7,5%.

Сьогодні на світових ринках знову таки не очікується важливих подій, тому мляві торги попередніх сесій мають шанс продовжитися.

Новини

Ринки

Міністр соціальної політики України Наталія Королевська вважає реалістичною перспективу впровадження другого рівня пенсійної накопичувальної системи протягом 2014 року. "Протягом 2014 у нас є всі можливості перейти до другого рівня", - сказала вона на прес-конференції в Києві в понеділок.

Міністр вважає за необхідне відмовитися від солідарної пенсійної системи, для чого необхідно ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду (ПФ), легалізувати заробітні плати, а також погасити заборгованість по їх виплатах і внесків до ПФ.

Королевська нагадала, що дефіцит ПФ на поточний рік запланований на рівні 21 млрд. грн. Однак, за її словами, в січні-лютому надходження до фонду були перевиконані на 400 млн. грн., що дозволяє сподіватися на те, що дефіцит буде скорочуватися і надалі.

В постанові президії Федерації профспілок, прийнятому в липні 2012 року, зазначалося, що введення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування не повинно негативно впливати на фінансове забезпечення солідарної пенсійної системи.

Галузі

Ціни на прокат минулого тижня показали слабку динаміку. Меткомпанії пробують їх підняти, проте слабкий попит, зниження цін на сировину, очікування охолодження світової економіки не дають їм це зробити.

Ціни на залізну руду за два тижні помітно знизились, поступово відновлюється попит на неї.

В лютому в країнах СНД собівартість виробництва прокату зросла. Основною причиною зростання виступало подорожчання залізорудної сировини. В результаті середньомісячний рівень виробничих витрат в порівнянні з попереднім місяцем у російських виробників зріс на $ 3-5, тоді як виробничі витрати українських компаній збільшилися на $ 5-7, повідомляє delphicasteel.com.

В той же час середньомісячний рівень прямих виробничих витрат в Туреччині знизився в порівнянні з січнем на $12 до $505. Причина – зниження цін на стальний лом у країні.

У Китаї після досягнення пікових цін на сировину в кінці січня ціни знижувались. За останні два тижні лютого ціни на залізорудну сировину і коксівне вугілля в Китаї знизилися на $6 і $4 відповідно, що привело до того, що в кінці лютого виробничі витрати в Китаї скоротилися на $9 в порівнянні з попереднім місяцем.

Китайські виробники будуть змушені домагатися подальшого здешевлення сировини, що, зумовить припинення зростання цін на залізорудну сировину і в країнах СНД. Відповідно, в березні собівартість плоского прокату в Росії та Україні залишатиметься незмінною.

У цілому співвідношення поточних виробничих витрат в СНД і Китаї практично відновилось до рівня річної давнини, що знову відкриває можливості для поставок плоского прокату з України та Росії на ринки Південно-Східної Азії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 марта 2013
Падение
8 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: давление продавцов возрастаетПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду