Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 19:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 10 апреля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 819,63-0,58%

Україна вдруге за цей рік вийшла на зовнішні ринки з розміщенням єврооблігацій. Вчора Мінфін залучив $1,25 млрд. на 10 років під 7,5%. Розміщення відбулося з премією до ринку майже у 50 бп. і, зважаючи на швидке заповнення книги заявок, було дуже поспішним. Вочевидь, Мінфін поспішав завершити розміщення до офіційного прес-релізу місії МВФ, який повинен бути опублікований сьогодні. Якби Мінфін очікував позитивної оцінки з боку Фонду, він навряд чи поспішав би з закриттям книги заявок і погоджувався б платити премію до ринку. Як би там не було, з початку року Мінфін за усіма каналами залучив валютних ресурсів на $4,7 млрд. – неочікувано велика сума, враховуючи відношення інвесторів до України, відсутність програми МВФ, рекордні виплати боргу та рецесію в економіці.

Паралельно з виходом на зовнішні ринки, Мінфін вчора провів черговий аукціон з продажу ОВДП. Всього було залучено 1,66 млрд.грн. Основний обсяг припав на традиційні 5- та 7-річні ОВДП – 1,34 млрд.грн. 6-місячні папери зібрали всього 8 заявок з загальним попитом 530 млн.грн. – вдвічі меншим за попереднє розміщення три тижні тому – з яких було задоволено лише 235 млн.грн. з дохідністю 7,75%. Також одному учаснику було продано річні ОВДП на 91 млн.грн.

Фондовий ринок жодним чином не відреагував на ці новини, закрившись фактично у нулі за підсумками сесії. Активність торгів була наднизькою з загальними обсягами на ринку заявок в 2 млн.грн. Серед подій – відмова акціонерів ХТЗ виплачувати дивіденди за підсумками минулого року. Як наслідок, акції обвалилися на 25%. Втім, близько 5,5 млн.акцій емітента може бути пред’явлено до викупу після голосування проти значних правочинів.

Сьогодні зранку Китай опублікував статистику по зовнішній торгівлі за березень. Експорт неочікувано вповільнився з 21,8% р/р до 10% р/р, а імпорт прискорився – з -15,2% р/р до 14,1% р/р. В результаті, торговий баланс зафіксував нетиповий для цього місяця дефіцит у $880 млн. Скоріше за все, збурення у зовнішньоторговельну статистику вніс китайський новий рік, який припав на середину лютого, змістивши імпортні поставки з лютого на березень.

Європейський фонд EFSF вчора продав 5-річні облігації на €8 млрд. під 0,875%, причому майже третину викупили інвестори з Азії. Попит на фіксовану дохідність залишається високим, особливо після того як до масштабного QE від ФРС додалося не менш масштабне QE від Банку Японії.

Світові ринки вчора продовжили помірно зростати. Індекси США перевершили свої історичні максимуми ще раз, хоча під кінець торгів стикнулися з незначною фіксацією прибутків. Сьогодні серед цікавих подій варто слідкувати за протоколом останнього засідання ФРС США, який буде оприлюднений о 21.00 за київським часом. Як правило, риторика в останніх протоколах була менш м’якою, ніж заяви керівників ФРС та прес-конференції Б.Бернанке. Також варто слідкувати за реакцією українського ринку на прес-реліз місії МВФ в Україні.

ГМК

Українські підприємства ГМК в першому кварталі 2013 р. збільшили виробництво сталі на 2% по відношенню до рівня виробництва в першому кварталі 2012 року до 8,322 млн. тонн. При цьому виробництво загального прокату зросло на 1%, чавуну на 2%.

Видобуток залізної руди та виробництво залізорудного концентрату в січні-березні зросло на 2% по відношенню до виробництва аналогічного періоду минулого року.

Згідно з даними ВО «Металургпром» українські метпідприємства планували збільшити виробництво загального прокату в 2013 році в порівнянні з 2012 роком на 6,4% до 31 млн. тонн, сталі на 5,6% до 34,4 млн. тонн. Експерти ДП «Укрзовнішекспертиза» вважають, що українські металурги в 2013 році збільшать виробництво сталі на 3% до 33,7 млн. тонн.

Виробництво загального прокату МК Азовсталь в першому кварталі 2013 р. залишилось на рівні першого кварталу 2012 р., сталі знизилось на 2,7%, чавуну на 1,7%. При цьому виробництво прокату та сталі зросло на 10% та 7% відповідно по відношенню до рівня четвертого кварталу 2012 року.

Виробництво готового прокату та сталі Алчевським МК в першому кварталі 2013 р. по відношенню до першого кварталу 2012 року зросло на 18,3% та 15,8% відповідно. По відношенню до четвертого кварталу 2012 року виробництво зросло на 3%.

Єнакіївський МЗ скоротив виробництво прокату та сталі в першому кварталі 2013 році на 2,6% та 6,7%, чавуну на 1,4%.

МК ім. Ілліча скоротив виробництво прокату, сталі та чавуну на 8,4%, 8,3 та 9,3% в порівнянні з першим кварталом 2012 року. В порівнянні з четвертим кварталом 2012 року виробництво сталі зросло на 11% чавуну на 1%.

Україна знизила обсяги виробництва труб в першому кварталі 2013 року на третину. Позитивним є факт нарощення обсягів виробництва на 23% в порівнянні з попереднім місяцем та відносно прийняті обсяги виробництва Харцизького трубного заводу.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 апреля 2013
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Premarket: позитивная динамика глобальных площадок играет на руку покупателямРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду