Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 26 марта 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 908,33-0,49%

Кіпр переніс відкриття банків на четвер у зв’язку з побоюванням масового зняття готівки.

Україна у лютому отримала профіцит платіжного балансу у $1.3 млрд. завдяки успішному розміщенню єврооблігацій на $1 млрд. та 5-кратне зменшення закупок газу у Росії. Також був відсутній імпорт нафти через зупинку вітчизняних НПЗ. В той же час, експорт металургійної продукції дещо виріс на тлі сезонного зростання цін та попиту, а от експорт зернових та с/х продукції і надалі продовжив скорочуватися у помісячному вимірі. Найбільш негативним було те, що ПІІ різко впали у лютому, що стало ще одним свідченням значного погіршення інвестклімату України та переоцінку іноземними інвесторами її перспектив. Так, ПІІ склали $492 млн. у лютому, за 2м2013 - $855 млн. проти аналогічних показників у минулому році у $892 млн. та $1461 млн., відповідно. Більша частина з ПІІ напевне і так належить вітчизняним капіталам, тож реальний іноземних інвестицій скоріш за все взагалі зараз немає.

Один із найбільш впливових президентів ФРС – голова ФРБ Нью-Йорка У.Дадлі – заявив про те, що центробанку варто продовжувати скуповувати активи, оскільки економіка і ситуація на ринку праці в США відновлюються дуже повільно. Як тільки темпи зростання стануть стійкими, ФРС слід перейти до щомісячного коригування обсягів викупу.

Вчора під вечір початковий позитивний настрій інвесторів від рішення по Кіпру випарувався і ринки різко розвернулися униз. Ми очікували цього, але дещо пізніше – ближче до кінця тижня. Індекс S&P500 знизився за день на 0,33%. Різке падіння відбулося на європейських ринках, зокрема в Італії та Іспанії. Знизилися й ринки, що розвиваються. Проте, сьогодні зранку Азія відкрилася у зеленій зоні, за винятком Японії та Китаю.

Український ринок вчора обвалився на 2,3%, хоча обсяги торгів були смішними – 4 млн.грн. Однак, очікувати підвищення активності не варто, скоріше за все, вона так і залишиться млявою аж до осені, і у найкращі дні обсяги будуть лише 5-7 млн.грн. Завтра в Україну приїздить місія МВФ, яка працюватиме до 10 квітня. З моменту останньої місії Україна не провела жодного рішення, яке б наблизило її до отримання кредиту МВФ. Навпаки, уряд і президент запевняли, що ціни на газ та тарифи залишаться незмінними, курс – стабільним – як раз всупереч тому, що вимагає МВФ. Тож, ми не очікуємо прогресу у переговорах з Фондом.

Новини емітентів

Стаханівський вагонобудівний завод

Стаханівський вагонобудівний завод в 2012 році отримав прибуток в розмірі 4,735 млн. грн. В 2011 році чистий прибуток становив 159,670 млн. грн. Незважаючи на таке значне погіршення результатів фінальний результат 2012 року вийшов кращим за очікування. Третій квартал був збитковим, дев’ять місяців підприємство закінчило з чистим збитком 17 млн. грн., а четвертий квартал, якщо взяти це до уваги, вийшов з прибутками на рівні 22 млн. грн.

Крюківський вагонобудівний завод

Крюківський вагонобудівний завод в 2012 році збільшив чистий прибуток на 20% у порівнянні з 2011 роком - до 770,980 грн. Це трохи нижче, ніж можна було очікувати, виходячи з квартальної звітності СВГЗ.

Корпорація "Богдан"

Корпорація "Богдан" має намір в 2013р збільшити випуск легкових авто на 25% та почати випуск нових моделей. Корпорація "Богдан" має намір з кінця квітня поточного року відновити роботу заводу легкових автомобілів в Черкасах з урахуванням досягнутих попередніх домовленостей з постачальниками машинокомлектів і випустити до 15 тис. автомобілів - на 25% більше, ніж роком раніше.

Завод в Черкасах виробничою потужністю до 150 тис. автомобілів в рік може бути "економічно ефективним" лише при випуску не менш ніж 40 тис. автомобілів. "До цього обсягу, на жаль, доведеться терпіти збитки і дотувати підприємство, що ми зараз і робимо, але сподіваємося, що рішення про введення мит дозволить нам вийти на ці обсяги якнайшвидше", - зазначив президент корпорації «Богдан» Олег Свинарчук.

"АвтоКрАЗ"

"АвтоКрАЗ" в 2012р отримав 15 млн. грн. чистого прибутку за МСФЗ, направив її на покриття минулих збитків.

Підприємство в 2012 році випустило 899 автомобілів (на 16% менше, ніж роком раніше).

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 марта 2013
Падение
2 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
Premarket: внешний фон не способствует продолжению распродажРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду