Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 14 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 992,46+0,76%

Український ринок третій день поспіль знижується на більш ніж 1%. Вчора падіння сягнуло 1,6% і індекс УБ закрився нижче 1000 пунктів, вперше з 18 лютого. Лідирували на падінні акції банків (Аваль -4,6%) та Мотор Січ. Враховуючи завтрашню експірацію ф’ючерсів, деякі гравці, цілком ймовірно, намагаються зрушити ринок у потрібному напрямі.

НБУ відзвітував про зростання гривневих депозитів населення у лютому на 8,3 млрд.грн. Третій місяць поспіль гривневі вклади повертаються в систему, користуючись сприятливим процентним диференціалом. Валютні депозити, процентні ставки по яким впали до 5-7%, навпаки, знизилися на 1,5 млрд.грн. ($187 млн.).

Монетарна база зросла на 0,8% м/м, а її річні темпи прискорилися до 12% р/р. Хоча ще у листопаді річний приріст складав 3% р/р. Тобто, монетарна статистика фіксує суттєве розширення пропозиції грошей за короткий час. Таке накачування системи ліквідністю може створити інфляційний тиск з лагом у 3-6 місяців. Тому, вже з літа можна очікувати поступового прискорення цін.

Ощадбанк розмістив єврооблігації на $700 млн. під 8,875%. Дуже ймовірно, що ці гроші через канал валютних ОВДП невдовзі перейдуть до Мінфіну та у валютні резерви НБУ. Хоча, як варіант, вони будуть використовуватися самим Ощадбанком для інтервенцій на валютному ринку влітку-восени. Так чи інакше, надходження валюти є позитивом для курсу гривні у короткій перспективі.

Сьогодні знову буде відносно спокійний день без важливої статистики. Вийдуть дані по заявках на допомогу по безробіттю, індексу цін виробників та балансу поточного рахунку в США. Світові ринки можуть залишатися у вузькому ренджі.

Новини галузей

Електроенергетика

Україна скоротила споживання електроенергії в лютому на 15,6% за рахунок потепління, повідомляє прес-служба Національної енергетичної компанія (НЕК) "Укренерго". "Враховуючи, що 2012 рік був високосним, з приведенням електроспоживання за лютий 2012 року до лютого 2013 року, зменшення споживання склало 12,6%", - йдеться в повідомленні.

Скорочення енергоспоживання пов'язано зі значним підвищенням температури в порівнянні з минулим роком. "Середня температура навколишнього середовища в лютому 2013 року склала +0,1 ºС, а в лютому 2012 року -9,6 ºС», - відзначають в "Укренерго".

Проте, можливо, зменшення споживання електроенергії частково пов’язане зі зменшенням  виробництва в промисловості.

Виробництво автомобілів

Виробництво всіх типів автотранспортних засобів в Україні в січні-лютому 2013 року, за попередніми даними, скоротилося в три рази в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року - до 3751 тис. од., повідомила асоціація "Укравтопром".

За даними асоціації, у січні-лютому поточного року виробництво легкових автомобілів скоротилося втричі (або на 66,9%) - до 3455 тис. од, ще більше падіння - майже в п'ять разів, або на 79,7%, продемонстрували вантажні та комерційні автомобілі, яких випущено лише 129 од.

Новини емітентів

Концерн "Стирол"

Концерн "Стирол" в 2012 році отримав чистий збиток 2 млрд. 244,85 млн. грн. за українськими стандартами бухгалтерського обліку, що в 6,4 рази більше, ніж роком раніше 349,67 млн. грн., як говориться в оголошенні підприємства про проведення 10 квітня щорічних зборів.

В 2012 "Стирол" збільшив виробництво аміаку на 13,9% - до 1 млн. 317,7 тис. тонн, аміачної селітри - на 40,3%, до 599,1 тис. тонн.

Авдіївський КХЗ

Авдіївський КХЗ в 2012р збільшив чистий збиток більш ніж в 4 рази, до 1,1 млрд. грн.

Крюківський ВБЗ

"Кременчуцький сталеливарний завод" не відновить виробництво до 1 квітня через проблеми з сертифікацією продукції, повідомили журналістам у профкомі підприємства в четвер. Підприємство планувало відновити роботу 10 березня. Російське федеральне бюджетна установа "Регістр сертифікації на федеральному залізничному транспорті призупинило в грудні 2012 року дію сертифіката на основну продукцію заводу - рами бічні візків вантажних вагонів.

Через відсутність вагонного литва Крюківський вагонобудівний завод буде працювати не на повну потужність.

Частково КВБЗ компенсує недоотриманий дохід за рахунок програми реконструкції поїздів метрополітену. Крюківський вагонобудівний завод в березні отримає перший поїзд від Київського метрополітену для модернізації, повідомила прес-служба КВБЗ.  КВБЗ виграв тендер мерії Києва на модернізацію 95 вагонів типу старих "Е" та їх модифікацій з оснащенням асинхронним тяговим приводом. Вартість договору, укладеного 16 липня 2012 р., становить близько 1 млрд. 076,1 млн. грн.. (з ПДВ). Проект модернізації розрахований на 18 місяців з початку фінансування, тобто до середини 2014 року.

Квартальний дохід КВБЗ з середини 2011 року перевищував 2 млрд. грн.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 марта 2013
Падение
3 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Premarket: данные по рынку труда США помогут инвесторам определиться с направлениемПадение
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Внешний фон нейтральный
Альтана Капитал
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду