Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 19:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 апреля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 797,06-0,63%

Більшість ринків вчора відскочили після розпродажів у понеділок. Золото підросло з $1321 до $1400, але не змогло закріпитися вище. Акції коригувалися вверх сильніше – індекс S&P500 зріс на 1,4%. Доходність по 10-річних облігаціях США також незначно підвищилася з 1,68% до 1,72%. Однак загалом, попри відскок, на ринках панувала невпевненість. Цілком можливо, що до кінця тижня ринки ще раз намагатимуться тестувати мінімуми.

Американські дані по новим будівництвам та промисловому виробництву вчора перевершили очікування. Інфляція дещо загальмувала на тлі зниження цін на нафту та газ. В цілому позитивно відзвітували американські корпорації – Goldman Sachs, J&J, Coca-Cola. Дещо гірші звіти були у Yahoo та Intel. Загалом, з 43 компаній індексу S&P500, які вже оприлюднили цифри за 1 кв., 31 компанія перевершила прогнози аналітиків по прибутках і 24 – по доходах.

МВФ понизив прогноз глобального зростання на цей рік з 3,5% до 3,3%, закликавши країни проводити активніше монетарне стимулювання економік. Це – один із найбільш ризикованих та сміливих закликів Фонду за останні роки. Нагадаємо, що востаннє МВФ доводив, що надлишкова фіскальна економія лише шкодить економічному зростанню, натякаючи на позицію Німеччини по відношенню до Європи у цьому питанні. Таким чином, за останній рік під головуванням К.Лагард Фонд поступово змінив риторику з нейтральної до стимулюючої.

Український Мінфін вчора назбирав майже 3,3 млрд.грн. на аукціоні з продажу гривневих ОВДП. 80% коштів було викуплено «дружніми» банками по 5- та 7-річних облігаціях. 625 млн.грн. було розміщено у 5-місячних паперах, які зібрали в основному ринковий попит. Річна ОВДП, як і індексована 3-річна не отримали жодної заявки.

Тим часом на українському ринку вчора трохи підросли обсяги та активність. Було відмічено попит на більшість емітентів індексного кошику в районі 800 пунктів по індексу УБ. Тим не менш, активність покупців все ще незначна, і все, на що спромігся ринок – завершити день з невеликими втратами, порівняно з тими, які були на початку сесії. Якщо рівень 800 по індексу втримається, то цілком можливо, що покупці стануть активнішими і відбудеться подальший відскок у район 880-890. Однак, як це іноді траплялося, в один момент покупці можуть раптово зникнути, і ринок спокійно може провалитися до свого річного мінімуму у 748.

Календар подій сьогодні буде необтяжливий. По Україні очікується публікація даних по промисловому виробництву за березень. Хоча після лютневого падіння на 6% р/р аналітиками очікується покращення до -4% р/р, ми не очікуємо такого поліпшення у зв’язку з аномально поганими погодними умовами у березні, які могли зупинити окремі виробництва.

Новини

Ринки

1. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України на засіданні комісії 9 квітня 2013 року затвердила перелік з 69 іноземних фондових бірж, на яких повинні котируватися цінні папери емітентів з активами в Україні, які мають намір отримати допуск до обігу цінних паперів на території України.

У списку, зокрема, вказані Московська фондова біржа, NYSE Euronext - Нью-Йорк, біржа Гонконгу, Варшавська фондова біржа, Лондонська фондова біржа.

2. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку розробила законопроект, що вводить процедуру squeeze out, що дозволяє міноритаріям акціонерних товариств вимагати викупу їх акцій, у випадку якщо 95% і більше цінних паперів товариства сконцентровані в руках одного власника.

Процедура викупу: мажоритарій звертається до наглядової ради товариства з пропозицією про викуп. Наглядова рада ініціює процедуру оцінки акцій, і якщо мажоритарій підтверджує призначену в її ході ціну, міноритаріям приходить повідомлення про викуп. Крім того, міноритарій сам може висловити побажання про викуп, а мажоритарій зобов'язаний викупити цінні папери.

3. Крім того, комісія схвалила проект закону про зниження кворуму для проведення зборів акціонерів з 60% до 50%.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 апреля 2013
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
I-NVEST
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду