Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 19:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 21 мая 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 851,43-0,65%

В понеділок на українському ринку акцій ріст цін продовжився. Індекс Української біржі ударно зріс за день на солідні 3,4% Це відбулось в розріз зі скромним зростанням європейських індексів акцій на 0,1-0,2%, нульовою динамікою американських акцій на початку торгової  сесії в США та досить поміркованому рості на 0,8% на російському ринку. Відбувся вражаючий ріст ціни акцій «Центренерго» майже на 7%. Не до кінця виключена можливість того, що учасники українського фондового ринку вирішили, що ціни акцій уже занадто застоялись внизу цінового діапазону, при тому що індекси США, Німеччини та Японії на історичних максимумах. Проте ми все ж схильні вважати, що ріст на УБ понеділка – це відіграний спекулятивного характеру на день пізніше ріст на російському ринку. Здається, що це скопійоване під кальку зростання на російському ринку, де вчора ціна акцій генеруючої "Енел ОГК-5" (мажоритарний власник італійська "Енел") зросла на 10,7%. Про якість такого росту говорить той факт, що ціна акцій іншої "іноземної" генеруючої компанії – "німця" "Е.ОН Росія", яка зросла в п’ятницю на 7,7% вчора обвалилась нижче рівня четверга минулого тижня – на 10,1%, довівши ціновий розмах за два дні майже до 20%. І це при високій інвестиційній якості емітента. Сьогодні зранку ціна акції "Енел ОГК-5", яка так вільно зростала вчора, вже відкоригувалась вниз на 3,7%. В основі каталізатору зростання акції енергетичного сектору - спекуляції коло дивідендних історій в енергосекторі Росії. Рішення по дивіденди ряду компаній буде прийматись незабаром. Проте, за виключенням "Е.ОН Росія", на думку багатьох, дивіденди розчарують, і компанії не будуть виплачувати дивіденди до завершення великих інвестиційних програм. Іншим чинником зростання цін акцій в Росії був недавній суттєвий приток грошових коштів в інвестиційні фонди, які інвестують в російські акції на фоні здешевлення ринку з початку минулого тижня та розриву в оцінках Росії та багатьох інших фондових ринків країн, які розвиваються, в сенсі істотно більш дешевого ринку Росії.

Хоча, повторимося, український ринок став останнім часом нудним, і, можливо, хтось з гравців вирішив його розворушити і підняти вверх з запізненням по відношенню до динаміки інших ринків, як вже бувало на фоні мізерних цін акцій, які далеко не в повній мірі відображають ціну реальних активів, що за ними стоять. Розуміння чи припущення відносно чинників зростання ринку мають в великій мірі визначити і поведінку раціональних гравців на цьому ринку.

Новини

Фінанси

Українці у квітні продали інвалюти на $117,8 млн. грн. більше, ніж купили. При цьому обсяг банківських вкладів фізичних осіб у вільно конвертованій валюті за квітень скоротився на $5,4 млн. - до $22,377 млрд., а з початку року на $74,7 млн., або на 0,3%. Гривневі депозити населення в Україні з початку року зросли на 16%.

UКоментарU: Новина, поза всяким сумнівом, позитивна для стабільності гривні. Причина полягає у стабільності курсу національної валюти та великій різниці у відсоткових ставках в гривні та вільно конвертованій валюті. Проте, на жаль, ця ситуація може бути тимчасовою. Необхідність повернення великих коштів у валюті в цьому році підвищує ризики девальвації гривні, а за нею можуть змінитись і уподобання українців.

Банківський сектор

Чистий прибуток банків України за 4-и місяці 2013 року зріс у 2,3 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року і склав 4087 млн. грн. (2012 - 1805 млн. грн.). Чистий прибуток банків країни в квітні 2013 року склав 961 млн. грн., в 12 разів більше, ніж у квітні-2012 (80 млн. грн.).

Доходи банків України порівняно з відповідним періодом 2012 року зросли на 9,9%, витрати банків на 5,2% - до 51 454 млрд. грн. і 47 367 млрд. грн. відповідно.

UКоментарU: Новина позитивна для банківської системи, позитивно впливає на ціну акцій банків та економіку в цілому. Проте слід враховувати, що рентабельність активів по системі складає поки що 1,1%, а капіталу 7,3%, що як мінімум вдвічі нижче нормального для України рівня. Аналогічний ріст чистого прибутку за перший квартал 2013 р. наполовину зумовлений зменшенням відрахувань до резервів та поверненням списаних активів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 мая 2013
Падение
3 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок незначительно корректируетсяПадение
АЛОР УКРАИНА
Premarket: консолидация в преддверии ключевых событий неделиРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду