Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 25 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 912,82-2,28%

Новиною початку тижня стала домовленість Кіпру з Європейськими кредиторами про програму порятунку на €10 млрд. Згідно з нею Кіпр ліквідує другий за величиною банк Laiki, розділивши його на два – хороший і поганий. Хороші активи разом із депозитами до €100 тис. будуть переведені у Bank of Cyprus, а погані активи з депозитами понад €100 тис., капіталом і облігаціями будуть, скоріш за все, повністю списані. Сам Bank of Cyprus також зазнає реструктуризації, але залишиться діючим. Великі депозити в цьому банку, які початково будуть заморожені, також будуть частково списані. Сума списання ще невідома, але говорять, що вона буде більшою за 20%.

Таким чином, Кіпр відкриє дорогу до отримання допомоги у €10 млрд., перший транш якої надійде на початку травня. ЄЦБ також залишить підтримку банків Кіпру діючою. Паралельно з цим Кіпр введе безпрецедентні обмеження на рух капіталу для убезпечення банківської системи країни від депозитної паніки та відтоку грошей, коли банки відкриються у вівторок.

Ринки Азії, ф’ючерси на європейські та американські індекси зростають на новині з Кіпру. Євро також дорожчає, так як ризик нового витку кризи в Єврозоні знижується.

Український ринок у п’ятницю знизився ще на 1,85% до 934 пунктів. Таким чином, за тиждень падіння склало 4,9%. У покупців зараз немає нових ідей, особливо по завершенню сезону звітностей та оголошень про збори акціонерів. Тому на ринку поки панують продавці, хоч і не надто активно, але планомірно знижуючи котирування акцій.

Цей тиждень не ознаменується важливими макроекономічними публікаціями. Завершення кварталу може змусити деякі фонди почати фіксувати прибуток, отриманий за перші три місяці року, тож після короткого раллі на позитиві з Кіпру ми навіть можемо побачити зниження в останні торгові сесії тижня.

Новини емітентів

"Азовсталь", "Метінвест"

Металургійний комбінат "Азовсталь" завершив 2012 з чистим збитком 2 млрд. 695,424 млн. грн., в той час як в 2011 році він становив 507,502 млн. грн., передає агентство "Інтерфакс-Україна". При цьому агентство посилається на офіційне оголошення про проведення 25 квітня річних загальних зборів акціонерів.

Чисельність працівників комбінату за минулий рік скоротилася на 4,7% - до 12309 тис. чол.

Результати "Азовсталі" не стали великою несподіванкою, вийшовши в одній лінії з попередніми результатами підприємства.

Нагадаємо, що "Азовсталь" входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є донецьке ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,25%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,75%).

До складу групи входять емітенти, які представлені на фондовому ринку: "Азовсталь", "Енакієвський МЗ", ММК ім. Ілліча, "Північний ГЗК", "Центральний ГЗК", "Авдієвський КХЗ", "Харцизький ТЗ" (з недавнього часу) "Інгулецький ГЗК" та емітенти, які не представлені на фондовому ринку "Краснодонвугілля", UCC (США) – видобуток вугілля, Комсомольське рудоуправління, АО «Промет Стил» (Болгарія), Ferriera Valsider (Італія), Metinvest Trametal (Італія), Spartan UK (Великобританія). Останні 4-и підприємства спеціалізуються на перекаті з напівфабрикатів, які можуть бути виготовлені в Україні і виготовленні готового прокату та мають сумарну потужність 2 млн. тонн по прокату - приблизно 40% сталі виплавленої МК «Азовсталь» чи ММКІ.

В 2012 році всі емітенти холдингу, які представлені на фондовому ринку України, суттєво погіршили свої фінансові результати в порівнянні з 2011 роком як наслідок несприятливої цінової коньюктури на ринку прокату та залізорудної сировини, підвищення вартості природного газу та електроенергії, зростання заробітної плати, витрат на матеріали.

Холдингова компанія отримує прибутки як від продажу готової металургійної продукції так і власної сировини, в тому числі метпідприємствам групи. Тому збитковість останніх внаслідок високої ціни на сировину не є такою вже принциповою для групи. Проте згідно з оприлюдненими 22 лютого 2013 року попередніми результатами групи за 2012 рік в результаті погіршення цінової коньюктури на зовнішніх ринках скориговане значення EBITDA холдингу знизилось в порівнянні з 2011 роком на 44% до US$1 985 млн., при цьому обсяг консолідованої виручки знизився на 11% до US$12565 млн. Внаслідок зниження прибутків холдингу суттєво знизились капітальні вкладення (на 36%) до US$ 751 млн., половина з яких - 2,6 млрд. грн. були інвестовані в українські ГЗК, значна частина інших коштів в установки ПУТ на ММКІ та ЕМЗ, а також інші проекти на ММКІ та Азовсталі, збільшення видобутку вугілля UCC (США).

В 2013 році можливе деяке зниження фінансових показників холдингу в порівнянні з 2012 роком в зв’язку зі зменшенням цін на прокат. Значення EBITDA при консервативному прогнозі може скласти US$1,6-1,9 млрд.

Дивіденди

21 квітня 2013 року на ПАТ «Центренерго» відбулися чергові загальні збори акціонерів. На цих зборах було прийняте рішення про виплату дивідендів за 2012 рік. На виплату дивідендів направлено 30% від чистого прибутку за 2012 рік або 70,061 млн. грн., в розрахунку дивідендів на 1 акцію - 0,1897 грн. Термін виплати дивідендів визначений до 1 липня 2013 року. При ціні акції компанії на 21.03.2013 р. 5,795 грн. дивідендна дохідність складає 3,27%.

Дату складення переліку акціонерів, які мають право на отримання дивідендів, офіційно має визначити Наглядова Рада Товариства, засідання якої, в тому числі з цього питання, має відбутися протягом найближчих двох-трьох тижнів. Імовірна дата складення зазначеного переліку 21.03.2013.

20 березня 2013 року на ПАТ «Донбасенерго» відбулися чергові загальні збори акціонерів. На цих зборах було прийняте рішення про виплату дивідендів за 2012 рік. На виплату дивідендів направлено 30% від чистого прибутку товариства за 2012 рік, що складає 9,293 млн. грн., в розрахунку дивідендів на 1 акцію - 0,393 грн. При ціні акції компанії на 21.03.2013 р. 21,09 грн.  дивідендна дохідність складає 1,86%.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 марта 2013
Падение
1 8
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
В Украине начался сезон ОСА
АРТ КАПИТАЛ
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: новости с Кипра поддержат сегодня украинский рынок акцийРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду