Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 22 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 934,1-1,85%

Українські акції продовжують сповзати униз. Вчора індекс УБ втратив чергових 0,9%, знизившись до 952 пунктів. Більшість акцій індексного кошику впали, окрім Укрсоцбанку та Центренерго, які показали зростання на 3,3% та 0,8% відповідно. Після експірації у минулу п’ятницю обсяги торгів та активність на спотовому ринку залишаються на дуже низькому рівні.

Серед новин емітентів слід відзначити 5-кратне зростання збитку Азовсталі за 2012 рік до 2,7 млрд.грн. Це означає, що у 4кв2012 компанія отримала збиток у 756 млн.грн. проти збитку у 327 млн.грн. у 4кв2011.

Полтавський ГЗК у 5 разів скоротив прибуток у 2012 році до 432 млн.грн. У 4кв2012 ПГЗК отримав збиток у 110 млн.грн.

Центренерго на ЗЗА направило на дивіденди 71,630 млн.грн., або 0,194 грн. на акцію. Це 30% прибутку, заробленого компанією у 2012 році.

Тим часом Кіпр продовжує бути хедлайнером новин. Міністр фінансів так і не домовився з Росією про допомогу, тож тепер шансів уникнути списання частини депозитів у Кіпру майже немає. Політики Кіпру в паніці шарахаються зі сторони в сторону в своїх пропозиціях, частина з яких проникає у ЗМІ. Так згідно з останніми даними, останній план (План С) передбачає розділення другого за величиною банку на «хороший» і «поганий» банк. Перший забере працюючі активи та депозити до €100 тис., а другий – неякісні активи та депозити вищі за €100 тис. Таким чином, хороший банк та малі вкладники будуть захищені, а от великим вкладникам у поганому банку доведеться змиритися зі значними втратами – біля 40%. Також урядом пропонується створити фонд солідарності, який буде випускати облігації під майбутні доходи від розробки газових родовищ (які почнуться не раніше 2019 року). Центробанк Кіпру пропонує внести у цей фонд свої золоті запаси розміром у €560 млн. Також є ідея націоналізувати пенсійні активи Кіпру, до дасть €2-3 млрд. Паралельно Кіпр вводить жорсткі обмеження на рух капіталу, щоб уникнути значного відпливу коштів з банківської системи після відкриття банків у вівторок. Поки що громадяни можуть зняти по €260 в день.

Як відреагує Брюссель на пропозиції Кіпру, ще невідомо. Кінцевий план порятунку ще не готовий, і можу бути в будь-який момент змінений. Тож інвестори навряд чи сьогодні захочуть брати ризики при відкритті довгих позицій напередодні вихідних, на яких може відбутися фактично все. Як найгірший варіант – наступний тиждень Кіпр зустріне поза зоною євро.

Навіть без Кіпру європейські справи не в найкращому стані. Так, попередні дані індексів PMI зафіксували продовження спаду у Європі. Композитний індекс впав до 4-місячного мінімуму – 46,5. Головними чинниками зниження стало погіршення активності у Німеччині та Франції – найбільших економік Європи.

Сьогодні календар подій досить легкий. На порядку денному – індекс очікувань інвесторів від німецького IFO. В основному інвестори зважатимуть на новини з Кіпру, а ринки можуть знижуватися на хвилі фіксації прибутків та виходу з позицій напередодні непередбачуваних вихідних.

Новини емітентів

Алчевський металургійний комбінат закінчив 2012 рік з чистим збитком у розмірі 1 млрд. 27,659 млн. грн., в той час як в 2011 році підприємство отримало чистий прибуток 291,260 млн. грн. Про це йдеться в повідомленні про збори акціонерів. Якщо виходити з оприлюдненої звітності підприємства, то в 4-ому кварталі 2012 року підприємство отримало чистий збиток 477 млн. грн.

Результат краще коментувати після оприлюднення повної звітності. На перший погляд він не дуже зрозумілий, оскільки в 4-ому кварталі 2012 року підприємство суттєво наростило обсяг виробництва.

Алчевський металургійний комбінат після реконструкції є досить сучасним підприємством. Підприємство першим чи одним з перших відмовилось від використання природного газу в доменному виробництві, впровадивши установки пиловугільного дуття. З кінця 2013 року, завдяки власним генеруючим потужностям, які працюють на газах, що утворюються при виробництві чавуну та сталі, воно може першим з українських метпідприємств відмовитись від використання і купованої електроенергії. Перехід з газу на ПУТ в поточних умовах може давати до 30 доларів економії на тонні прокату, а собівартість електроенергії в суто металургійному виробництві складає близько 8% виробничої собівартості. При власній генерації електроенергії метпіприємством ці витрати практично зводяться до нуля.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 марта 2013
Падение
8 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду