Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 19:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 15 апреля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 805,17-1,92%

Дві події сьогоднішнього ранку визначають хід торгів на початку нового тижня.

По-перше, китайська статистика несподівано розчарувала. Зростання ВВП уповільнилося з 7,9% р/р у 4 кв. до 7,7% р/р у 1 кв. Різке охолодження відбулося у промисловій та інвестиційній активності, тоді як темп зростання роздрібних продажів лише мінімально прискорився. Промислове виробництво зросло на 9,5% р/р, інвестиції – на 20,9% р/р та роздрібна торгівля – на 12,4% р/р.

Друга новина – продовження обвалу цін на золото та інші сировинні товари. В п’ятницю золото подешевшало на $60 з $1560 до $1500, а сьогодні впало ще на $50 за унцію. В мінімумі ціна торкнулася позначки $1422 за унцію – на 26% нижче історичного максимуму, досягнутого у вересні 2011 р. Інші товарні ринки також потрапили під розпродаж – срібло, платина, мідь, алюміній, нікель. Ціни на нафту впали нижче позначки $90 за барель, сягаючи у мінімумі $88,50.

Одним із факторів такої динаміки товарних ринків стала безперечно статистика з Китаю. Однак іншим фактором можна назвати укріплення єни до долара. У п’ятницю пара USD/JPY, лише декілька пунктів не дорісши до позначки 100 єн за долар, почала коригуватися, і зараз торгується на 98 єнах за долар. Перед цим, кількамісячна девальвація єни була основним драйвером зростання цін на фінансові активи на світових ринках.

Як заявили в адміністрації президента, Україна продовжить переговори з МВФ на щорічній зустрічі учасників Фонду 19-21 квітня у Вашингтоні. Насправді, шанси на отримання кредиту «малою кров’ю» мінімальні. Про це досить прямо заявив поки ще діючий представник МВФ в Україні М.Альєр. Все просто – поки поставлені умови не будуть виконані (тарифи, курс гривні та дефіцит бюджету), кредиту не буде. Тому розрекламована поїздка української делегації у столицю США на традиційні збори не повинна розглядатися як шанс.

Після виходу китайських даних на цьому тижні важливих макроекономічних новин не передбачається. Певну цікавість можуть становити індекс ZEW (вівторок), інфляція та промвиробництво по США (середа). Більше уваги може бути приділено корпоративним звітам за 1 кв. На тижні відзвітують Citigroup (сьогодні), Goldman Sachs, Intel, Yahoo (вівторок), American Express, Bank of America (середа), Google, Microsoft, Morgan Stanley (четвер), General Electric, McDonald’s (п’ятниця).

Новини емітентів

10 квітня 2012 року відбулись загальні збори акціонерів ПАТ "Луганськтепловоз", які вирішили весь отриманий чистий прибуток 2012 року (38,724 млн. грн.), за виключенням 5%, віднесених до резервного фонду, направити на розвиток виробництва. В цьому немає нічого дивного, якщо врахувати, що ступінь зносу основних засобів підприємства складає 87,7%, а підприємство, згідно з планами, має наростити обсяги виробництва в 2013 році на 60%.

В 2012 році підприємство збільшило обсяг виробництва більш ніж на 70% порівняно з 2011 роком, випустивши 162 секції локомотивів. Підприємство випустило 79 двохсекційні тепловози 2ТЕ116У та 1 двохсекційний тепловоз 2ТЕ116УД. Збільшення обсягів виробництва дозволило збільшити середню заробітну плату працівників підприємства в 2012 році на 44% до 3676 грн.

З метою збільшення обсягів виробництва згідно з планами значно нарощується інвестиційна програма заводу, яка направлена на усунення вузьких місць в виробництві та оновленні обладнання.

Планується отримати відносно непоганий чистий прибуток підприємства. Як очікується, відносно невеликий чистий прибуток, який за попередніми результатами підприємство отримало в 1-кв 2013 році, значно зросте вже в другому кварталі 2013 року.

Тепловоз 2ТЕ116У є модифікацією двосекційного локомотива 2ТЕ116 (який вперше з’явився в 1971 році) для РЗД. На ньому встановлена нова кабіна з установкою кондиціонування повітря, з реостатним гальмуванням, із збільшеною потужністю дизеля 3600 к. с. і мікропроцесорної системою управління та діагностики (МСУ-ТП). Модифікація 2ТЕ116УД має двигун фірми General Eleсtriс (GEVO V12). Модифікація 3ТЕ116У має три секції і дозволяє на 1/3 збільшити вагу потяга, яку може  рухати локомотив. За інформацією керівництва ПАТ «Луганськтепловоз», вже надійшли замовлення на два додаткових потяги 3ТЕ116У на 2013 рік від узбецької залізниці.

В радянські часи на заводі «ОР» - "Луганськтепловоз" працювало 40 тис. чоловік. Зараз чисельність працівників складає 5,8 тис. чоловік, однак працюють також ще кілька окремих юридичних осіб та дочірніх компаній «Луганськтепловозу», які є частиною колись єдиного виробничого комплексу. В зв’язку зі зменшенням обсягів виробництва на "Луганьсктепловозі" проводиться оптимізація, яка полягає в тому, що виробництва зміщуються в меншу кількість виробничих та адміністративних будівель для зменшення витрат. Проводиться ремонт будівель, куди відбувається переміщення обладнання та персоналу.

Власником 76% акцій ПАТ "Луганськтепловоз" є "Траннсмашхолдинг" (Росія), який володіє пакетом акцій тепловозобудівного підприємства через свою дочірню компанію ЗАТ УК «Брянський машинобудівний завод», 4% належить фізичним особам та 20% - юридичним особам, не пов’язаним з основним власником.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 апреля 2013
Падение
7 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду