Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 1 апреля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 842,69-6,72%

Сьогодні більшість світових ринків продовжать відпочивати.

Єдине місце, де йдуть повноцінні торги – Азія. Сьогодні індекс Nikkei225 знизився на 2,1% після виходу гіршого, ніж очікувалося індексу Танкан – квартальний індекс ділових очікувань компаній. Китайський ринок торгується нейтрально. Офіційний та приватний індекси PMI показали різноспрямовані тенденції у промисловості, чим внесли деяку невизначеність для інвесторів. Офіційний індекс виявився гірше очікувань на рівні 50,9, хоч і виріс порівняно з попереднім значенням 50,1. Індекс від HSBC зріс з 50,4 до 51,6, показавши більш позитивну динаміку. До цих новин додалася звістка про те, що 3 провідні китайських міста – Пекін, Шанхай та Чунцін – впровадять жорскі обмежувальні заходи на ринку нерухомості. Так, наприклад, в Пекіні самотні громадяни не зможуть купувати друге житло, на додачу до 20% податку на прибуток з продажу нерухомості. В Шанхаї обмежать покупки нерухомості нерезидентами цього міста.

На Кіпрі виробили план для реструктуризації Банку Кіпру, згідно якого великі вкладники можуть втратити до 60% своїх заощаджень. Так, депозити до €100 тис. будуть захищені. 37,5% суми зверх того буде конвертовано в акції банку; ще 22,5% буде утримуватися у спеціальному фонді на випадок, якщо банку буде потрібна додаткова докапіталізація. Решта 40% буде тимчасово заморожено для убезпечення банку від розривів ліквідності, однак у вигляді компенсації ці гроші будуть утримуватися під вищий процент.

Серед помітних подій слід відзначити різке зниження цін на метали з четверга, та обвал цін на зернові, після того як американське агентство підвищило свій прогноз збору урожаю. За два неповних дні пшениця подешевшала на 9%, кукурудза – на 10%, соя – на 4%. Мідь знизилася на 3%.

Український ринок провів волатильне завершення тижня, закрившись на негативі. Однак індекс не зумів пробити позначку у 900 пунктів в п’ятницю, хоча впродовж тижня це йому вдавалося. Ймовірно, що це він зробить вже сьогодні.

Новини емітентів

"Мотор Січ"

"Мотор Січ" виплатить дивіденди за 2012 р. у розмірі 10 грн. на акцію. Таке рішення прийняли загальні збори акціонерів, які відбулись в четвер 28 квітня 2012 року. Це менше ніж минулого 2011 року – 25 грн. і на рівні 2010 року. Дивідендна дохідність акції компанії склала 0,43% (минулого року 1,1%). Деякі аналітики очікували, що "Мотор Січ" виплатить акціонерам по 40 грн. на акцію (дивідендна дохідність 1,7%). При цьому вони виходили з динаміки дивідендів за останні роки.

Як було повідомлено на зборах, чистий дохід "Мотор Січ" в 2012 році за МСФО склав 6 млрд. 971 млн. грн. Умовно ігноруючи різні стандарти обліку ріст чистого доходу склав 20% в порівнянні з 2011 роком. Чистий прибуток підприємства склав 1 млрд. 619 млн. грн. за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ). Це істотно нижче очікувань, виходячи зі звітності компанії за три квартали 2012 року. Раніше повідомлялось, що за попередніми даними компанія закінчила рік з чистим прибутком 1 млрд. 999 млн. грн. Саму така цифра була зазначена в порядку денному загальних зборів акціонерів. Проте тут слід зазначити, що, можливо, в 4-ому кварталі 2012 року компанія провела дооцінку основних засобів у відповідності з вимогами МСФЗ і збільшила їх вартість приблизно у два рази. В зв’язку з цим могли бути істотно збільшені амортизаційні відрахування (включаючи, можливо, і їх донарахування за попередні квартали). Відповідно, в такому випадку слід розглядати чистий прибуток попередніх років як дещо завищений. Більш ясно ця ситуація стане відомою після опублікування повних фінансових результатів компанії.

В 2011 році чистий дохід компанії виріс на 15,8% - до 5,793 млрд. грн. Чистий прибуток склав 1,344 млрд. доларів США, що на 9% більше показника 2010 року.

В 2013 році ріст чистого доходу компанії сповільниться до 8-10%.

Добре ставлення інвесторів до «Мотор Січі» пояснюється низкою факторів: великим розміром підприємства, високими темпами росту фінансових показників, великою прибутковістю та великим free-float. На сьогодні компанія є єдиним емітентом, акції якого входить до індексу 100 компаній так званих «прикордонних фондових ринків» - ринків з поки що слабо розвинутим фондовим ринком.

Компанія вкладає кошти у виробництво. 918,5 млн. грн. прибутку компанії будуть спрямовані на поповнення оборотних коштів підприємства для виконання довгострокових контрактів, 156 млн. грн. - до фонду розвитку виробництва, 120 млн. грн. - до фонду соцрозвитку. Ще 62,2 млн. грн. підуть на погашення кредитів, решту чистого прибутку планують направити на інвестиції в технічне переозброєння і нові технології.

«Мотор Січ» - велика машинобудівна компанія, на якій працює 26 тис. чоловік. До її складу входить ряд підприємств: Запорізький моторобудівний завод, Запорізький машинобудівний завод ім. В.І.Омельченко, Сніжнянський машинобудівний завод (м. Снєжноє, Донецької області), Волочиський машинобудівний завод, власна авіакомпанія.

Основна продукція компанії - виробництво та ремонт авіаційних двигунів для вертольотів та літаків.

"Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча"

ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" в лютому вийшов на беззбиткову роботу вперше за останні півтора року, повідомив генеральний директор підприємства Юрій Зінченко в ході прямого ефіру на місцевому телеканалі в середу. Мається на увазі позитивне значення EBITDA у розмірі $ 165 тис. За короткий період часу собівартість виробництва чавуну знизилась на 30 $/тонну, мартенівської сталі - на 60 $/тонну.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 апреля 2013
Падение
7 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду