Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 19:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 23 мая 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 849,95-2,5%

Вчора індекс УБ зріс на 2,4%, повторивши рух на російському ринку. Рух вверх відбувався по широкому спектру паперів. Це відбувалось на фоні збільшення обсягів торгів на російському ринку, де, як вважала частина аналітиків і трейдерів, відбувалась купівля акцій інвесторами внаслідок притоку коштів в російські фонди акцій на минулому тижні.

Сьогодні зранку картина діаметрально протилежна. Індекси Nikkei 225 та Topix японських акцій знижуються на вражаючі 7%. За ними слідують майже переважна більшість азійських ринків. Гонконг знижується на 2,3%, Австралія - майже на 2%. Континентальний Китай веде себе дещо помірковано, знижуючись на скромні 0,3-0,4%. Росія теж у впевненому мінусі близько 3,3% по індексу РТС і 2,5% по індексу ММВБ.

Сьогодні слід очікувати впевненого мінуса і на українському ринку акцій.

Серед причин зниження перша, яка спадає на думку - велике та тривале ралі в японських акціях: ріст з грудня майже в два рази, яке, як очікувало багато професійних трейдерів, саме так і мало скінчитись – значним і різким зниженням. Розчарував і китайський PMI – індекс, який характеризує активність в секторі промислового виробництва. Індекс, який веде банк HSBC, за попередніми даними в травні знизився до 49,6 пунктів. Зниження до відмітки нижче 50 означає спад в активності. Це разом зі зростанням відсоткових ставок в Японії було додатковим каталізатором зниження ціни японських акцій.

Новини емітентів

Крюківський вагонобудівний завод за 4 місяці 2013 року зменшив випуск вантажних вагонів на 30% порівняно з відповідним періодом 2012 року - до 2399 одиниць, збільшив виробництво пасажирських вагонів майже в два рази - з 18 до 33 одиниць.

В квітні завод випустив 530 вантажних вагонів та 17 пасажирських. В березні завод випустив 16 пасажирських вагонів і 810 - вантажних (у лютому випущено 5 пасажирських вагонів і 506 - вантажних).

ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" дозволили серійний випуск нової цистерни. По цьому виду продукції завод буде конкурувати з групою "Азовмаш".

КВБЗ випустить дослідну партію з 20 пасажирських вагонів міжнародного класу габариту RIC.

Крюківський вагонобудівний завод планує побудувати на території підприємства спеціальний полігон довжиною 1,2 км для випробування нових зразків транспорту соціального призначення (пасажирського) до кінця 2013р. Випробовувати на заводському полігоні будуть переважно нові вагони метро та електропоїзди.

Швидкісний поїзд "Інтерсіті +" № 159/160 сполученням Київ - Тернопіль почне курсувати з 26 травня 2013. Для формування поїзда № 159/160 Київ - Тернопіль використано склад з вагонів з місцями для сидіння з локомотивною тягою виробництва КВБЗ від 2003 р.

Коментар: Заводу поки не вдається виконувати план по доходах на 2013 рік, проте підприємство докладає всіх зусиль, щоб не допустити значного спаду, викликаного зниженням попиту на вантажні вагони (і особливо на піввагони) в Росії внаслідок насичення ринку та збільшення цією країною власного виробництва. Для цього завод розширює лінійку як в сегменті вантажного транспорту, так і транспорту соціального призначення і робить значні інвестиції. Проте показники 2013 року як по прибутках, так і по доходах будуть помітно нижчі, ніж в 2012 р.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 мая 2013
Падение
8 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский фондовый рынок снижается вслед за зарубежными площадкамиПадение
АЛОР УКРАИНА
Premarket: на открытии локальные игроки будут ориентироваться на зарубежные площадкиПадение
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду