Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 19:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 12 апреля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 820,97+0,18%

Український ринок продовжує перебувати в коматозному стані з ледве помітними коливаннями та активністю. Так, вчора динаміка знову була нульовою, а обсяги торгів зросли порівняно з попередніми днями лише за рахунок об’ємних покупок у Мотор Січі. На фоні них, обсяги торгів у інших акціях були мізерними.

Індекс S&P500 вчора зріс до нового рекорду, закрившись на 1593. Європейські та азійські індекси також продовжують підвищуватися. За відсутності яскравих негативних новин, або несподіваних та недружніх до ринку рішень центробанків, зараз здається мало що може обвалити ринки. Така самовпевненість інвесторів підсилює сама себе, і з таким оптимізмом ринки можуть рости довше, ніж усі того очікують.

Однією з негативних, але проігнорованих ринком новин, стали чутки в ЗМІ про зростання вартості програми порятунку Кіпру з €17 млрд. до €23 млрд. Детальний аналіз фінансового становища та боргового навантаження проведений Єврокомісією, який потрапив у пресу, показав, що Кіпру потрібно додатково знайти €6 млрд. Один із варіантів часткового покриття цих потреб – продаж золотих резервів Центробанку Кіпру, які оцінюються в €0,4 млрд. Однак згодом таку можливість заперечили. Також почалися спекуляції про ймовірність схожого на грецький сценарій списання частини держборгу країни. Таким чином, як видно, тема Кіпру ще неодноразово буде спливати серед новин, і може бути потенційним тригером корекції.

Сьогоднішній день знову обіцяє стати досить спокійним без виходу важливих даних, тому торги на світових ринках й надалі носитимуть інерційний характер.

Новини емітентів

Автомобілебудування. "Богдан"

Виробництво всіх типів автотранспортних засобів в Україні в січні-березні 2013 року, за попередніми даними, скоротилося в 2,7 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року - до 6,974 тис. од., повідомила асоціація "Укравтопром" в понеділок.

Запорізький автозавод (ЗАЗ) в першому кварталі скоротив випуск автотранспортних засобів в 2,6 рази – до 3,366 тис. од. (легкових - 3,275), в березні на 30% - сповільнивши темпи зниження.

Корпорація "Богдан", випустила в першому кварталі лише 1,175 тис. автотранспортних засобів, що в 4,1 рази менше аналогічного показника січня-березня-2012 р. За цей період заводи "Богдана" випустили 1,04 тис. легкових автомобілів - в 4,3 рази менше, 64 вантажних авто - в 3,3 рази менше. Невелику позитивну динаміку (приріст на 1%) продемонструвало тільки виробництво корпорацією автобусів і тролейбусів: їх випущено 71 од.

Проте в березні заводи корпорації випустили лише 299 од. автотранспорту, що склало 12% до березня 2012 року, але на 30% перевищило лютневий показник 2013 року.

Коксохімічні заводи

Українські коксохімічні заводи (КХЗ) в січні-березні 2013 року скоротили виробництво металургійного коксу 6%-ої вологості на 7,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 4,434 млн. тонн.

Очевидно, це в більшій мірі пов’язане з впровадженням установок ПУТ. В 1-ому кварталі 2013 року Україна імпортувала 2,6 млн. тонн високоякісного вугілля для ПУТ.

Кабінет міністрів України ввів квоту на імпорт вугілля (коксівного, бітумінозного та інших видів) обсягом 10,2 млн. тонн на 2013 рік. Квота також обсяги необхідні для використання в технології пиловугільного вдування (2,5 млн. тонн).

Відповідне рішення закріплене урядовою постановою № 225 від 13 березня 2013 року.

Цим же документом Кабмін заборонив імпорт коксу та напівкоксу.

Причина - профіцит коксівного вугілля на внутрішньому ринку. В даний час частка імпортного вугілля становить 37,5% усього обсягу споживання країною коксівного вугілля.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 апреля 2013
Падение
4 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Амплитуда колебаний UX замирает
АРТ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: на пороге ростаРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду