Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 19:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 апреля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 814,66+1,04%

ВВП США у 1 кв. виявився слабшим, ніж очікували. Економіка зросла на 2,5% проти прогнозів у 3,1%. Хоча такі компоненти ВВП як споживчі витрати та інвестиції зросли досить жваво, велику частку росту «з’їв» секвестр бюджету. Акції відреагували на звіт падінням і завершили день у невеликому мінусі.

Сезон звітів в США вже майже підійшов до завершення. З близько 70% компаній індексу S&P500, які оприлюднили результати, майже 70% перевершили очікування по прибуткам. Загальний прибуток компаній індексу зріс на 3,5% р/р станом на кінець минулого тижня, тоді як прогнозувалося, що консолідований результат впаде на 1,8% р/р – вперше з часів кризи. Натомість вже традиційно доходи компаній зросли значно слабше – лише на 0,1% р/р. Лише 36% компаній, що відзвітували, перевершили очікування.

Європейські ринки завершили тиждень сильним підйомом і більшість з них вийшли в плюс з початку року. Італія отримала нового компромісного прем’єра, а ставки на аукціоні по розміщенню коротких 6-місячних векселів впали до рекордних мінімумів 0,503%. Разом з тим, євро повільно дрейфувало униз, на очікуваннях зниження ставок ЄЦБ, особливо після того як слабкі індекси PMI засвідчили, що економіка не може набрати сили для відновлення.

Український ринок в п’ятницю впав на 2% на тлі виходу багатьох трейдерів з довгих позицій перед довгими вихідними. Найбільше попали під роздачу акції банків, Авдіївського КХЗ, Алчевскього МК, Укрнафти. Мотор Січ перед відкриттям торгів відзвітувала про значно менший, ніж у минулому році прибуток за 1 кв., чим також спровокувала зниження акцій на 1,1%.

Сьогоднішні та завтрашні торги на ринку скоріш за все будуть млявими. На світових ринках події будуть цікавішими з засіданням ФРС та ЄЦБ попереду, а також купою важливих даних по США (ринок праці, ISM), Європі (PMI, рівень безробіття, інфляція), Китаї (PMI).

Новини емітентів

ПАТ "Мотор Січ" в першому кварталі 2013 року отримало чистий прибуток 321,498 млн. грн., що на 43,1% менше, ніж у першому кварталі 2012 року. Чистий дохід склав 1 млрд. 916,265 млн. грн., перевищивши показник першого кварталу минулого року на 25,3%. Валовий прибуток "Мотор Січі" в січні-березні 2013 року знизився на 4,4% - до 726,8 млн. грн., операційний - на 43,5%, до 324,4 млн. грн. До цього слід додати, що амортизаційні відрахування зросли в два рази до 119,7 млн. грн., що знизило як валовий так і операційний і чистий прибуток компанії. В той же час як і в першому кварталі 2012 року компанія в першому кварталі 2013 року не нараховувала в звіті про фінансові результати податку на прибуток. Значення EBITDA, яке не враховує нарахування амортизації знизилось на 30% з 663,1 млн. грн. 444,2 млн. грн. Якщо коректно врахувати амортизаційні відрахування то зниження прибутковості буде меншим для чистого прибутку, а валовий прибуток показав зростання на 3,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Коментуючи результати, компанія зазначає збільшення продажів нових двигунів, як і деяке збільшення цін на них, в той час як ремонтні роботи залишились на рівні попереднього року. В той же час аналіз показує, що витрати компанії на одиницю продукції зростали випереджаючими темпами через зростання цін на матеріали, комплектуючі та енергоносії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 апреля 2013
Падение
1 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket 29/04: cильная перепроданность на позитивном внешнем фонеРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду