Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 21 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 951,72-0,88%

Китайський індекс активності HSBC-PMI у березні та торговий баланс Японії за лютий виявилися кращими за очікування, що позитивно вплинуло на хід ранішніх торгів в Азії. Промислова активність в Китаї зросла до 51,7 проти очікувань 50,8, що вселяє певний оптимізм після слабких економічних показників січня-лютого. Японія, вочевидь, починає відчувати ефект від слабкої єни. Торговий баланс, який в останні роки стабільно пішов у мінус, дещо вирівнявся у лютому, показавши дефіцит 778 млрд.єн, проти очікувань у 900 млрд.єн.

Вчора ФРС США залишило обсяги програми викупу ($85 млрд./міс.) та процентну ставку (0-0,25%) без змін. При цьому прогнози на 2013-2015 рр. були в основному не змінені. Трішки покращилося бачення ФРС рівня безробіття, яке, як очікується, буде на рівні 6,7% у 2014. ФРС продовжує бачити помірне зростання економіки, попри паузу у 4кв2012.

Кіпрські банки залишаться закритими аж до 26 березня. За цей час, як очікується, Кіпр та Європа повинні узгодити новий план, після того як переговори з Росією поки що виявляються безрезультатними.

Ринки загалом заспокоїлися після нервового початку тижня, і новини з Кіпру особливо вже не викликають негативної реакції. Вчора S&P500 спробував зрости до рекордного максимуму, але інвесторам трішки не вистачило позитиву для цього. Можливо, сьогодні відбудеться ще одна спроба.

В цей же час на українському ринку індекс УБ залишається нижче 1000 пунктів. Після експірації у минулу п’ятницю активність різко знизилася, і інвестори навіть не роблять спроб створити щось схоже на раллі. Ще одним негативом є те, що сезон річних звітів та зборів акціонерів, на яких існує можливість вийти з позиції, голосуючи проти значних правочинів, завершується, і можна очікувати лише подальшого зниження ліквідності та активності на ринку.

Сьогодні інвестори спостерігатимуть за попередніми індексами PMI з Європи та рядом показових, але не надто важливих для ринку індикаторів активності в США.

Новини

Фінанси

В лютому населення рекордно збільшило гривневі депозити в банках – на 8,3 млрд. грн. Натомість валютні депозити скоротилися на 1,5 млрд. грн. в еквіваленті. Все ще високий процентний диференціал та зниження стресу у фінансовій системі сприяли зростанню гривневих вкладів. Частково населення конвертувало валютні депозити у гривню, частково збільшення депозитів - це реінвестовані відсотки, отримані від розміщених раніше депозитів.

Новини галузей

Металургійні підприємства України планують у квітні 2013 року скоротити виплавку сталі на 6,4% порівняно із запланованими обсягами виробництва на березень - до 2,620 млн. тонн, випуск загального прокату - на 6,7%, до 2,380 млн. тонн. План на квітень передбачає виплавку 2340 млн. тонн чавуну, що на 7,9% нижче очікуваного виробництва чавуну в березні. Середньодобове виробництво чавуну в квітні заплановано на рівні 78 тис. тонн (у березні очікується 82,5 тис тонн.), сталі - 87,3 тис. тонн (90,7 тис тонн.), прокату - 79,3 тис. тонн (82,1 тис. тонн).

Металургійні підприємства України в лютому поточного року знизили споживання природного газу на 1,7%, або на 5 млн. куб. м, в порівнянні з попереднім місяцем - до 288 млн. куб. м. Всього за два місяці року металурги спожили 581 млн. куб. м природного газу, при цьому середньодобове споживання за цей період склало 9,8 млн. куб. м проти 13 млн. куб. м за два місяці 2012 року і 10,6 млн. куб. м за 2012 рік в цілому. Метпідприємства України в 2012 році знизили споживання природного газу на 24,9% у порівнянні з 2011 роком - до 3,886 млрд. куб. м. У 2011 році метпідприємства країни спожили 5,173 млрд. куб. м. газу. При  цьому відбулось помітне зниження споживання природного газу на одиницю виробленої продукції.

Метпідприємства України заміщають газ вугіллям в доменному виробництві за рахунок установок пиловугільного дуття (ПУТ). Ті підприємства, які вже здійснили таке заміщення працюють з помітно більшою рентабельністю. Заміщення вугіллям газу позитивно і з точки зору зовнішнього торгівельного балансу України.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 марта 2013
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Обзор рынка акций перед открытием дняРост
SORTIS
Premarket: рынки в ожиданиях, но у «быков» есть хорошие шансы на победуРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду