Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 07.05.2024 00:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 4 апреля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 826,88+2,11%

Сьогодні відбулося перше засідання Банку Японії під керівництвом нового голови – Т.Куроди. Як і очікувалося, процентна ставка залишилася на біля-нульовому рівні, а от програма викупу активів була розширена до 7 трлн.єн або $74 млрд. на місяць. Паралельно, Банк Японії зробив інфляційний таргет у 2% офіційним. Його планується досягти через два роки, і для цього центробанк вдвічі наростить монетарну базу за цей час. Ринок відреагував на рішення прогнозовано. Nikkei225 підскочив на 2,2%, єна впала з 93 до 95,5 єн за долар, а японські 10-річні облігації знизилися до рекордного мінімуму у дохідності – до 0,425%.

Американські індекси, та більш широко – ризикові активи – вчора зазнали фіксації прибутку. Індекс S&P500 впав на 1,1%, сировинні товари знизилися на 1,3%, а захисні активи, як то 10-річні держоблігації США, зросли у ціні. Спровокувала падіння гірша за очікування американська статистика по нових робочих місцях у приватному секторі від ADP та значно слабший ніж прогнозувалося індекс ISM Non-Manufacturing. Проте, найкраще уявлення про стан економіки може дати завтрашній офіційний звіт по ринку праці, де очікується +200 тис. нових робочих місць.

Український ринок, тим часом, продовжив падати, втративши вчора 1%. Проте тепер лідерство у падінні перейшло від Центренерго, Мотор Січі та Аваля до металургів, які знизилися на 1,5-3,5%. Разом з ними впав і Донбасенего на 2,2%. Обсяги торгів були найменшими на цьому тижні, а сам індекс у русі униз не зумів переписати встановлений вчора мінімум у 805,23. Тож, схоже, що з’явилася перша ознака стабілізації, і якщо мінімум втримається, цілком ймовірно, що за цим послідує відскок наверх пунктів на 50-70.

Сьогодні вийде багато європейської статистики, зокрема індекси активності в сфері послуг PMI, а також відбудуться засідання Банку Англії та ЄЦБ, на яких, однак, не очікується жодних змін.

Новини емітентів

ММК ім. Ілліча

Генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко в ході прямого ефіру на місцевому телеканалі повідомив, що завод може до кінця 2013 року довести щомісячний прибуток до $10 млн. (Наскільки можна зрозуміти з контексту, мова йде про EBITDA – прибуток до вирахування амортизації, відсотків та податків, який на суму порядку $10-12 млн. на місяць вищий за чистий прибуток). Минулий рік підприємство завершило зі збитком EBITDA близько $250 млн.

Юрій Зінченко пояснив таку можливість наступними чинниками.

Перше, це впровадження установок із вдування пиловугільного палива (ПВП), яка вже принесла зниження собівартості чавуну на $30/тонна. (Установка може економити 100-150 кг коксу на тонні чавуну, та відмовитись від дорогого імпортного газу на цій стадії виробництва). Всі заходи економії можуть знизити  вартість чавуну на $25-30 на тонну, тобто на 10-12%. Очікується, що собівартість чавуну на ММК ім.Ілліча буде не більше $300/тонна (в минулому році було $360/тонна) - цей ефект дасть ПВП плюс комплекс заходів на аглофабриці по здешевленню агломерату з одночасним підвищенням його якості. (Ми схильні вважати, що чималий вклад в здешевлення чавуну внесе здешевлення вхідної сировини, перш за все, залізорудної та коксівного вугілля, які можуть додати зменшення собівартості ще порядку $30/тонна.)

Друге. «Що стосується мартенівської сталі, тут ми теж кардинально змінили технологію. Тепер у нас чавун став дешевше привізного брухту, за рахунок цього у нас з'явилася можливість збільшити витрату рідкого чавуну в мартенівських печах замість брухту Якщо до цього мартен працював, використовуючи 620 кг/тонна, то зараз ми вийшли на 740 кг До того ж ми зайнялися підвищенням якості брухту, і завдяки цим заходам знизилася собівартість", - повідомив Зінченко. Як відомо, при застарілому мартенівському процесі (який все ще в більшій мірі використовує ММКІ) витрати металобрухту вище, ніж при конверторному, який використовують «Азовсталь», Алчевський МК.

Була згадана певна оптимізація персоналу (проте факт можливих масових скорочень директор заперечив).

Був згаданий інвестиційний проект з модернізації аглофабрики комбінату вартістю близько $330 млн. В результаті реконструкції викид пилу скоротиться в кілька разів.

96% акцій ММКІ належить холдинговій компанії «Метінвест».

"Харківобленерго"

Енергопостачальна компанія "Харківобленерго" виплатить акціонерам 8,6 млн. грн. дивідендів за 2012 рік, повідомила прес-служба компанії. Рішення ухвалено на зборах акціонерів "Харківобленерго" 27 березня. Розподіл чистого прибутку за 2012 рік наступний: 30% - дивіденди, 5% - направлено до резервного фонду і 65% - до фонду розвитку виробництва. Чистий прибуток компанії за 2012 рік склав 28,725 млн. грн.

Таким чином дивідендна дохідність акції виходячи з кількості акцій 256,541 млн. та ціни 1 акції по останній угоді на Українській біржі 0,52 грн. (25.01.2013) складає 6,45%. Якщо виходити з більш реальної ціни акції – середньої між ціною попиту та пропозиції - 0,755 грн. дивідендна дохідність складає – 4,45%.

Міноритарні акціонери компанії заблокували рішення про зміну найменування на ПАТ.

Держава має намір виставити на приватизацію 65% акцій "Харківобленерго". 28,84% компанії належить Garensia Enterprises Limited (Кіпр).

"Харківобленерго" володіє розподільчими електричними мережами, розташованими в Харківській області, обслуговує їх и поставляє електроенергію споживачам області.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 апреля 2013
Падение
3 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду