Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 17:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 27 мая 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 851,88-0,13%

Сьогодні зранку російські індекси відкрились з незначним ростом. Індекси в Азії торгуються з різнонаправленою динамікою, більше в червоній зоні. Найбільше знижуються японські індекси на фоні посилення ієни та занадто сильного зростання в попередні місяці. День обіцяє бути спокійним для трейдерів з більш низькими обсягами. Сьогодні в США та Великобританії вихідні, що має зменшити волатильність на ринках. Протягом дня не публікується і якоїсь дуже значимої статистики.

Скоріше за все український ринок відкриється слабим ростом, проте динаміка може змінюватись протягом дня, коливаючись біля нульової позначки. Проте хтось з гравців несподівано може раптом вирішити внести поправки в цю очікувану одноманітність.

В цілому ж з дальньої перспективи поступово для акцій на ринках складається все більш негативний фон. Попереднє зростання фондових ринків, їх не низька оцінка, сповільнення економіки Китаю та перспектива поступового зменшення, а потім і згортання програм кількісного пом’якшення поступово створюють передумови для зниження ринків.

Новини економіки

Інвестиції в основний капітал в Україні в першому кварталі 2013 року збільшилися на 3% порівняно з січнем-березнем 2012 року, повідомила Державна служба статистики України в п'ятницю. В січні-березні 2013 року в країні освоєно 51,944 млрд. грн. капітальних інвестицій.

55,2% інвестицій здійснено за рахунок власних коштів підприємств та організацій, 25,0% - за рахунок кредитів банків та інші позик, 10,1% - за рахунок коштів населення на індивідуальне житлове будівництво та 1,5% - коштів населення на будівництво власних квартир: всього 91,8%  від джерел інвестування. Іншими джерелами здіснення інвестицій були кошти державного бюджету, кошти місцевих бюджетів, кошти іноземних інвесторів, які склали від 1,2% до 2,0% всіх джерел фінансування; інші джерела – 3,3%.

48,0% - коштів на інвестування отримала промисловість, 17,2% - будівництво, 9,3% - торгівля, 8,2% - транспорт та складське господарство та 4,8% - операції з нерухомістю.

Зростання інвестицій в основний капітал за даними аналізу Мінекономрозвитку наряду с зовнішньоекономічною кон'юнктурою є одним з двох основних чинників росту економіки в Україні в короткостроковій перспективі (на відміну від, наприклад США, де основним чинником росту є споживчий попит населення). Інвестиції в основний капітал в Україні є обов’язковим чинником росту економіки будь-якої країни на довгостроковому часовому горизонті.

Новини емітентів

"Донбасенерго"

Згідно з проектом "Плану реконструкції та модернізації теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей у період до 2020 року", затвердженого Міністерством палива та енергетики ще в 2008 році, "Донбасенерго" має реконструювати до 2016 року енергоблок №7 Слов'янської ТЕС потужністю 800 МВт загальною вартістю реконструкції 2,5 млрд. гривень, до 2017-2018 року енергоблок №6 Слов'янської ТЕС за 6,8 млрд. гривень та до кінця 2015 року 7-ий і 12-ий енергоблоки Старобешівської ТЕС вартістю 720 млн. грн.

Енергоблок №6 Слов'янської ТЕС раніше був виведений з експлуатації. ТЕО по блоку №6 передбачається розділення його на два №6а та №6б потужністю 330 мВт кожний – фактично будівництво нових блоків вартістю до 1,5 тис. доларів на 1 кВт встановленої потужності. Будівництво може початись в 2014-2015 році за закінчитись в 2017-2018 роках.

Суми на реконструкцію були уточнені в червні 2012 року та в подальшому шляхом затвердження окремих ТЕО по кожному блоку.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 мая 2013
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Фондовый рынок продолжил консолидацию сегодня
АЛОР УКРАИНА
Premarket: локальные рынки попробуют сегодня реабилитироватьсяРост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду